Archive for the ‘photoshop’ Category

Adobe Photoshop Sudah 20 Tahun

ShareTuanye Adobe Photoshop ye, tak sangka, saya mula mula jatuh hati dengan Photoshop bila guna Adobe Photoshop 7.0, pastu saya guna lak CS2, CS3 dan sekarang baru nak try CS4….mcm saya ckp, belom habih lagi khtam CS4 , mai pulak adik dia CS5. Produktif sungguh kan.hehehe!! Tahun ni Adobe Photoshop sambut Anniversary yang ke 20.Meh […]

Edit Gambar Dengan CS2

ShareBila saya tak ada idea nak tulis, saya mula merapu.Mengedit gambar dgn adobe photoshop tu. Dulu Photoshop yang saya guna CS2 sekarang saya masih dengan CS4 dan CS3. walaupun dah keluar  CS5. Belum pun sempat nak belajar CS3, CS4 tak khatam lagi, dah kluaq lak yang baru. Tak dan nak ligan la orang Kedah kata. […]

Buat Wajah Jadi Tua Dengan CS2 /MAKING OLD FACE WITH PHOTOSHOP CS2

ShareTutorial CS2 ni adalah nak buat muka jadi tua walaupun belum tu lagi :). Bila dah tua baru teringin nak muda balik ahahah!!Jadi saya pilih model Angelina Jolie ni ek 1.Paste imej muka tua atas imej asal. Imej tua tu pi le cari or amik le gambar opah atau wajah orang tua, sebaiknya kalau nak […]

Tutorial Photoshop: Makeover Face (Cantikkan Wajah)

ShareTutorial Photoshop kali ni, saya nak tunjuk cara cara buat makeover wajah, nak buang kedut, buang jerawat, parut dan macam macam lagi yang melekat di muka, bukan pe nak buat bedah plastik tak mampu..so meh la try ni ahahah!! Ingat muka artis kat cover depan majalah tu lawa sangat ke, smooth, licin, berkilau mcm kulit […]

Tukar Gambar Menjadi Sketch (lakaran pensil)- Photoshop

ShareKalau teringin nak tukar gambar asal anda jadi seperti dilukis atau dilakar seperti pensil, jom try cara cara nak buat sketch dalam tutorial photoshop saya.. Step 1.Buka imej dan CTRL+J untuk copy imej tu. Step 2.Desaturate (tukar warna imej pada layer copy td), tekan SHIFT+CTRL+U. Step 3 Duplicate layer td dgn CTRL +J Step 4Invert […]

Tutorial Tukar Warna Baju Sekelip Mata – Photoshop

ShareLama tak buat tutorial Photoshop ni, kali saya nak buat tutorial cara-cara nak tukar baju dengan pantas, cepat dan mudah. Bagaimanapun  cara ni hanya berkesan pada imej yang bewarna cerah saja. Langkah 1. Buka imej dan pilih lah Lasso tool, dan select kawasan baju yang nak ditukar warnanya saja. Langkah 2. Sudah pilih kawasan baju, […]

Powered by WordPress | Designed by: backlinks | Thanks to personal loans, payday loans and world of warcraft gold