Biodata Reza Hasbi Pelakon Ameera

Pelakon Reza Hasbi yang jadi adik kepada Zila dalam drama Ameera ni ialah Naib Juara Pilih Kasih1 jika ada yang masih ingat, dia dikalahkan oleh Iqbal dalam program realiti itu. Lakonan Reza agak menyerlah juga di dalam drama tersebut, sedikit biodata mengenai Reza Hasbi ni..

Biodata Reza Hasbi

 

Reza Hasbi 23 atau nama sebenarnya Mohamad Ridzuan Hasbullah berasal dari Taiping Perak, anak lelaki tunggal dari 5 adik beradik. Sebelum ini pernah berlakon dalam Trilogi Cinta disiarkan du Tv1. Reza pada asalnya ialah seorang penyanyi breakdance dan jika ada masa lapang dia akan menari di depan khalayak ramai bersama rakan2nya yang di Bukit Bintang.

6 tahun jadi penari

Selama enam tahun Reza bergelar B-Boy, kumpulannya pernah mendapat tempat kedua dalam Pertandingan Breakdance Rakan Muda Ipoh pada 2006 dan mewakili negeri Perak ke peringkat kebangsaan. Memenangi tempat pertama dalam pertandingan menari Hip Hop berkumpulan Rakan Muda di Perak.   Selain tu Reza juga ialah jurulatih gimnasium, dan pernah muncul di TV1 untuk program aerobik.

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

CommentLuv badge
Powered by WordPress | Designed by: backlinks | Thanks to personal loans, payday loans and world of warcraft gold