Rachel Finch Seorang Top Supermodel Australia Bertudung

Rachel Finch Seorang Top supermodel dan juga Miss Universe Australia kini bertudung. Selama ini dia juga anti islam, akhirnya dia mulai tidak percaya dengan berita tentang Islam yang tidak benar seperti yang digembar gemburkan oleh media.

Rachel memeluk islam dan mengikut jejak langkah Rebecca Kay serorang muslimah yang dulunya peluncur wanita Wollongong. Rebecca memeluk islam sejak 8 tahun lalu. Kay adalah contoh sempurna wanita Islam moden Australia, aktif berpolitik dan tegas mempertahankan budaya islam.

kata Kay sahabat Rachel,

“Sebelum saya menjadi seorang Islam, saya merupakan seorang anti Islam. Saya dulu biasa mendengar radio, dan mempunyai sikap yang sama seperti kebanyakan anti Islam yang lain. Saya dulu suka berkata kepada orang lain ‘jika kamu (orang muslim) tidak senang di sini, maka silakan kamu kembali ke tempat asal kamu ‘, ”

“Senang rasanya saya boleh masuk dan mengikuti jejak kedudukan Rebecca, dan menyaksikan dengan sendiri bahawa stereotaip terhadap wanita Islam Australia (yang kerap digemborkan media_red) tidak terlalu benar,”
“Ini merupakan kejayaan-untuk melihat multikulturalisme adalah tentang melihat pada masa kini, kita semua warga Australia tidak peduli apa warna kulit kita, atau apa yang kita anuti, atau apa latar belakang kita-kita semua sama.”

“Takut tuhan dan beriman kepada tuhan telah mengajar saya untuk mengasihi manusia rakan-rakan saya lagi, dan menghargai orang untuk siapa mereka, bukan warna kulit, atau cara mereka melihat,”

“Mereka bijak, mereka pintar, mereka ingin kerjaya dan mereka menginginkan sebuah keluarga, dan bagi saya itu semua menipu,”
Rebecca berharap bahawa sesuatu yang baik boleh datang dari pengalaman Rachael, dan hal itu diharapkan dapat mendorong orang untuk lebih berfikiran terbuka

 


dipetik dari : Muslimvillage.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

CommentLuv badge
Powered by WordPress | Designed by: backlinks | Thanks to personal loans, payday loans and world of warcraft gold