Pelik pelik – Jin Ada Akaun Twitter

Akhbar metro menyiarkan berita yang pelik dan menggemparkan di Arab Saudi yang jin pun ada akaun twitter. Akhbar di Arab Saudi itu melaporkan jin itu mengaku dirinya jin tulen dan mahu berkawan dengan manusia. Dia juga memuatnaik gambar kediaman berusia 100 tahun.

Pemilik akaun twitter itu juga berkongsi tentang keluarga dan kawasan kediaman di Yaman, di akaunnya juga  ditulis dia sukakan keamanan dan tidak mahu mencederakan sesiapa.

Seorang pembaca cuba menghubungi akaun twitter pemilik yang mengaku dia jin itu dengan nama samaran palsu. Pembaca itu terkejut kerana pemilik twitter segera mengenal pasti nama sebenar, alamat  dan juga di mana dia tinggal. Pembaca itu kemudian  membaca ayat-ayat suci.

…………………………

Seram pulak baca berita ni..macam macam berlaku di zaman teknologi tanpa sempadan ni. Macam macam jenayah dan kisah orang tertipu di online..Jangan mudah terpedaya dengan tipu helah  yang pelbagai cara.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

4 Responses to “Pelik pelik – Jin Ada Akaun Twitter”

 1. akubiomed says:

  Macam-macam ada zaman sekarang ini.
  akubiomed recently posted..Mencari si comel Hello Kitty di Sanrio Hello Kitty Town

 2. hans says:

  jin tu pakai laptop ke ipad ke ? haha!!! mungkin iphone 5 kot

 3. analulu says:

  Ada pihak nak memperbodokan orang ni, umat islam jangan mudah tertipu dgn mainan pihak2 ni

 4. mrK says:

  mungkin ada benar, jin tu sifatnya ada jantina lelaki perempuan, , jin ada islam dan ada kafir, ada anak , kediaman dan kaum keluarga..kalau umat Islam baca kisah Dajjal, akan faham yang teknologi jin mungkin lebih maju dari manusia

Leave a Reply

CommentLuv badge
Powered by WordPress | Designed by: backlinks | Thanks to personal loans, payday loans and world of warcraft gold