Zed Zaidi Lebih Bangga Jika Warga Malaysia Yang Menang Dalam ABPBH?

Semalam kan berlangsung ABPBH 2011, dan Aaron Aziz telah menang anugerah Bintang Paling Popular 2011. Pelakon Zed Zaidi pula ada le komen sikit kat status di Facebook dengan ayat nya berbunyi macam dia tak puas hati je dengan kemenangan Bintang Popular yang dapat kat Aaron Aziz,

tak sebut nama orang dah boleh agak kepada siapa dia tujukan tu…

AKU LEBIH BERBANGGA KALAU RAKYAT MALAYSIA YANG MENANG!!! Terima kasih rakyat Malaysia kerana mengalakan artis luar merosakan industri seni!

Zed Zaidi tak sebut pula dalam apa kemenangan tu, tetapi memang rasanya merujuk pada ABPBH kan..apa lagi..kenyataan dia tu telah mengundang komen peminat di wall Facebook dia lah..ada yang sokong dia ada yang sebaliknya..

Emm… ayat Terima kasih rakyat Malaysia kerana mengalakan artis luar merosakan industri seni!

saya pun tak berapa faham lah..tang mana yang merosakkan industri seni?..seni je ke ada warga negara asing, habis bola sepak tak da import pemain asing ka?? kalau warga asing main bola sepak, menghancurkan sukan bola sepak lah?

Mungkin Zed Zaidi ni tak puas hati kot Syamsul Yusof tak ambil dia berlakon dalam KL Gangster atau pun jadi hero Maya Karin Ombak Rindu…hehehe!!

Aaron Aziz pun dah mohon taraf penduduk tetap di Malaysia..M Nasir dulu datang dari Singapore juga pe, lagi Datuk Ramli MS, Ramli Sarip..merosakkan seni muzik tanahair ke?

Kenapa tak anggap saja tu persaingan yang sihat, kalau artis Malaysia rasa terancam dengan pelakon Aaron Aziz buat lah lagi baik nak takut buat apa kan..jangan lah paranoid sangat dengan bang Haron tu setakat undian 80,000 lebih je.. hehehe!!

Hebat sangatkah artis luar, dalam blog Zed Zaidi dia dengan lantang tetap dengan pendiriannya

 

Nak tau apa Zed Zaidi duk berhujah takut kampung halaman tergadai hanya sebab undian Aaron Aziz 80,000 labih :) , Zed Zaidi takut dijajah dalam diam dan dia mahu semua artis warga Malaysia menyokong dan bersatu padu..baca kat blog dia http://zedzaidi.blogspot.com/2012/04/hebat-sangat-ke-artis-luar-ni.html

Zed Zaidi kata dia tak sebut nama artis luar, tak sebut mana mana event pun..nak buat kenyataan selamat lah ni, nak menjaga juga hati dan perasaan orang yang dituju tu kan..

ada gaya la Zed zaidi jadi wakil rakyat, duduk mendongak dah tu hidung makin tinggi ke atas

Kenyataan Zed Zaidi di Astro Awani

“Dia memang deserved untuk dapat benda tu, dia memang layak. TapiĀ  bila dia menafikan hak artis Malaysia, bagi saya itu yang saya tidak bersetuju. Maksud saya, kalau kita bandingkan dengan Festival Filem Malaysia, salah satu syarat untuk menyertai festival itu ialah peserta perlu memegang hak kewarganegaraan dan memiliki MyKad dan bukannya sesiapa saja dari luar negara.”

“Saya tahu dia ada mohon kerakyatan Malaysia, tapi dia dah dapat ke belum? Masalahnya janganlah bangga sangat dengan ID Singapore dia. Dia bukan orang Malaysia lagi. Bagi saya, dia dianggap orang luar sebab tidak ada MyKad.”

Masih lagi isu warganegara yang dipertikaikan oleh Zed Zaidi ni, tetapi mengaitkan FFM dengan ABPBH..salah masuk majlis ni kot. Patutnya lepas ni Zed Zaidi kena pergi ke Berita Harian bagi cadangan supaya jangan calonkan artis warga negara asing.

Ucapan tahniah dari Amy Search danĀ Dato’ Seri Hishammuddin Tun Hussein kepada Aaron Aziz

 

 

p/s: Zed zaidi tak minta cermin gelap dah ka?

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

23 Responses to “Zed Zaidi Lebih Bangga Jika Warga Malaysia Yang Menang Dalam ABPBH?”

  1. chii says:

    kena terima itu da rezeki aaron..xleh nak pertikaikan dan beri komen mcm tu..x sepatutnya salah seorang ahli SENIMAN berkata sedemikian..
    chii recently posted..Mengkritik

  2. shilot says:

    kenyataan timbalan presiden seniman yang bangang. sempit betul pemikiran dia ni, tak layak pegang jawatan tu la. nampak perangai sebenar Zed Zaidi ni

    • ZZ yg meluat says:

      Zed Zaidi ni pendengki rupanya…
      lakonan dia sendiri pun tak sehebat mana, tu pasal bila aaron menang dia rasa dengki.. betol tak zed zaidi.. ngaku je lahhhhh

  3. farah says:

    Dah rezeki dia buat apa nak dengki, tu pilihan peminat lah undi dari peminat tak boleh nak pertikaikan

    lagi pun Aaron Aziz buat yang terbaik

    stop that nonsense lah

  4. mama vas says:

    perasan dia ni hebat sangat jadi wakil artis konon setakat pegang jawatan timb presdn seniman. Belakon pun macam hampeh!!

  5. Amirez says:

    rasanya ini peel kedua zed zaidi selepas masalah dia dengan presiden SENIMAN, Harun Salim Bachik. tak profesional
    Amirez recently posted..Nikmat Sebuah Kemenangan

  6. mrk says:

    Aku rasa memang betul la dia ni gila kuasa meroyan tak fasal2

    bercakap macam Malaysia nak dijajah satu negara. Hahahah kelakar la dia ni.

    Jawatan pun kecik ada hati perasan mcm wakil rakyat pak menteri cakap. Perasan jadi ketua UMNO kakakakakakaka!!!

  7. yoonataec says:

    aish,kenapa nak mempertikaikan rezeki yang telah diberi ALLAH kepada kita..walaupun aaron bukan orang malaysia tapi dia tetap melayu dan islam kan.kenapa nak jatuhkan orang melayu + islam sendiri ? -.-

  8. iskandar says:

    bengong la wei…..
    1. persaingan itu sihat. sampai bila artis Malaysia nk menhgarap sokongan, hak2 istimewa?gila apa…dunia artis semua bergantung kepada bakat. kalau dah tak cukup berbakat, sila la undur diri. kalau dah artis luar lebih bagus, perlu ke nak menghadap artis Malaysia semata mata nk jadi patriotiik? come on la…
    2. satu lagi, ni anugerah paling popular la. apa nk kecoh sgt? bukan anugerah lakonan paling berkualiti ke apa!

    Ternyata zed zaidi ni bangang tahap cipan.

  9. Norizwan says:

    bagi saya…Aaron ini ternyata memang berbakat…biarpun artis luar…sekurang-kurangnya dia menjayakan industri seni di Malaysia ini, bukan merosakkan…
    Norizwan recently posted..Penawar Aids telah ditemui?

  10. Ana Riyana says:

    Hai Zed Zaidi..Kenyataan anda ada unsur2 dengki khianat di atas kejayaan org lain..xkisah la Aaron Aziz tu org Singapore ke,klu dh peminat undi dia mmg dia patut menang..bakat lakonan dia mmg bagus..rasanya Zed Zaidi ni dh xlaku sgt blakon sbb tu la dia sakit ati..Xbaik taw ada peranagi PHD ni..Dato M.Nasir,Dato Ramli MS bkn asal org Malaysia tp bjaya kt cni..naper dia xpertikaikn?Lain kali klu nk komen kaji dulu..jgn ikut ati dn perasaan…Apapn aku tetap peminat setia AAron Aziz…

  11. Cousin Aaaron says:

    ZZ dah mcm YB YB Ameno jer..rilek ZZ..bab hiburan pun nak politik ker..kiter tau la lu sekutu rapat Ameno..

  12. akubiomed says:

    Rumah siap pahat berbunyi. Ini baru anugerah Popular. Saya masih teringat lagi akan kepada filem Slumdog Million Dollar adalah filem India diterima percalonan untuk anugerah Academy.
    akubiomed recently posted..Skodeng blog Bardboo yang nun di Perancis

  13. Cousin Aaaron says:

    ZZ dok pikir negara lebih dari agama..rilek ar beb..yg penting aaron tu islam..cuma beza asal spore..lainlah kalau dia ni Nigeria ker..artis Korea ker..hah yg tu kapir baru lu bole pikir mcm tuh..pendapat ‘iskandar’ tu betul, ni bkn ‘anugerah bintang popular yang paling berkualiti’, popular tak semestinya bagus serba serbi sampai hang nak cakap psl merosakkan negara lah, Malaysia lah, tu la aku cakap tadi..jgn nak emo mcm org Ameno..hah karang aku bukak topik politik pulak kang nak??????? Konon menegakkan kebenaran lah..hang pi cakap kat depan muka M.Nasir ngan Ramli Sarip tu lah baru kita org respek..mau kau kena sergah ngan otai2 tu baru kau tau..alah stakat Seniman…lain kali pegi cakap kat Rais yatim tu jgn dok bg kebenaran lagi artis2 Msia masuk pertandingan luar negara..sbb kalau menang nanti merosakkan negara orang..and then yg Mila, Jac, (competition apa aku takingat)termasuklah arwah Sudir yg menang Voice of Asia tu semua dah silap..diva Anita Sarawak tu kira tak patot cari rezeki kat Las Vegas..yang Dato Shake pulak tak patot menjahanamkan negara Perancis…amacam??? poodahhh….hakktuuiihhh..

  14. Liana says:

    Hi saya dari spore.. Part dia kata adakah org spore menyanjungi artis malaysia? Jawapan yes! Saya sangat menyanjungi artis2 malaysia dan akan pergi tgk wayang filem2 malaysia lakonan artis2 malaysia. Siap pasang cable vision utk tgk channel2 malaysia. Jadi zed zaidi salah jikalau dia pikir rakyat spore tak sanjungi artis2 malaysia. Jangan la judge org sampai gitu sekali. Spore-malaysia hanya beza pada nama negara. Tetapi melayu tetap sokong melayu apatah lagi sesama saudara islam. Hentilah kutuk-mengutuk sesama kita. :)

  15. en bantal says:

    Ermm.. patutlah SENIMAN x ke mana…. MAsih di takuk lama….
    Org2 mcm ZZ ni x perlu ada dlm SENIMAN..!

  16. ajun says:

    kalau rasa tanggungjawab bukan nye meletakkan komen begitu siap dengan exclamation mark lagi…..

  17. shu says:

    pengomen atas ni sama la macam zed zaidi, benda kecik2 pun nak kira sangat, ikut suka dia la nak letak exclamation mark berapa kilo pun, kau sentap kat mana meroyan macam ZZ jugak ker!!!!!!???????????

    kira lah exclamation mark aku lak

  18. adi says:

    wak lu zed zaidi ni kolot tol. baru jd timbalan dah lebih2. dulu aku minat gak zed zaidi ni sebab aku nampak dia cam cool, suka bantu anak yatim n nampak cam lelaki melayu terakhir la… tp kang ni baru aku tahu yang zed zaidi ni sebenarnye hipokrik. sedar diri ler bang sbelum nak mengata org. jalan kena tunduk kebawah..bukan mendongak ke langit.. kang tersepak taik sendiri, haaaa baru nak tergadah…hohoho

  19. adi says:

    ZED ZAIDI TAK LAYAK JADI TIMBALAN SENIMAN…TAKKKKKKKK LAYYYAKKK LANGSUNG

  20. suri says:

    suri tak suka pernag sana sini.angap rezeki masing2 sudahlah..buat apa terika sana sini klu nak maju mudah je usaha keras dri skg insyallah rzki akan dtg tnpa d pinta2

  21. rahimah says:

    jgn ingat muka glampor dlm perhimpunan umno, blh manipulasi semua.penduduk malaysia asalnya, orang asli….tak baca sejarah ke? kita semua pun pendatang jer….

  22. ZZ yg meluatkan says:

    buat malu artis Malaysia jer Zed Zaidi ni .. nak cari publisiti murahan time time kemenangan orang pulak..
    10 tahun sekali pun nak tunggu ZED ZAIDI menjadi Artis Paling Popular Berita Harian .. jangan harap lah..
    berlakon drama pun takat jadi samseng kampung, pastu jadi batu api, abis modal jadi PLAYBOY..mana nak maju?? huahuahuaaaaaa..
    lepas ni baik ko resign jadi timbalan SENIMAN tu.. bukak kedai kopi je la.. boleh buat cerita di kedai kopi..

Leave a Reply

CommentLuv badge
Powered by WordPress | Designed by: backlinks | Thanks to personal loans, payday loans and world of warcraft gold