Tahniah Ally Iskandar dan Farah Lee Nikah Hari Ni

Tahniah kepada pengacara tv3 Ally Iskandar 36, dan pasangannya Farah Lee, 22 yang selamat dinikahkan hari ini di 20 Januari 2012. Dengan hanya dua kali lafaz Ally dan Nurfarahin binti Romli sah menjadi suami isteri. Majlis akad nikah dilangsungkan di Masjid Kristal Taman Tamadun Islam Terengganu kira2 pukul 10 pagi tadi.

Pihak Ally membawa 7 dulang segak berbaju putih, sementara itu Farah Lee diwalikan bapanya Romli Ismail dinikahkan oleh jurunikah Tuan Haji Mohamad Abu Bakar dengan mas kahwin RM250.

Hantaran dari pihak lelaki ialah sirih junjung, Mac Book Pro, sejadah, cincin, telekung, mas kahwin, sebuah rumah, baju kurung dan senaskah al quran.

Manakala Farah Lee membalas dengan 9 dulang iaitu manisan, baju melayu, bunga rampai, sejadah, jubah, replika rumah, iphone dan sebentuk cincin.

Ally dan Farah Lee dipertemukan pada Ogos tahun lalu oleh pihak keluraga, sebelum tu majlis merisik diadakan pada Syawal. Farah masih lagi belajar di bidang kejuruteraan mekanikal, kedua-dua pasangan pengantin ni berasal dari Terengganu..ganu kiter..

Ally Iskandar sebelum ini pernah bertunang dengan Naib Juara rancangan Gadis Melayu musim pertama iaitu Nur Aishah Zainal, 26, tetapi hanya bertahan selama lima bulan apabila ikatan pertunangan itu putus pada 30 Julai tahun lalu kerana tiada keserasian.

Farah Lee sebelum dinikahkan..ada iras muka macam pelakon Sheera Iskandar dak?  :)

gambar dari ohbulan

Ally kagumi keperibadian Farah Lee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Responses to “Tahniah Ally Iskandar dan Farah Lee Nikah Hari Ni”

  1. yas says:

    Tahniah…tahniah….aku suka ally ngan bdk [naluri aku]ni, wlaupun aku tak kenal sapepun mereka sebenarnya….semoga kekal selamanya.
    yas recently posted..Ferrari Terpanjang di Dunia – Ferrari 360 Modena

Leave a Reply

CommentLuv badge
Powered by WordPress | Designed by: backlinks | Thanks to personal loans, payday loans and world of warcraft gold