wimpy kid

Diary of Wimpy Kid sebuah buku komik tentang seorang budak, komik ni semakin popular disebabkan cara penceritaan dan lukisan kartun yg bersahaja dan seperti contengan di kertas.Ada 3 semua keluaran buku ni.Buku yg ke 3 dah keluar 13Hb Jan lalu. Aku pun tertarik dgn lakaran kartun ni nampak mcm best mesti ceritanya kelakar dan membawa kita ke zaman kanak2 dan sekolah rendah.

LINDUNGI THUMBDRIVE ANDA, THUMBDRIVE HATES VIRUS!!

Selalu kita scan virus guna PC tapi jika thumbdrive kita ada size yg besar taraf Gigabit kita boleh jgk guna thumbdrive tu utk scan virus dan delete virus dari PC kita. Walupun kecil tp mudah utk kita bawak thumbdrive tu bila kita travel atau kita menggunakan pc org lain kita tak perlu pasang dulu anti virus di PC tu tp kita guna je thumbdrive tu.

Antara softwrae yg boleh digunakan dlm thumbdrive tu mungkin free mungkin berbayar tp boleh try dulu. Di sini ada beberapa senarai anti virus popular:

Mcafee VirusScan USB

Anti virus Mcafee.ni memang popular sebab ada versi utk dipasang di thumbdrive, boleh kesan dan membuang Virus Trojan pd PC dan boleh memadankan file dan data pd pemacu USB anda.
Lagi satu ia boleh pastikan pemacu tidak memindah virus ke PC setiap kali kita guna.

Avira AntiVir Personal Edition.
Sama mcm McAfee boleh kata glemer jugak dan berkesan pada thumbdrive bersaiz kecil.

Avast! Edisi U3.
Avast ni free tapi ada tempoh nya jugak dan ada yg berbayar.Avast ni pun boleh scan virus berbentuk Malware, U3 tu membolehkan kita bawa program or data secara mudah alih. Edisi U3 ni sesuai utk pemacu flash USB3 dan kurang sesuai utk pemacu flash lain.

DriveSentry GoAnywhere 1.0.2.11
Anti virus ni mempunyai Firewall untuk peranti storan mudah alih dan melindungi data pd thumbdrive,flash memory card, digital camera, pemain media.
Drive Sentry ni ada tri-security iaitu 3 lapisan perlindungan mcm iklan lampin pakai buang baby hehehe

Spybot-Search & Destroy
Anti virus ni boleh membuang Adware dan boleh padamkan trek penggunaan Web drpd sistem komputer yg amat perlu jika kita kongsi PC dgn org lain.Cari di Spybot search and destroy

Semua Anti virus di atas boleh di cari di website antivirus tu sendiri or di website yg seumpamanya.

TONTON VIDEO FLASH


Kebanyakan kita menggunakan Windows Media Player utk tgk video tapi video berformat Flash(FLV) susah utk ditonton menggunakan software tu.

Selalu kita download video dr you tube yg berformat FLV tak serasi dgn Windows Media Player,kena ada flv video converter so bg memudahkan kita tgk video tu download le software ni Wimpy FLV Player 3.0 new version, lepas ni boleh tgk video upin ipin ke video 3D lain ker hehehe..

Info sotware:
Lesen :Free
Saiz 2.44MB lebih kurang
Serasi dgn semua Windows
Boleh didapati di wimpyplayer.com.

Website ni bermacm kenudahan utk audio dan video selainnya anda cari le apa lagi ada di sana .

Kebaikan software ni ialah ia mudah digunakan, sizenya kecil.
Boleh memainkan video berformat Shockwave(SWF) hanya drag dan letak di ruang player tu.

UPIN DAN IPIN: FILEM ANIMASI 3D DI MALAYSIA


Masa bulan pose thn lepas, upin dan ipin ni jd kegemaran anak2 sedara ku, org dewasa pun suka kat watak upin ipin ni, mak aku pun suka hehehe, mestilah watak diaorang yg cute petah dan bijak memang menambat hati semua org..tahniah buat pencipta upin dan ipin serta tenaga kerja yg menjayakannya..anak Malaysia yg berjaya.Bangga menjd rakyat Malaysia.

Rekaan 3D animasi karakter dgn set dan latar belakang yg menarik..kita tgk memang cantik tapi utk rakaman berapa minit je tu memakan masa berhari hari

Bermula dr penulisan skrip, lakaran konsep, papan cerita rakaman suara watak, rekaan set dan latar texturing dan mcm2 lagi le.
Watak upin ipin ni sudah menjadi icon dan watak kesayangan ramai.

MEMBUKA APLIKASI SECARA SERENTAK TAPI PANTAS


Semasa kita menggunakan pc dgn terlalu byk aplikasi, semestinya pc kita jd lembap. Bg meningkatkan kepantasan pc kita semasa membuka aplikasi tertentu secara serentak.. apa kata kita try Appetizer 1.2.4

Kenapa Appetizer? Antara sebab2nya ialah:
- semestinya ia percuma :)
- software ni mampu melancarkan pelbagai aplikasi melalui icon pintasannya hanya dgn mengklik icon kita dpt membuka aplikasi dgn cepat.
– sotware ni mempunyai ciri- ciri mudah alih dan tak perlu install.
- hanya perlu ekstrak file yg dimuat dlm file zip
- boleh dimuatkan dlm USB flash anda
- software ni boleh digabungkan dgn aplikasi lain seperti PortableApps.com utk di bawa ke mana2.
- terpulang pd kita utk memilih icon dan size icon serta appearance yg kita nak sebab software ni dah sediakan icon yg comel comel.

Selebihnya untuk tahu sotware ni bagus atau tidak.. kena le cuba kan..belum cuba belum tau.

Tapak webnya ialah –
appetizer.org. atau di
softpedia.

sesuai utk Windows XP dan Vista.

SCAN MALWARE menerusi storan USB


Bila kita selalu guna internet maka bermcm2 ancaman akan masuk ke dlm pc kita tambahan sekarang setiap minit akan tercipta ancaman baru tanpa henti..
Kepada yg mampu membeli anti virus yg canggih,malware sanner lengkap dgn semua jenis perisai mesti la lega..bagaimana dgn org yg tak mampu(termasuk aku).
Kita cuba jugak nak menjaga kesihatan PC kita dgn cara yg kita mampu maka kita try le versi yg free ni…

Info perisian :
Nama glemernya a-squared Free 4.0
Lesen: Free
Size: 44MB
Sesuai utk Semua versi windows

Tapak web di emsisoft.net.
Atau di
Read More »

Powered by WordPress | Designed by: backlinks | Thanks to personal loans, payday loans and world of warcraft gold