Archive for the ‘Resipi’ Category

Resipi Kebab – Buat Sendiri

ShareHari ni saya nak kongsi cara buat roti kebab sendiri, saya teringin nak makan kebab tapi saya cari tak jumpa pulak roti kebab yang ready made tu, agaknya dah habis kot, jadi saya buat le sendiri roti kebab tu, ikut resipi di internet. Sekarang mudah je nak buat apa, terus google di internet..dah jumpa.. Kebab […]

Resipi Kek Karot Cheese Sedap

ShareHari ni saya dah siapkan sebiji kek Karot Cheese, masa hari raya lepas, makan kek karot dgn cheese ni kat rumah sedara saya, jadi disebabkan sedap sangat, so mintak le resipi kat dia. Tak boleh lupa le kesedapan kek ni..hehehDapat jugak saya siapkan kek Karot Cheese ni yang ala ala Secret Recipe..kononnya. Nak tau kesedapannya […]

Tiramisu Oh Tiramisu

Share Tiramisu oh tiramisu..puas hati dapat makan kek tiramisu. Buat satu bekas, pakat pakat ulang makan…mabelosss!! Sekejap je dah habis licin.. Dulu saya buat resipi tiramisu guna bahulu,nama kek tiramisu bahulu.  Kali ni buat kek sendiri, then jadikanlah kek tiramisu. Meh layan tiramisu satu tupperware..ahahaha!! tiramisu sebelum ditabur serbuk koko tiramisu boleh dingap….yummy!!

Resipi- Iced Blended White Coffee

Share Iced Blended White Coffee Musim kemarau yang panas ni kalau dapat minum iced blended coffee ni…pergghh!! sedapnye ni bukan yang strabucks punye. ni dibancuh sendiri guna white coffee 3 in 1(nescafe). Kalau dikapelkan dengan cheese cake untuk minum petang mesti.. wahh!! lagi  mantop gitu? cara- cara nak buat senang je: Bahan2: 1 bungkus white […]

Walaweyy..!! Lupakanlah Cheese Cake Secret Recipe tu

ShareAyat di atas aku tuju khas untuk diri aku..hehehe. Kenapa? Mengapa? Why? why? Tengok gambo alahai..gebunye.. mengalahkan Zizie Ezette Bung Mukhtar..hohoho!! dalam loyang lagi..baru je lepas masak…gebunye..!! Akhirnya dapat jugak aku buat sendiri semalam, cheese cake kegemaran selepas try and error banyak resipi.. tapi kali ni aku tak malu le nak ngaku yang cheese cake […]

Resipi Tomyam Tanpa Perencah atau Pes Tomyam

ShareResipi Tomyam  tanpa perencah ini ikongsikan untuk anda yang mahu memasak tomyam tetapi tidak ada perendah, kehabisan perencah . Jangan risau.ada caranya Kisah buat tomyam tanpa perencah… Tomyam salah satu kegemaran ku, selalu nak buat tomyam, beli pes tomyam tu dan balik rebus je tapi pada mlm tu dekat nak senja kakak aku datang nak […]

Powered by WordPress | Designed by: backlinks | Thanks to personal loans, payday loans and world of warcraft gold