Buat Gambar Background Blur Dengan Photoshop

Ada bermacam-macam cara nak buat gambar background/latar belakang blur dengan menggunakan photoshop. Ada yang suka guna blur, gaussian blur, ada yang guna blur tool. Cara yang paling mudah dan senang hanya beberapa saat saja, anda boleh blur kan background gambar macam gambar yang diambil ala ala kamera dslr, mari kita cuba cara ni

1.Buka gambar yang nak diedit tu.

2 . Buat duplicate layer, supaya kalau salah nanti boleh adjust2, tekanĀ  CTRL +J

atau pilih di bahagian menu bar pilih Layer> duplicate layer.

3. Pilih blur tool

kalau tak tau tgk imej di bawah apa blur tool tu

4. Pilih size yang sesuai dengan gambar, mulakan lah blur kawasan yang nak diedit tu.

Mudah saja kan?

tengok perbezaan gambar di bawah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

4 Responses to “Buat Gambar Background Blur Dengan Photoshop”

  1. akubiomed says:

    Err keliru sedikit kenapa gambar Maya Karin di pilih? :-)

  2. Jobless Girl says:

    Oh.. rupa rupanya agak senang juga terima kasih kerana berkongsi. Harap harap masa depan anda akan buat tuturial macam ini juga.
    Jobless Girl recently posted..Part Time Surveyor

Leave a Reply

CommentLuv badge
Powered by WordPress | Designed by: backlinks | Thanks to personal loans, payday loans and world of warcraft gold