Cha Cha Maembong Tak Cemburu Dengan Populariti Kakaknya Emma

Cha cha Maembong, 16, yang berlakon dalam drama Setia Hujung Nyawa dan Mimpi Cinderella ini tdak berasa cemburu dengan populariti diraih oleh kakaknya Emma Maembong, 19 tahun. Nama Emma juga lebih dikenali berbanding kakak mereka Yaya yang juga pelakon drama dan bekerja di belakang tabir.

Yaya merupakan orang yang bertanggungjawab membawa Emma ke dunia seni lakon, Yaya lebih senang bekerja di belakang tabir dan tidak serius berlakon, sedang Emma dan Cha cha cha amat meminati bidang lakonan.

Emma juga tidak menyangka akan dapat dikenali nama di bidang lakonan  setelah diambil berlakon oleh Erma Fatima. Emma ada meminta bantuan kakaknya Yaya untuk mencarikan perkerjaan buatnya dan dia bercita-cita hendak menjadi peramugari.

Cha cha tidak kisah kerana Emma terlebih dahulu diberikan watak penting berbanding dirinya.

“saya tidak kisah kerana masih muda dan perjalanan kerjaya seni saya masih jauh. Banyak lagi perkara yang perlu saya pelajari bagi memantapkan lakonan,”

“Mengapa harus cemburu kerana yang popular dan diberi perhatian itu adalah kakak saya sendiri. Malah kami ibarat kawan baik. Baik atau buruk, saya tetap beri sokongan kepadanya. Begitu juga pandangan Emma terhadap diri saya,”

Cha cha ambil teladan dari kontroversi kakaknya, dia juga berasa marah apabila ada perkara tidak benar dikaitkan dengan kakaknya,

“Begitupun, waktu sama saya jadikan ia sebagai teladan. Banyak perkara saya belajar daripada kontroversi yang dikaitkan dengan Emma menyebabkan saya lebih berhati-hati dan sangat menjaga tingkah laku. “Kalau boleh saya tidak mahu perkara sama dikaitkan dengan diri saya,”

Cha cha dan adik beradiknya

Gambar Abang dan Kakak Cha cha Maembong

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “Cha Cha Maembong Tak Cemburu Dengan Populariti Kakaknya Emma”

  1. akubiomed says:

    Cute adik berading perempuan ini. Boleh bayangkan kalau dapat anak perempuan suatu hari nanti.
    akubiomed recently posted..Tahun 2012 tinggal kenangan 2013 buka lembaran baru.

Leave a Reply

CommentLuv badge
Powered by WordPress | Designed by: backlinks | Thanks to personal loans, payday loans and world of warcraft gold