Archive for the ‘photoshop’ Category

Macam Mana Nak Install Font Dalam Photoshop CS3/CS4

ShareHari ni saya nak buat tutorial macam mana nak install font dalam Photosho CS3 dan CS4. CS5 mungkin boleh jugak.Mula- mula kita pergi ke website yang sediakan free download pelbagai jenis font. Nak jenis apa pun buleh, pilih je. Website tu ialah dafont.com. Sila google ye. Cara-cara : 1.Download dan extract file font tu. kebanyakan […]

Cara Buat Watermark Stamp Atas Gambar Dengan Photoshop

ShareEntri Ulangan… Akhirnya dapat jugak saya buat watermark  berbentuk stamp atau cop mohor ni. Watermark ni leh kita paste kan atas gambar setelah siap dan cepat tanpa perlu kita edit watermark tiap tiap kali nak upload gambar dalam blog. Setelah saya pening mencari cara nak buat sebab saya nak jugak buat heheheh..!! Akhirnya saya dapat […]

Penyokong Fanatik Brazil

ShareBrazil Fan Brazil sedang bertemu Belanda sekarang…Eman penyokong kuat Brazil setia menanti kemenangan Brazil…Go! Go! Brazil   ahahahahahah!! p/s: Eman suka wajahnya dicat camni hehehe

Cara Letak Watermark Atas Gambar

ShareSemalam saya buat tutorial cara buat watermark stamp, hari ni nak cerita pasal cara letak watermark dalam gambar. Selalu gambar milik peribadi yang kita tak nak orang ambil sesuka hati, kita akan letak watermark kan? Jadi nak beri taraf eksklusif hakmilik kita yang sebenar benar gambar tu milik kita so kita buat le watermark. Cara […]

Tutorial Photoshop, Belajar CS3 – Tukar Warna Anak Mata

ShareBelajar photoshop lagi, saya masih guna CS3, CS4 pun sama jugak untuk step stepnya. Kali ni nak tunjuk cara cara tukar warna anak mata menjadikan lebih glemer ahah! Dah ada warna mata coklat atau hitam teringin nak jadi omputih lak, nak warna biru, jingga merah ke..so meh try cara cara nak tukar wana anak mata […]

Belajar Cs3 -Buat Tulisan dengan Gambar

ShareTeknik ni saya sebut buat tulisan dengan menggunakan imej atau gambar, gambar pemandangan, atau underwater cam imej yg saya dah buat ni. Kalau nak cuba, meh teruskan pembelajaran..cewahhh!! Langkah 1Pilih satu imej/gambar pemandangan. Rajah1 Pada pallete background tu klik 2kali, jadikan pallete tu 0. Jadi pallete background sekarang sudah aktif kerana jadi Layer 0. Langkah […]

Powered by WordPress | Designed by: backlinks | Thanks to personal loans, payday loans and world of warcraft gold