Menteri Belia dan Sukan Nafi Ceramah Ustaz Azhar Dibatalkan Sebab K POP

Menteri Belia dan Sukan, Datuk Seri Ahmad Shaberry Cheek menafikan yang ceranah Ustaz Azhar Idrus pada 26 Mei di PICC dibatalkan kerana konsert K Pop. Sebaliknya beliau berkata, ceramah tersebut dibatalkan  kerana masalah kesesakan trafik. Kedua-dua program diadakakan pada hari yang sama, dibimbangi berlaku kesesakan lalulintas yang tidak dapat dikawal.

Pihak kementerian tidak terlibat dalam pembatalan ceramah berkenaan tetapi pihak pengurusan PICC yang membuat keputusan untuk membatalkan cemarah Ustaz Azhar Idrus kerana kesesakan, beliau memberitahu media semasa ditanya mengenai isu berkenaan seperti yang dibangkitkan oleh blog blog pro pembangkang.

Sementara itu, dalam ucapannya, Shabery berkata sambutan orang ramai terhadap perhimpunan itu adalah positif, terutama bagi para peniaga kerana ramai daripada mereka membuat keuntungan yang cukup untuk membayar sewa bagi ruang pameran.

kata Ahmad Shaberry Cheek,

“Lebih daripada 2,000 peniaga mengambil bahagian dan apabila saya melawat sebuah pondok sukan yang menjual kasut, t-shirt dan banyak lagi, saya mendapati mereka mencabuli walaupun pada hari ketiga dan boleh membayar sewa untuk hari pertama.

“Para peniaga boleh menjual 12,000 item hari. Saya percaya jualan mereka meningkat dari 18.000 kepada 20,000 item pada hari terakhir,” katanya.

 

sumber: Bernama

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

CommentLuv badge
Powered by WordPress | Designed by: backlinks | Thanks to personal loans, payday loans and world of warcraft gold