Archive for the ‘photoshop’ Category

Tutorial Photoshop : Buat Glow Effect Pada Gambar

ShareKembali lagi dalam tutorial photoshop hehe..kali ni kita nak belajar cara cara nak buat glow effect pada gambar atau objek. Tanpa perlu guna cara yang lebih canggih atau software lain, kita cuma perlu ada photoshop saja. Mudah je cara nak buat. Tengok gambar hasil dari effect glow ni. Contoh yang Nuriz dah buat, gambar kat […]

Edit Gambar Photoshop: Gabung gambar hitam putih dan berwarna ( video)

ShareHai hai bertemu kembali di tutorial photoshop nuriz ahaks!! hari ni saya nak kongsi cara cara nak edit gambar guna photoshop, kita akan gabungkan gambar hitam putih dan gambar berwarna. Menarik sekali cara ni. Nuriz suka sangat edit gambar dengan teknik ni, unik dan menarik. Ok kalau korang nak turut sama edit gambar korang hitam […]

Tutorial Photoshop hilang kedut dan jerawat (video)

ShareHari ni hari rajin saya nak buat tutorial photoshop hilang kedut dengan video sekali..haha!!  Kalau dulu saya pernah buat tutorial cantikkan wajah untuk hilangkan jerawat , tuorial tu banyak benda nak kena guna contoh guna clone stamp, gaussian blur dan sebagainya. Kali ni kita guna healing brush pulak, mudah dan cepat je. Tak payah guna […]

Photoshop Edit Gambar: Buat Photo Cluster

ShareSalam semua, kali ni Nuriz nak buat tutorial photoshop nak edit gambar dengan efek cluster pada gambar, hasilnya nanti gambar akan jadi terpotong potong. Teknik ni disebut cluster. Nuriz guna cs 3, tapi cs4 atau cs5 pun lebih kurang le boleh jugak, semua ni asas photoshop je. Ok camne nak buat efek gambar terpotong potong […]

Belajar Photoshop – Tampalan Kolaj Mudah

ShareLama dah tak buat tutorial photoshop. Hari ni nak buat sikit tutorial pasal tampalan kolaj dengan photoshop, mudah je. Kolaj tu ialah tampalan secara kreatif gambar gambar. Kat sekolah dulu ada kan belaja buat kolaj ni. Kali ni kita buat dengan photoshop. Ada orang tanya kat saya dalam ruang komen,  macam mana nak edit gambar? […]

Seronok belajar Photoshop ni, jom jom belajar

ShareLama  tak buat tutorial pasal Photoshop, trick dan tip dalam Photoshop, sekarang tak sempat buat, kalau nak buat tutorial makan masa dan agak penat jugak sebenarnya nak buat tutorial ni huhuhu!! So Nuriz buat review je le ye pasal Photoshop macam ulang kaji balik la heheh!! cuba le jangan segan segan.. 1. Buat gambar macam […]

Powered by WordPress | Designed by: backlinks | Thanks to personal loans, payday loans and world of warcraft gold