Gambar Cun Jasmine Jessica a.k.a Chempaka Geng Bas Sekolah

Geng Bas Sekolah musim ke 5 kembali dengan pelakon cilik dan pintar antaranya Mia Sara Nasuha sbg Orked, Harris Alif  dgn watak Jay, Jasmine Jessica Cross sebagai Chempaka, Brendan Gabriel Lai sebagai Bobby, Muhammad Shahzuan Aiman sebagai DJ. Drama penyiasatan yang digemari kanak-kanak ini semakin diminati dan yang menjadi tumpuan juga ialah pelakon remaja yang cun yg pegang watak Chempaka.

Tak banyak info mengenai pelakon remaja ni, nama dia Jasmine Jessica Cross bt Shah Azam, cuma ada sikit sikit yang dapat di google, apa yang jelas, dia berdarah kacukan atau mix /pan asia gitu, bila dia cakap bm pun mcm ada slang minah salleh sikit  :) .

Jessica Cross atau JJ baru saja menyambut harijadinya yang ke 15 pada 7 hb 4. Walaupun dah berusia 15 tahun orang tak sangka bila dia berpakaian macam budak sekolah rendah.

Jessica pernah berlakon juga dalam drama kanak kanak Rafeeq pada sekitar tahun 2010 , dalam drama tu dia menjadi Kiera.

Gambar cun Jasmine Jessica  Cross

 

Jessica bersama pelakon Geng Bas Sekolah

tak lama lagi Jessica ni boleh berlakon drama selain drama kanak kanak kot..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

9 Responses to “Gambar Cun Jasmine Jessica a.k.a Chempaka Geng Bas Sekolah”

  1. honey11 says:

    chempaka awak sangat cantik.. minat sangat kat awk!

  2. anishana says:

    memang cantikkk!!

  3. hady says:

    cun lah dia

  4. mikail says:

    Apa fb dia ni, bleh bagi tak?

  5. jane says:

    Wow she’s just so pretty and gorgeous!!

  6. adam says:

    suka tengok gigi siong dia..aku minat GB sebab cempaka ni la

  7. naim9 says:

    Apa twitter dia hah??

  8. Juan says:

    errrr, dah lama x tgk TV, so x tau apa jadi dengan drama terbaru, hehehe
    Juan recently posted..Tips dan Petua Menghilangkan Jerawat Secara Semulajadi

  9. adivra says:

    Dulu aku gaduh dgn adik nk tukar chanell astro..dia nk tengok GBs..aku nk tgk cite ln..tp bla tgk jessica..xjd tukar chanel..skrg aku dgn adik aku sm2 tgk GBS..he..cempaka mmg comel…nk bt awek blhx..huhuhu..

Leave a Reply

CommentLuv badge
Powered by WordPress | Designed by: backlinks | Thanks to personal loans, payday loans and world of warcraft gold