Archive for the ‘photoshop’ Category

Buat Bokeh Effect Dengan Photoshop

ShareTeknik bokeh ni memang terkenal bagi pengguna kamera DSLR, saya bukan nak kongsi cara buat teknik bokeh dengan kamera dslr tetapi menggunakan photoshop. Nak buat teknik bokeh dengan kamera digital biasa tak boleh

Buat Gambar Lebih Terang dan Jelas dengan Photoshop

ShareKalau gambar yang kita ambil tu nampak kurang jelas, kabur, warnanya tak terang, ada cara bagaimana nak jadikan gambar tu kelihatan lebih terang dan jelas, nampak warna lebih sharp lagi.

Buat Gambar Background Blur Dengan Photoshop

ShareAda bermacam-macam cara nak buat gambar background/latar belakang blur dengan menggunakan photoshop. Ada yang suka guna blur, gaussian blur, ada yang guna blur tool. Cara yang paling mudah dan senang hanya beberapa saat saja, anda boleh blur kan background gambar macam gambar yang diambil ala ala kamera dslr, mari kita cuba cara ni 1.Buka gambar […]

Tutorial Photoshop Light Effects Pada Gambar

ShareHari ni Nuriz nak kongsi 2 tutorial pasal light effects yang boleh kita gunakan dari Photoshop. Kita tak perlu tool yang canggih sangat nak buat ni. Hasilkan gambar yang ada light effects macam gambar kat bawah ni

Saja nak edit Kad Raya dgn Photoshop

ShareSekarang orang masih lagi hantar kad raya walaupun di zaman serba canggih, kad raya masih lagi popular. Tak kira le nak buat sendiri kad raya atau nak beli. Kalau buat sendiri pun lagi bagus dan jimat. Kita boleh  guna photoshop atau lain lain aplikasi mengedit gambar, untuk reka kad raya ikut citarasa sendiri. Lebih kurang […]

Edit Gambar Menjadi Kepingan dengan photoshop

ShareSebelum ni Nuriz ada buat photo cluster dengan photoshop,  gambar yang dihasilkan menjadi terpotong potong.  Kali ni Nuriz nak buat edit gambar lebih kurang macam photo cluster tapi yang ni ada stroke atau garisan di keliling gambar seperti kepingan kepingan gambar. Boleh kata agak renyah jugak buat benda ni tapi  hasilnya memang syokk Dalam BI […]

Powered by WordPress | Designed by: backlinks | Thanks to personal loans, payday loans and world of warcraft gold