Landslide at Bukit Antarabangsa


The landslide cut off access by the main road to the residential areas at Bukit Antarabangsa, trapping hundreds of residents.

As of 6pm Saturday the police had airlifted 13 people who needed immediate medical attention including two pregnant women, two elderly women with weak hearts, a man who is a stroke patient and another man who needed haemodialysis treatment.

There are more than 600 people involved in the search and rescue operations from the military, Civil Defence Department, Special Malaysia Disaster Assistance and Rescue (Smart) team, Fire & Rescue department, Red Crescent, hospitals and the Ampang Jaya Municipal Council.

In this tragedy, four people died and 14 bungalows in Taman Bukit Mewah and Taman Bukit Utama were destroyed and many residents forced to move due to an unstable environment.

The site of Saturday’s landslide is believed to be 1.5km from the Highland Towers apartment building which collapsed on Dec 11, 1993, killing 48 people.

Takziah Buat Mangsa Tanah Runtuh


imej di atas adalah kejadian pada tahun 1999

Takziah buat mangsa mangsa tanah runtuh di Bukit Antarabangsa yg berlaku baru baru nie..semua yg terjadi tu ada sebab dah hikmahnya..mungkin di masa akan datang ada langkah langkah kesedaran nak menjaga tanah dan alam kita..

anti virus untuk usb

Hari tu masa aku scan flash usb terjumpa virus dlm tu so aku pun cari le software nak buang virus tu..di web usbvirus.
perisian ni boleh dimuat turun dlm thumbdrive.Lindungi lah thumdrive anda :)

Hujan Buatan

Sekarang musim tengkujuh di sebelah timur sana hujan je..banjir pun dah jadi..ada negeri tak da hujan mari kita buat hujan hehehe..
Ni cara2 nak buat hujan buatan..
1.Pilih imej, jadikan background sbg layer0, then CTRL J jadikan Layer 1
2.Buat new layer dan jadikan sbg Layer 2 > Fill layer2 dgn warna Hitam seperti
rajah bawah.

3.Add Noise pada Layer 2 – pilih Filter>noise >add noise
Amount 150%, check box monochromation >OK

4.Gaussian Blur – Radius 0.5 pixel >OK

5.Add Adjustment Layer pada Layer2 jugak…Hold + ALT key +pilih new adjustment
(bentuk bulat half tu) pilih LEVEL , check box use clipping mask pastu OK. Akan
keluar box histogram

6.Tambah Noise pada level histogram tu 134, 1,00 189 >OK

7.Masih pada layer2 – pilih FILTER > BLUR> MOTION BLUR> angel 60 darjah.
Distance 50 pixel.ok

8.Readjust level pd histogram lagi..Double click pada adjusment layer td letakkan
input level 73 1,00 158 >OK

9.Crop pada Layer 1- pilih layer 1
OLD + CTRL key + click pada thumbnail imej layer 1 , pilih pada menu imej ,
>CROP pastu deselect (CTRL D).

10.Pada Layer2 tukar mode normal pada screen…DONE

kucing berjari enam..aneh kan

aneh tak? aneh kan kucing ni specel sikit jari dia byk tak seperti kucing normal.

kucing oh kucing

ni apa hal hehehhe…cutenya kucing ni..mcm nak kena jual je..tapi betol le skarang memag org bleh jual di internet lg mudah,mcm dlm mudah.com.my kucing mcm2 jenis ada.

Powered by WordPress | Designed by: backlinks | Thanks to personal loans, payday loans and world of warcraft gold