Episod Akhir Nada Cinta 244 (Finale Nada Cinta)

Sinetron Nada Cinta ni tersangatlah banyak episodnya, sampai 244, mak oii!! kalau nak ditaipkan episod by episod, patah jari ni, nak ikuti cerita setiap hari pun …dah nak naik pening, macam macam cerita dan konflik, watak pun ramai, semua watak ada cerita masing2. Pastu saling berkait pulak..pening2. Baru episod 58 , tapi orang duk tanya apa ending cerita Nada Cinta? Nuriz pun bukan le sempat nak ikuti semua episod, kadang kadang termiss jugak atau tengok kejap kejap je.

Setakat ni di Malaysia baru masuk episod 58, tamat nanti episod 244, tu dia..panjang giler la weh nak tunggu tu..segala mak nenek lagi nak cerita dalam tu..ada ramai yang tak sabar sabar nak tau ending Nada Cinta ..apa jadi dalam finale Nada Cinta?

Tapi memandangkan ada peminat sinetron Nada Cinta duk tanya saya apa jadi apa jadi dalam episod akhir ni?..happy ending ke tak? Nada kahwin dengan Ricky ke tak? jadi Nuriz pun cari la jugak sinopsis dan jalan cerita yang ada menjelang nak habis Nada Cinta ni. Di seberang dah tamat dalam bulan Ogos lalu(sebab tu si Randy Pangalila tu buleh mai shooting di Malaysia drama Biar Mimpi sampai ke Bintang tu ). Jadi ada le sikit info  pasal ending ni..

 

Mungkin peminat cerita ni dah tau yang Nada Cinta ni ialah kisah tentang kembar yang bernama Nada dan Cinta, pelakon Mikha Tambayong melakonkan 2 watak serentak. Cinta dikatakan telah mati tetapi sebenarnya masih lagi hidup dan berada dalam (hilang ingatan). Cemana jadi camtu , nanti tengok lah ye.



Cinta dulu dikatakan telah meninggal dunia, tetapi ditukarkan jenazah dengan mayat orang lain, jadi Cinta tidak mati. (buat2 paham jela kalau tak paham hehe).


Dalam episod 2oo lebih nanti Cinta berpasangan dengan Marvin, Cinta akan dibantu oleh Marvin untuk memulihkan semula ingatannya. Nada pulak mengalami kemalangan teruk hingga koma, dan Cinta datang menyamar sebagai Nada. Nada koma sampai 5 tahun, kemudian Ricky pulak ke London selama 5 tahun, dia kena penjara sebab dianggap sebagai terrosist. (tak sah cerite Indon kalo takda koma hilang ingatan ni huhu)

Nada Ricky bertemu kembali dan lagu serta cinta sejati mereka mempertemukan cinta mereka semula..tudiaa!!!

Vito( lakonan Aditya Firmansyah) watak yang menyukai Nada dan selalu membantu Nada bila susah, dia pun ada menyimpan perasaan kat Nada, Ricky pulak macam duk memendam perasaan je dulu, tak meluahkan kepada Nada.Vito akhirnya tau Nada dan Ricky ada perasaan cinta, dia marah apabila Nada cuba menyatukan Ricky dengan Rasty. Baik kan Vito ni.

Vito (Aditya)



Namun begitu usah le peminat Ricky semua risau, Vito ni nanti akan  berkahwin dengan Flora lakonan Irene Justin..hehe.!!

Flora



Dekat dekat menghampiri episod last ni Rasty mula berbaik -baik dengan kakaknya Nada, dan Rasty pulak jadi kekasih kepada Alex, tak jadi le dia merampas Ricky dari Nada. Comel jugak Rasty dengan Alex..kenapa le tak ambik Rasty ni jadi heroin, cute sangat.

Susan pula ada anak bernama Martin, tetapi anaknya Martin tak mau anggap Susan tu ibunya, mungkin Susan ni tak jaga dia kot. Walaupun Susan ni jahat sangat tetapi di akhir cerita dia akan berubah jadi baik atau insaf le.


Nada selalu disakiti dan dihalang oleh Nia yang jahat. Nia sampai episod last pun duk jadi jahat jugak. Erwin dan Nia akan bersama untuk menculik Rina.


Rasty ni rupanya anak Nia dan Erwin bukan anak Nia dan Faris..oh!! pening pening..apa2 pun layan je la nanti..


Episod 241 (ini je yang dapat)

Nada dan rakan-rakannya merasa gembira kerana mereka menjadi  band untuk membuat persembahan pembuka tirai di
Rock Concert 2011.

Pernikahan Rasti dan Alex diraikan secara sederhana.


Episod last 244 Finale Nada Cinta

Semua berakhir dengan happy ending, pengarah menunjukkan gambar gambar semua pelakon pelakon dan rakan rakan Ricky berbahagia bersama pasangan masing2.



Ricky dan Nada pun berkahwin dan mereka ada anak kembar jugak..hahah!!


Cinta berkahwin dengan Marvin.

Marvin

Alex dan Rasty ada anak anak besar2 pun dah anak diorang hehe..lawak le, awat anak Ricky dan Nada kecik lagi..lambat dapat anak kott..:)

Vito dan flora

ni kawan2 Ricky kot


Jadi kesimpulannya, cerita ni berakhir dengan happy le, semua berbaik-baik.

Video low quality episod 244



Senarai pelakon dalam Nada Cinta

Mikha Tambayong  sebagai Nada atau Cinta (Kembar Cinta)
Randy Pangalila sebagai Ricky
Donny Michael sebagai Alex (kekasih Rasty)
Dewi Sandra sebagai  Rina
Luna Maya  sebagai  Susan (ibu Martin)
Primus Yustisio sebagai Erwin (kawan Rina dan Faris, suami Nia)
Dicky Wahyudi sebagai Faris  (Suami Rina)
Olla Ramlan  sebagai Nia  (ibu Rasty dan isteri Erwin)
Michella Putri  sebagai Rasty Adik tiri Nada  (kekasih  Alex dan Anak Faris dan Nia)
Kieran Sidhu  sebagai Jerry
Aditya Firmansyah  sebagai Vito
Irene Justine  sebagai Flora
Ajun Prawira  sebagai Marvin
Fadly  sebagai dokter Alvin
Bayu Septi Virguna  sebagai Kak Arga
Louise Anastasia  sebagai Kak Rianti
Ricky Djauhari  sebagai Martin
Dewi Siska

ok done, penat dah mencari cari gambar dan menempekkan di sini..

 

 

 


nurizspace

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

42 Responses to “Episod Akhir Nada Cinta 244 (Finale Nada Cinta)”

  1. FatinHud says:

    Macam mana pulak tiba-tiba erwin tu boleh jadi jahat pulak?
    FatinHud recently posted..Mengglamourkan Diri. Okay. Jangan Percaya.

  2. izza@ocot says:

    Nada Cinta ni kurang best la… bab kta org x fham, kta ksah ini tntang dua orang kembar iaitu NADA and CINTA, TPI DLAM crita ni ada sorang lgi yg kmbar ngan NADA iaitu MIKHA… Jdi ksah psal brape kmbar??? ank RASTY comeL2 blaka la… yg gmbar siska ngan bagas 2 pa crite lak???… btul ke bahwa NIA ngan ERWIN suami isteri tpi x ada pun prmulaannya…

  3. aya says:

    cam sial la cite ney..ntah pape..

    • miki says:

      kalau sial ko tengok buat apa haha sial jugak le ko nih

      • JohnDoe says:

        dia tu bkan tgk 2.dia 2 cma sja2 masuk..crita indon lah katakan..orang melayu ni crita episod berjela2 pun nk tengok..tgk crita melayu lgi best la..tpi crita indon ni mmg bodoh gila la…bkan stakat nada cinta ni mana2 crita indon pun cam bodo jew..lau nk tgk sgt tengok ep20 atau 10 yg terakir baru best..!!

  4. yuni says:

    kak mikha lucu ya

  5. fatihah says:

    lala,,, apa ni… sejk bila lah ada kmbr…!!! :D

  6. irah says:

    kte rasti ank erwin gan nia pastu npew ad tulis rasti ank nia gan faris lak

  7. ida says:

    cite dr indonesia bole di katakan sama je…
    mesti ade watak jahat & watak baik,
    mesti ade watak orang kaya & miskin..selalunya miskin baik, kaya jahat
    mesti ade watak kembar or muka seiras(seiras selalu akan di jadikan alat)
    mesti ade watak koma, hilang igtn…FINALLY..HAPPY ENDING….

  8. amoy says:

    nadacinta bes :D

  9. nur amira says:

    best la nada cinta nie!!!tp mlz nak tunggu sampai episod 244…but nada cinta still the besttt!!!!!

  10. diba says:

    bukan lambat dapat anak nada dan ricky tu, kan rasty tengah-tengah sinetron hamil; kejap lagi kut, kira kira pada episode 80-an. Dan kalau tak salah Rasty tu diperkosa Alex jadi akhirnye mereka kawin lah…..

  11. sally says:

    vito sama flora lucu banget….

  12. xixaxu says:

    fuyoo . . !!!! bestnyea tgk ctea NADA CINTA . Mcm nk tgk ary2 jea,, hahahhha,,, bek arh nada . pelakon terbaik,,,

  13. nN says:

    NADA CINTA is the best drama that i ever seen.To MD entertainment i love your film.

  14. shorul girl says:

    Saya cuma tak paham masa ada kembar mikha tu.Kalau nama dia Cinta Mikha kenapa tajuk cerita dia Nada Cinta je.Kenapa tak Nada Cinta Mikha.BAgi pemikiran sayalah,maybe sebab Mikha tu nama betul Nada@Cinta.Mungkin. Janganlah percaya sangat ye.Moga dibalas apa yang saya tak paham.To Nurizspace balaslah cepat-cepat sikit ye.Nak tau jugak apa perkembangannya pada soalan saya tu tadi.I love NADA CINTA.:)

    • nurizspace says:

      shorul girl, nuriz tak berapa faham soalan ni huhu jgn mare..yang Nuriz boleh jawab dari info psl filem ni di wikipedia Mikha nama sebenar pelakon tu..nama dalam watak lakonan Mikha ialah 2 watak iaitu Nada dan Cinta. Tu je jawapannya. :)

  15. Roslin Abdullah says:

    okey la sekadar hiburan semasa.

  16. PENING……BETUL LA tengok cerita NADA CINTA tapi best gak citer NADA CINTA NI….

  17. sz says:

    heroin x cantik.. jadi, ceta pun x best sgt..

  18. pening juga sya nga nada cinta n…tpi cte dye best…

  19. nian says:

    nada cinta xeil saera beanr saya tabu maksa pamuja peanga kau gaiul

  20. atitah says:

    saya sangat suka nada cinta sampaikan mambhyng pon trtingal pastu saya x pegi mengaji ….heheheh

  21. atikah says:

    walau pon pening saya suka kalau x suka jangan tengok ok…..

  22. atikah says:

    sasa pon same sembahyang pon saya tingal sebab best sangat nada cinta…. hehehehehe…..

    • atikah says:

      oh saye kelam kelibut sangat sampai eja pon sala.bukan sasa saya sorry… heheheheheheheheheheheehehehehehehehehehehehehehehhehehehehehehehhehehehe
      ……………………………………………………………….

  23. nian says:

    akua tabu sya kua narta mak padanm

  24. nian says:

    akua tabu sya kua narta mak padanm

  25. ika says:

    nada cinta is the best….i love mikha and randy <3<3

  26. ika says:

    i love mikha tambayong…..can i have your number phone please?!

  27. sue says:

    mmg best ceritanye

  28. ina says:

    mhhmmm memang best lah

  29. fiza says:

    dulu x lyn sgt cite ni tp dh mak tiap2 hari layan cite ni,t’join pulak tgk cite ni…skrg baru rase nk lyn tiap2 hari sbb nk tau cmne si nia ngan erwin ni tibe2 ade hbgn lak..pelik tp lyn jer larrrr…

Leave a Reply

CommentLuv badge
Powered by WordPress | Designed by: backlinks | Thanks to personal loans, payday loans and world of warcraft gold