Tablet Murah Tahan Lasak Ainol Novo 7 Fire

Ini pasal tablet murah di pasaran tapi masih berkualiti dan  tahan lasak. Tablet ni bukan berjenama macam beberapa brand yang sudah biasa anda dengar tetapi tablet ini masih lagi dalam kategori terbaik dari buatan China. Tablet, gadget lain yang murah2 selalu dikaitkan  dengan buatan china. Walaupun murah ada lagi yang berkualiti dan memuaskan hati.  Pelbagai jenama, murah dan selalunya tablet murah ni diberi pada anak anak untuk dilatu sampai lunyai casingnye.:)

Nak bagi kat anak yang berjenama mahal nanti rosak pulak. Memang banyak pilihan kalau nak ikutkan tu, pelbagai nama dan warna. Tinggal nak pilih je.

Ini tablet Ainol 7 Fire yang sudah lama admin beli harga RM5oo. Agaknye dah dekat 10 bulan. Masih tahan lasak dan tak pernah lagi rosak. Kalau jatuh atau dipijak memang le rosak :)

Ainol antara tablet buatan China yang terkenal, hasil dari google dan forum forum yang berkongsi mengenai tablet jenama Ainol ni maka admin pun beli lah. Kalau di utara ni memang payah jenama Ainol ni nak dapat jadi beli dari online je.

Tablet Ainol ni rupanya dibuat berdasarkan pasaran juga kalau nak dipasarkan ke US diorang akan buat khas dgn spesifikasi agak tinggi untuk pasaran US dan kalau untuk pasaran tempatan China dan juga di Indonesia, Malaysia dan seumpamanya diorang buat lain dan kureng sikit berbanding untuk US. Harganya pun berbeza.

Selalunya harga tablet akan sesuai dengan spesifikasi, ram cpu nya. Jika harganya dalam 100 ++ memang berbeza spesifikasi berbanding tablet yang harga RM500 ke atas. Jangan pulak nanti beli yang RM199 nak sama bagus macam tablet harga 5,6 ratus.

Rupanya Ainol Novo7 Fire

 

Spesifikasi

Ainol Novo 7 Fire also name as Ainol Novo 7 Flame,is the latest Ainol Dual Core Android Tablet.

Installed with Android 4.0.4 OS,support Android 4.1 Jelly Bean Firmware Update.

Dual Core AMLogic AML8726-M6 1.5GHz chip and strong Dual Core Mali400 3D GPU.

Screen : 1280*800 IPS High-resolution Touch Screen,

Support Bluetooth,WIFI,Flash,HDMI.

Antara game game yang bersaiz besar yang boleh main dalam tablet ni ialah Need for speed most wanted, PES 2012, Asphalt, Dead Trigger  N.O.V.A …byk lagi le.

 

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

CommentLuv badge
Powered by WordPress | Designed by: backlinks | Thanks to personal loans, payday loans and world of warcraft gold