Archive for the ‘Resipi’ Category

Resipi Teh Tarik Kulit Kayu Manis

ShareResipi teh tarik yang nak dikongsi bersama penggemar teh tarik semua….di pagi, petang atau malam..boleh je pekena teh tarik. Ingat kat kedai mamak je ke dapat teh tarik..kot kalau kempunan nak teh tarik tgh malam.. buat je sendiri.  Teh Tarik Rahsia teh tarik yang sedap dan lemak… Teh tarik versi nuriz ni specel sikit, dulu […]

Resipi Cheesy Wedges ala KFC (buat sendiri)

ShareTentu korang penah makan cheesy wedges kfc, dengan sos cheese  yang lazat hingga menjilat jari dan menjilat kotak sekali . Terbayang-bayang lemak berkrim rasanya..memang tak leh tahan kan..kalau pi kfc memang nak order wedges tu sebab sos  kentang tu sedap. Ada kawan Nuriz dia buat bisnes sos cheesy wedges tu, lebih kurang la rasa macam […]

Resipi Roti John (buat sendiri)

ShareAhak..bulan bulan puasa nih, cerita pasal Roti John le pulak..haha..terliur sat lagi kot..dah le tengah hari ni..huhu!! Memang banyak jenis juadah di bazar ramadhan kalau kita pergi petang petang lepas balik keje, semua ada, cakap je nak apa. Roti John, roti kebab, murtabak…adusss!! Orang yang bekerja, tak sempat nak masak, beli je. Orang kata kuih […]

Sayur sawi cina, resipi cepat untuk diet yang sihat

ShareSalam satu Malaysia, semoga semua sihat sihat aje. Lama tak update blog. Semalam Nuriz beli sawi cina ni,jadi hari ni nak cerita bab resipi sayur sawi cina. Makanan paling senang nak masak dan cepat pulak tu nak sediakan. Sawi cina ni banyak vitamin dan khasiat sesuai la bagi sesiapa yang tengah berdiet tu, dan bagi […]

Cara cara nak buat Macarons

ShareMacarons yang comel ni sedang menggedik gedik dalam blog di mana mana saja ada iklan nuff ni. Aii!! buat hati tergoda betul le macarons ni. Rupanya cantik warna warni, macam mainan kanak kanak pun ada. Macarons ni kalau budak budak tengok mesti suka, orang dewasa pun dah tergoda ni heheh..alahai macarons yang comel. Macarons bukan […]

Resipi Cheese Kek nyam nyam!!

ShareJom buat cheese kek bluebrry ala ala secret recipe, petang semalam Nuriz buat cheese kek, dah lama tak buat cheese kek ni, teringin pulak nak makan, dalam banyak banyak resipi cheese kek simpanan Nuriz ( yang dikumpul dari internet) yang ni paling sedap. Jom cuba cara cara nak buat cheese kek ni, topping jem blueberry, […]

Powered by WordPress | Designed by: backlinks | Thanks to personal loans, payday loans and world of warcraft gold