Program Realiti TV Mania di Astro Ria

Sebuah progam realiti tv MANIA akan bermula esok 17hb Mac di Astro Ria, Mania dihoskan oleh pengacara terkenal Aznil Hj Nawawi akan berlangsung selama 10 minggu. Mania sebuah pertandingan nyanyian yang disertai oleh para penyanyi dan digandingkan dengan ikon ikon penerbit dan komposer terkenal seperti M Nasir, Aubrey Suwito dan Ahmad Dhani.

Mania ini bertujuan untuk melahirkan Superstar Malaysia, selepas Akademi Fantasia sudah tidak ada lagi, kemunculan Mania juga hampir sama iaitu melahirkan Superstar, cuma perserta akan ada mentor untuk menjadi guru dan membimbing mereka. Undian juga akan dibuka kepada para penonton untuk memilih siapa yang layak ke Hot seat.

12 Peserta yang menyertai MANIA ialah:

1.Adira

2.Akim

3.Alyah

4.Atilia,

5.Awi Rafael

6.Estranged

7.Hazama,

8.Hafiz,

9.Jaclyn

10.Victor, Kristal,

11.Stacy dan

12.Shila Amzah.

Konsep Hot seat ( 3 kerusi lagi ) 

Keunikan program ini dilihat mampu memberikan impak berbeza dengan mewujudkan tiga kerusi istimewa yang diberi nama Hot Seat.

Platform yang diwujudkan secara undian online ini adalah untuk memberi peluang penyanyi lain yang agak kurang menyerlah dalam industri muzik tempatan untuk menjadi peserta.

Dalam posisi ini, 20 nama penyanyi tempatan yang disenaraikan kebanyakannya adalah bintang program Akademi Fantasia dan Mentor.

Senarai HOT SEAT yang akan dipilih oleh peminat (anda boleh layari www.mania.com.my untuk mula mengundi)

Senarai peserta Hot Seat Mania

1. Idayu
2. Akma
3. Noni
4. Ebi Kornelis
5. Shawal
6. Riz
7. Toi
8. Nadia
9. Aishah
10. Aril
11. Daus
12. Maulana
13. Azri
14. Kay
15. Lena
16. Erul
17. Fina
18. Chaq
19. Fiq
20. Mohd

Tiga penyanyi yang mendapat undian tertinggi dari Hot Seat akan diberi peluang untuk bersama 12 peserta yang lain untuk menerima tugasan yang disediakan dalam program Mania.

Hadiah Pemenang Mania

Hadiah yang ditawarkan kepada pemenang tempat pertama Mania berupa wang tunai RM 500,000. Tempat kedua RM200,00 dan tempat ketiga RM 100,00. Penerbit, dan komposer yang berjaya membawa pelajar/murid mereka menjadi juara pula menerima ganjaran RM300,000.

Memang lumayan hadiah untuk peserta Mania.

Jika anda rasa Lena AF 9 layak ke hot seat undi sekarang :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

5 Responses to “Program Realiti TV Mania di Astro Ria”

  1. nuriz says:

    Boleh mula mengundi siapa 3 orang yang layak ke HOT SEAT..layari
    http://www.mania.com.my

  2. yas says:

    Harotu sempat gak aku tgk persembahan Daus kat Giant yg baru dibuka…penonton ader la dlm 15 org jerr…tp dia ttp selambaer
    yas recently posted..IKLAN ADMAX – USAHA AKU, BUAT KALI YANG KE 2

  3. zik says:

    ada jer idea dari astro nih…. hurm.. tak sempat tengok lah pulak.. huhu
    zik recently posted..Aku LELAKI KACAK wei!

  4. MohdDydy says:

    Bestnya Ade adira :)
    MohdDydy recently posted..Adira Time Bertudung

  5. [...] Mania Astro Ria ni dah lama rupanya. 2 Minggu dah program Realiti Tv Mania Astro Ria ni bersiaran tapi sebab saya baru selesai ibadah umrah, jadi baru tahulah pasal program ni. Al [...]

Leave a Reply

CommentLuv badge
Powered by WordPress | Designed by: backlinks | Thanks to personal loans, payday loans and world of warcraft gold