DOWNLOAD FILE DR INTERNET SECARA TERATUR DAN PANTAS

Download file yg besar2 dr intenet memg payah kan kdg2 talian internet terputus2 lagi seksa. Kena ulang semula bazir masa bil pun melambung. Apa kata kita try software ni dr http://www.freedownloadmanager.org/.

Apa sebabnya:
- sotfware ni mampu meneruskan proses download walaupun talian terputus TANPA
perlu ulang semula dr awal. Hah! Tu yg nak dgr tu.Memudahkan kerja kita le.
- Kita boleh cipta versi mudah alih perisian ni dlm USB.

Info tentang sotware ni:
Nama: Free Download Manager 3.0
Size : 6.4MB
Boleh didapati di
freedownloadmanager.org.
atau
softpedia.com.

sesuai utk pelbagai versi Windows.

PENCIPTA MALWARE SAMA SAMA BERSAING DGN PENCIPTA PERISIAN KESELAMATAN DAN TIADA PENGHUJUNGNYA

Macam tajuk file aksi je atas tu..ye pada hakikatnya memang tiada penamat kerana virus worm, trojan, spyware, adware, backdoor, keylogger rootkit dan seumpamanya sentiasa mengancam PC kita.
Kita Cuma tersedar bila PC kita semakin slow , muncul ralat file gagal dibuka atau folder tersorok dgn tiba tiba kerana ancaman Malware yg mampu menyusup.

Malware ni ialah perisian yg direka khas utk memsuki secara diam dan merosakkan PC tanpa kita sedar. Namanya terhasil dr gabungan ‘malicious’ ertinya niat jahat dan ware di belakang dr sotfware le iaitu perisian.

Ia dicipta oleh org yg ‘berilmu tp jahat’ takkan org baik pulak kan. Tujuan utk mengganggu org bg org naik darah marah dlm erti kata lain menyusahkan hidup org lain(tak de keje lain depa ni) dan satu lagi utk mencuri data, duit dan maklumat org.
Jd lebih mudah kita sebut je Malware ni virus jahat nama umum bg virus2 yg tergolog dlm angkatan cecacing, kuda trojan, spyware, dan adware.

Sjarahnya Malware tu dicipta utk tujuan mengkaji dan sbg percubaan utk uji kemahiran PC tapi ada mahkluk yg belajar programming telah jadikan ia virus ancaman.

APA YANG KITA PERLU TAHU TENTANG MALWARE
1.Ia mempunyai pelbagai variasi, iaitu ia telah meluaskan empayar kpd ratusan trojan, bots, worms dan yg agresif ialah adware, semua ada corak dan cara serangan berbeza beza.

2.Sukar dikesan- semakin byk perisian semakin cekap malware ni dicipta dr segi serangan dan penyamaran.

3.Rangkaian sosial menggalakkan penyebarannya- myspace, You Tubeantara laman web yg membuka peluang ni kerana kita terdedah pada link atau pautan pd ruangan forum dan sembang di talian dgn hanya klik pada video kita telah melancarkan Malware.
4.Meneruskan Serangan pada pengguna opersai Windows Vista, MacOs X , Routers,dan enjin pencarian.

5.Maklumat peribadi terdedah dan prestasi PC jd lembab.

karat ke tak karat

Pada hari yg dingin dan indah setelah beberapa hari tahun baru menjengah..di pintu ofis muncul seorang lelaki ni, dipanggil ofis boy(hehehe)tapi dia ni anak kepada kawan bos aku…jalan mundar mandir, dia ni selalu dtg lewat, tapi hari ni dia datang awal jugak..tetiba dia letak beg atas meja lepas tu dia bisik kat aku dan seorang kawan aku lagi..
” kak, ada masalah skit nak tanya?”
“apa masalahnya?”
“err..” dia pun bawa kluar gelang mas, berat dan agk besar jugak.tak tau berapa ribu.
dlm ht dah mula pelik..hai gelang pe plak ni..mcm2 terpikir dah..sbb opis boy ni pelik semcm sebelum ni pun..
Dia pun kata ” akak agak ler..berapa harga gelang ni..kawan saya suruh tanya,ni gelang kawan saya”
Kami jwb”Kenaper?”mcm org tanya dlm iklan u mobile hehehe.” gelang tu nak jual ke”
“a’ah kwn saya nak jual”
gelang emas 916, emas karat ke tak karat ke..aku pun bukan reti bab emas2 ni.

Mamat ni kata ” ala kak.. takkan kak tak tau kot berapa harga brg emas ni..org pompuan kan suka brg mas.”
Aku jwb “pi le kat kedai emas Fatimah ke Khadijah ke Hj Suleiman ker..tanya org yg arif le”(dlm ht malas dah layan mamat ni..koi merapu kot..entah2 dia sapu gelang mas sape tah..hari hari mai opis muka lalok jer asyik mengantuk jer muka dia.)

Ish ish!!pe hal le budak ni pi bagi gelang kat org suh tanya..hahaha!lawak jugak citer dia.
Hai tak tau le betoi citer mamat tu..

Selamat Tahun Baru 2009


Sekejap je rasa dah masuk tahun baru 2009..begitu cepat masa berlalu, masih teringat ingat lagi apa berlaku dalam sepanjang tahun 2008 yg telah ditinggalkan..hari ni pun dah 2hb Januari 2009.Semoga tahun baru ni lebih bermakna untuk kita..

Jejaki semula fail dlm pc anda


Bila pc kita dah byk fail kemudian bertabur merata tempat dan kita lupa di mana fail tu berada..mesti pening kepala nak cari..kita cari 1 by 1 mesti tak praktikal dan mkn masa..jadi kita bleh le guna perisian ni untuk cari fail tu semula.
Perisian Harddisk search and stats 2.2 ni mampu untuk cari fail seperti .tx, .html, .ini, .php, dll)

saiz: 584kb
boleh didapati di
freebyte

Tukar foto menjadi dokumen pdf


Seperti biasa aku bz sampai tak da masa nak jengah blog aku ni..
sedihnya kan..dah lama tak masuk ni,jd buah tgn yg aku ada (mcm pegi hospital plak ada buah tgn hehehe)..
Tukar Foto ke dokumen PDF- Dalam byk2 software untuk mencipta fail pdf bolehlah guna software ni secara ‘percuma’ tu le perkataan paling syok didengar;)dan lagi satu kelebihan perisian ni tak ada gangguan seperti watermark iklan atau mesej, boleh buat seberapa byk fail pdf yg disukai.boleh dapatkan di www.softpedia.com

ni sikit info tentang magic pdf: size- 922kb
tapak webnya:
magicpdf
softpedia

Powered by WordPress | Designed by: backlinks | Thanks to personal loans, payday loans and world of warcraft gold