Adlin Umum Perang dengan Chef Wan di Facebook

Adlin Aman Ramli peserta Maharaja Lawak Mega telah tersingkir di minggu ke 8. Selepas tu adan le sidang media dengan wartawan. Dalam sidang media tu nampaknya adanya Adlin tak puas hati dengan kenyataan juri terkenal bermulut laser Chef Wan, komen Chef  Wan dalam facebook pun memang ada yang tak disenangi oleh Adlin.


Adlin kemudian mengumumkan “perang” antara dia dengan Chef  Wan setelah tidak puas hati dengan segala komen Chef Wan..nampak sangat kat Facebook Adlin, dia menulis 10 points /ulasan apa benda yang dia tak puas hat dengan Chef  Wan tu..sampai melalut lalut hal anak beranak Chef  Wan..ni mesti isu resume palsu tu kan..


Pastu Adlin seperti mengungkit balik komen2 Chef  Wan dari persembahan 1 hingga lah ke minggu ke 8. Alahai Adlin..tak habis habis lagi ke nak komen pasal juri, dah terbiasa beri komen kan sampai dalam facebook pulak dia nak jadi JURI jugak..tak hingat ke awak tu peserta..jadilah peserta ni nak komen juri la pulak..


Siapa siapa pun boleh jadi juri nak komen persembahan lawak.

Lawak lawak ni…siapa pun buleh jadi juri la tak semestinya tukang masak, pemain bola sepak tak boleh nak jadi juri,lawak ni universal….apa yang kita nampak kita dengar..kita rasa lawak kita akan gelak..tak payah la nak belajar teori teori persembahan pun macam orang di rumah tu, kalau diorang disajikan dengan lawak..kalau betul lucu..diorang akan gelak.

Kalau Adlin kata orang yang nak jadi juri kena pandai bab bab lawak dan teori…emm saya tak setuju la.


Perangai dua dua ni sama je la..lagi diorang ni bergaduh di facebook lagi le orang nampak  true color sebenarnya depa ni.

Dua dua mulut laser so kena le buku dengan ruas..sampai bila la nak bergaduh..dah tua tu buat le cara tua umur nak masuk 40 katanya si Adlin tu. Jangan ingat awak bagus beri komen hal persembahan awak tak nak terima komen orang.


Selalu orang buat dengan teori ni berbeza, ada yang tau bercakap tetapi tak pandai nak parktikkan. Macam orang yang pandai bagi komen bab persembahan nyanyian dia tak semestinya pandai menyanyi contoh juri dalam Malaysian idol Paul Moss..heheh!!

Chef  Wan pun dah ada cucu..tunjuk le perangai elok sikit kat orang, dapat anugerah macam2 pingat..perangai kena le elok sikit…


Adlin umum perang dengan Chef  Wan secara ‘rasmi’

Komen Chef  Wan

Isu menjaga moral dan contoh teladan kepada penonton, bagi Chef  Wan, BP dan Adlin memberi contoh tak baik..suka kutuk2 orang, dan berlaku kurang ajar..Chef  Wan tak nak simpan lama2 kedua dua ni walaupun mereka berbakat.. ini buat Adlin marah dan jawab balik di FB dia..

Ni komen chef wan lagi terbaru

A wise man told me: When we’re given a gift/talent, it can be an asset or a liability.It’s an asset when we use it in a positive manner to create a “feel good” factor.It becomes a liability if we grow too arrogant because soon enough the arrogance will cause us to trip and fall on our faces.

Ayat ni bagus untuk peringatan kepada semua termasuk Chef Wan (yang sendiri tulis ayat ni )dan dia mengingatkan kita semua, mengingatkan diri sendiri jugak ( moga moga tidak lah kita rasa kita sorang je pakar kan..kita jangan riak dan sombong) . Allah pun tak suka orang riak dan sombong.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

20 Responses to “Adlin Umum Perang dengan Chef Wan di Facebook”

  1. yas says:

    Iskk…susah betul la bila jadi mcmni…mende mcm ni pun derang nak kecoh satu malaya kerr??? Buat malu je…seriusly aku tak minat ngan Adlin…lawak splastik…buhsannn…2nd pasal chef wan, dah2 la tu tok wan ehh…dh tua2 ni rentikan la segala peperangan tu..buat malu jerr…
    yas recently posted..Pesawat MIG29N Akan Dinaik Taraf?

  2. wandisini says:

    ni fan gaduh dengan fan ke? atau betul-betul adlin and chef wan?

    dalam facebook ni masing-masing boleh buat fake akaun kan.

    ntah lah…tapi aku suka gak pesembahan adlin
    wandisini recently posted..Mahasiswa Turunkan Bendera Najib

  3. Quinn says:

    Aku memang tak minat si afdlin ni. Dahlah buat lawak tah hape2 . Macammane dye boleh terpilih untuk masuk MRL tah. Dye jadi juri AF dulu pun aku tak suke. Pandai sangat ke dye nyanyi nak kutuk2 org pulak. Bukan nye bagi komen yang membine tahu kutuk je lebih. Chef Wan tuh walaupun mulut dye emg lancang atleast ape yang dye cakap memang betul. Memang munasabah dan MEMBINA. kalau takboleh terima kritikan , takpayahlah nak jady artis2nye.

  4. mel says:

    ala…chef wan mmg suka komen pedas2..tu la boleh jadi gaduh..
    mel recently posted..Gambar Wanita Boleh Dibogelkan Guna Editor Xray Photoshop

  5. akubiomed says:

    Tidak sepatutnya perkara ini berlaku. :-(
    akubiomed recently posted..Snek Pringles dan PopCorn untuk abang sayang

  6. Juan says:

    dua dua otai tu yg nk menang
    Juan recently posted..Puncak Mutiara Cafe Kampung Pelet | Pulau Pinang

  7. APAN says:

    apa punya perangai tah…aku setuju ngan ko sis…bab melawak ni kalau ikut teori tp x boleh wat org ketawa x guna gak…
    APAN recently posted..Sedetik Lebih Ibu Rusa Melahirkan Anaknya

  8. Daddycool says:

    aku mmg tak minat ngn adlin aman ramli tu…biar die rasa apa rasa di kritik camtu masa die jd tukg kritik kat af dulu…padan muka

  9. Sempoi says:

    Dua-dua pon emosional, but, Adlin as a contestant should respect what the jury opinion. Jangan cepat melenting. Based on my personal opinion, watching Maharaja Lawak Mega, Adlin was one of the weekest contestants, and I was wondering why he was still in the competition. Adlin, just accept the fact yangg tu bukan rezeki you.

  10. ann says:

    adlin ni ego rasa brain dia tinggi dari orang, masa budak af dengan maharaja lawak kena hentam dulu dioarang takda le platform mcm ni nak bergaduh, ni adlin kena hentam balik..alahai melopmpat mcm monyet kepanasan
    buahahaha!!!

  11. mis kasih says:

    adlin dan chef wan bergaduh ..apa kata kita penonton jadi juri plak

  12. smurf says:

    ko ni adlin bukan setakat sama taraf mcm amir, amir lagi bagus dari kau, ape daaaa…
    kitorang yg nak tengok lawak ko pun jadi kesiann sangat bukan sebab funny ke apa..tapi feel sori sgt.

  13. dkny says:

    kesian adlin, dia perasan dia ni lawak benar, perasan dia masih layak ke final..perasan perasan perasan

    komen punya panjang berjela, kita tunggu apa chef wan kata hik hik hik

  14. shraqs says:

    Susahla kalau tak nak terima hakikat.
    shraqs recently posted..16 Games Percuma Untuk Peranti Galaxy Dari Samsung Apps

  15. titan says:

    dua-dua meroyan. tapi jujur, lawak adlin tinggi sangat. orang tak faham. itu yang diorang tak gelak.
    titan recently posted..Jangan nak main-main dengan aku.

  16. adehhh… tak tahu apa nak di kato ler… :D
    Dulu Lain Sekarang Lain recently posted..Label Harga Pada Barangan Runcit

  17. Pakej Niaga says:

    apa la adlin.. relak la rezeki kat dunia hiburan ni kejap jerr yang penting jaga la nama baik tu…

Leave a Reply

CommentLuv badge
Powered by WordPress | Designed by: backlinks | Thanks to personal loans, payday loans and world of warcraft gold