Gambar Uqasha Senrose Kakak Nelydia Senrose

Nik Zaris Uqasha Nik Sen, 20 tahun ialah kakak kepada Nelydia Senrose ( Nik Zaris Nelydia Senrose Nik Sen), 18. Sedap sedap nama depa ni. Antara Uqasha dan Nelydia, adiknya lebih aktif berlakon dan dikenali berbanding kakaknya Uqasha. Uqasha ada muncul sekejap dalam drama Setia Hujung Nyawa, muka seiras dengan adik dia.

Uqasha dan Nelydia, anak kedua dari 7 beradik, anak kelahiran Kelantan juga merupakan anak saudara kepada pelakon era 80-an Rosnah Mohd Noor(bekas isteri Iwan dangdut). Wajah memang seiras jugak dgn mak sedara diorang ni, lembut ayu je.

Tahun 2010, Uqasha telah dilanda kontroversi dengan Nabil Raja lawak, hingga ke mana dia pergi orang menggelarkan Uqasha Nabil.

Jika boleh Uqasha tidak mahu lagi dilabelkan dengan panggilan itu dan dia tak mahu dibayangi lagi dengan nama Nabil.. dia mahu dikenali kerana bakat lakonan.

Kerjaya Uqasha

Selain menjadi peramugari di Air Asia, Uqasha juga model iklan dan pelakon.

Uqasha atau panggilan manja Qasha pernah  berlakon dalam drama Radio Gaga (RTM), Ampang Medical (NTV7) dan Lukisan Hati (DVD).  Qasha juga merupakan seorang model bagi iklan DIGI, coklat Cadbury serta Ajinomoto.

Impian Qasha, dia mahu berlakon di samping Shaheizy Sam. Sejak berusia tujuh tahun lagi dia berangan untuk menjadi pelakon. Entah apa yang difikirkan, tetapi ketika itu yang bermain di kepala hanya keseronokan menjadi pelakon selain mendapat bayaran berupa gaji yang pastinya tidak mampu dimiliki oleh kanak-kanak lain seusianya.

Dorongan kuat dari keluarga dan juga adiknya Nely, membuatkan Qasha ingin berjaya dalam bidang lakonan juga.

Gambar Uqasha Senrose …kdg2 tertukar mana satu Uqasha mana satu Nelydia

nampak lebih tua dari usianya

Uqasha peramugari Air Asia

 

 

 

Gambar tujuh adik beradik Uqasha dan Nelydia Senrose..tetapi ada peminat bagitau yang adik beradik Uqasha dan Nelydia bukan semua perempuan ada juga lelaki..mana satu betul tak pasti lah..

 

Semua adik beradik perempuan ye..meriah sungguh, boleh share share barang hehehe

ni Nelydia, adik qasha – berlakon sebagai Ersalina tu dlm Setia hujung nyawa

Profil Nelydia Senrose

 nurizspace

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

13 Responses to “Gambar Uqasha Senrose Kakak Nelydia Senrose”

  1. akubiomed says:

    Wajah adik beradik lebih kurang sahaja.

  2. dzul says:

    tuanya muka macm mak budak

  3. siti f says:

    Suka tngok nelydia berlakon dgn amar..so sweet

  4. bom says:

    X minat la drama ni..

  5. adbfkr says:

    haha semua kelihatan kembar

  6. Batman says:

    Ler tu cousins la. Ada ke adik beradik. Ngarut korang nih. Dua orang dalam gambar tu anak Rosnah Mohd Noor.

    • anon says:

      dah uqasha yang tulis kat facebook cenggitu adik beradik dia lah juga cousin pun…pe larrr

      • cikjah says:

        fake fb account uqasha kot tu u..ce try follow IG dorang. nelissa, qasha n nelydia tu satu mak satu bapak that’s why muka lebih kurang sama je. naquraisha n 3 lagi adik laki tu half siblings.

        shera n octavia manrose tu mmg cousins dorang pun, anak2nye rosnah mohd noor n iwan dangdut..tp xtau la dh mmg dorang rapat sesangat, mcm adik beradik la kot..no?

  7. Ummi Hanie says:

    sangat seiras dgn Nely

    nama pula sgt seiras dgn anama anak lelaki sy ;)
    Ummi Hanie recently posted..Senarai penuh finalis ABPBH2012

  8. djdanchef says:

    konfiusnya.. banyak yg seiras, pening.. hehe
    djdanchef recently posted..Biodata Nelydia Senrose & Gambar

  9. datin rokiah joned says:

    mmg muka tua.. nelydia tu pun sama, dari cite spa q dah tgk dia berlakon. rupanya time tu budak skola lagi. skang lagi la berganda ketuaan muka dia tu. ntah apa yang korang kata dia cantik.. pipi labuh. ptuih.. cantik ke hapa cmatu.. * statement dari seseorang yang jeles

Leave a Reply

CommentLuv badge
Powered by WordPress | Designed by: backlinks | Thanks to personal loans, payday loans and world of warcraft gold