Logo Hari Kemerdekaan ke 55 Bukan Logo Tetap, Akan Berubah Setiap Minggu

Tanggal 31 Ogos ni Malaysia akan menyambut hari kemerdekaan ke 55 , lagu arwah Sudirman seringkali bermain di minda ni, selalu teringat ingat liriknya… memang lagu tu tak dapat diganti dengan mana mana lagu merdeka yang baru, lagi lagi lagu tema yang kini hangat diperkatakan Janji Ditepati tu. Logo hari merdeka bagi negara kita setiap tahun bila tiba hari merdeka akan bertukar, kadang kadang ada pertandingan cipta logo   TAPI

Lago Hari Merdeka ke 55 akan berubah grafik

tahun 2012, logo tema merdeka akan bertukar grafiknya setiap minggu, wah!! belum ada pernah dibuat dalam tempoh 55 tahun grafik logo  hari merdeka ditukar diubah dengan kerap sekali, setiap minggu pulak tu. Pereka grafik mana lah yang pandai mengerah otak dan kreativiti mereka semata -mata nak buat grafik berbeza setiap minggu. Apa apa pun tahniah lah buat pereka grafik yang akan mempamerkan kepada kita grafik mereka yang keratif setiap minggu tu. Tunggu….

Petikan berita di RTM1 semalam jam 8, Menteri Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan Datuk Seri Dr Rais Yatim menjawab  ketika ditanya mengenai logo hari merdeka..

lihat video di bawah

Ia bukanlah logo yang tetap,sebaliknya akan berubah grafiknya setiap minggu, kata pembaca berita

“jadi saya ulangi, logo 1 Malaysia itu bukanlah logo tetap, ianya diubah setiap minggu, tetapi logo 1 Malaysia tetap wujud dalam setiap gambaran dan setiap rajahnya, dan kita akan lakukan ini terus menerus.

Logo Hari Merdeka yang juga mendapat kritikan ramai kerana ia dikatakan sangat simple dan sama dengan hari merdeka ke 52

 

Logo merdeka tahun tahun sebelum

 

p/s: Saya pilih Malaysia tak pernah pilih negara lain

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

5 Responses to “Logo Hari Kemerdekaan ke 55 Bukan Logo Tetap, Akan Berubah Setiap Minggu”

  1. zalis says:

    ayo ayo yoo dalam kapla itu batu besar ada duduk..pening pening ayo yoo yoo apa punya mentri ini macammm

  2. musa says:

    kesian pak menteri ni nak cover line lah tu

  3. azwan faiz says:

    konfirm lepas ni dia akan kata lagu pun akan bertukar sabar lah dulu wahai rakyat semua hahahahah !!

  4. rafik80 says:

    sekali logo tukar semua papan iklan tukar jugak ke? banyak duit gomen ye, lepas dah letak semua iklan baru cakap nak tukar..ke dah kantoiii!!?

  5. APAN says:

    sy jd x setuju sokmo bila baca isu ni…hari tu lirik, ni logo ubah2 lak…lantak dorang la. entah pe la yg dorang pikir tuh…
    APAN recently posted..Kondom Untuk Orang Islam, Dijamin Halal?

Leave a Reply

CommentLuv badge
Powered by WordPress | Designed by: backlinks | Thanks to personal loans, payday loans and world of warcraft gold