Archive for the ‘Resipi’ Category

Resipi:Kek Tiramisu Baulu

ShareSedang aku meronda-ronda mencari resipi baru di internet..maka aku pun terjumpa lah resipi tiramisu.Makan di secret resipi tu memang sedap tapi tu la…mahal sgt, sepotong dah rm6.50. Makan sekali sekala ok le..makan hari hari mau kopak.. Tiramisu Memandangkan aku teringin sgt nak makan tiramisu tu..maka aku cubalah resipi tiramisu bauhulu ni. Pergilah aku mencari bahan […]

Resipi: Puding Roti

Share Hari Jumaat, bukan cerita org buat marketing lg,hari ni hari buat sometin seperti benda makan makan…heheheSo aku dgn adik aku buat puding roti ni utk mkn petang.. Resipinya Puding Roti seperti di bwh:Bahan2:1 Pack roti2 bj telur1 ct esen vanila2 cb mentega1/2 tin susu ideal7 cb gula2 cb tepung kastardbuah- buah campuran ( sesuka […]

Resipi : Kek Coklat kegemaran ku

Share Resipi ni paling mudah dan bahan2nya tak le remeh sgt. Yg paling jimat ialah penngunaan telur ayam yg sedikit. Ada sesetengah kek kena guna telur byk sampai 6, 7 biji telur. Aku dah try byk kali kek ni dan terbukti jadi(aku tak kata aku pandai buat)hehehe..tapi lembut rasanya, byk kali buat org makan habis […]

RESIPI ROTI MARIAM

Share Roti Mariam Menu ni dinamakan Roti Mariam ( bukan Mariam Belina)asal usulnya tak tau le mungkin dr nama pencipta yg pertama resepi roti ni kot….tapi dilihat bentuknya seakan-akan mcm roti dr Arab. Rasanya? Bila aku rasa memang sedap le, semua ahli keluarga aku suka dan mkn sampai licin…bila pekena dgn kuah kari daging ke […]

Powered by WordPress | Designed by: backlinks | Thanks to personal loans, payday loans and world of warcraft gold