Telemovie Biar Mimpi Sampai Ke Bintang( Randy Pangalila & Elfira Loy)

Sebuah telemovie baru arahan Michael Ang menggandingkan pelakon Malaysia dan Indonesia bakal mendapat sambutan hangat tak lama lagi. Telemovie Biar Mimpi Sampai ke Bintang membariskan pelakon utamanya Randy Pangalila dari seberang dan Nurul Elfira Loy dari Malaysia akan ditayangkan di Astro Ria pada 22 Disember 2011. Michael Ang juga mengarahkan telemovie Ungunya Cinta lakonan Shaarnaz dan Leez, cinta komedi ala ala Ali Setan. Memang best cite tu.

Randy Pangalila baru berusia 20 tahun pelakon yang selalu menghiasi sinetron dan menjadi kegilaan peminat di seberang dan jugak di Malaysia akan berlakon di samping Elfira, 17, dalam kisah cinta yang nampak menarik jika lihat trailer dan video promo di you tube.

Dalam telefilem Biar Mimpi Sampai Ke Bintang, Randy memegang watak sebagai Andy, jejaka dari Indonesia yang datang ke Malaysia untuk mencari cintanya, Alya (Elfira). Telemovie ini bergenre mistaken identity comedy.

SINOPSIS PENUH Biar Mimpi Sampai Ke Bintang:

Mengisahkan Alya seorang gadis biasa yang kerjanya membantu ibunya (Sharifha Shahora) di pasar borong menjual ayam.  Sementara itu Andy (Randy Pangalila) seorang anak jutawan dari Indonesia Hardiyanto Sasputra. Andy mempunyai seorang ibu tiri. Kehidupan Andy membosankan kerana dia hanya dikelilingi oleh rakan rakan yang hanya berkawan kerana dia anak jutawan.

Andy menghilangkan rasa bosan dengan mengunjungi Mak Yam (lakonan Didie Alias) bekas orang gaji di rumahnya dulu yg telah berhenti kerja , untuk menghilangkan rasa bosannya.

Mistaken identiti berlaku apabila kedua-dua Andy dan Alya ni bertemu di laman Facebook, dan mereka menyamar sebagai orang lain. Andy menyamar sebagai anak orang miskin ,manakala Alya menyamar sebagai anak orang kaya.

Pertemuan kali pertama mereka benar-benar menjadikan pertemuan itu sebagai jatuh cinta pandangan pertama. Bermula saat itu, berbagai-bagai perkara suka duka berlaku dalam hidup mereka. Mereka semakin rapat dan akhirnya tidak mampu menafikan yang masing-masing benar-benar serasi antara satu sama lain.

Para pelakon lain dalam telemovie ini ialah : Ezzrin Loy, Hanez Suraya, Mahmud Ali Bashah, Sharifah Shakinah, Didie Alias dan Sharifah Shahora.

video Promo dan Traile Biar Mimpi Sampai ke Bintang

Elfira ni nak iras iras macam heroin filem ada apa dengan cinta la..

Komen Elfira mengenai Randy Pangalila

“Ingatkan dia sombong pada mulanya tapi ternyata dia sebenarnya seorang peramah. Seperti kami sudah lama kenal. Saya tak nafikan betapa selesa berlakon dengannya sekalipun kami dibatasi dengan jurang bahasa dan kali pertama berlakon sama. Adik saya sendiri bertanyakan tak berdebar ke berlakon dengannya. Lebih daripada itu adik saya mengusik tak jatuh hati ke pada dia. Apatah lagi saya memang menjadi pengikut setia drama lakonannya yang disiarkan tahun lalu iaitu Cinta Kirana dan terbaru, Nada Cinta”

“Pada mulanya memang saya akui terbit rasa berdebar juga melihatnya di set penggambaran. Tapi sikap profesional dan dirinya yang tak berlagak memudahkan kerjasama terjalin. Insya-Allah, tiada aral kami akan berlakon sama lagi untuk drama Dalam Hati Ada Taman hujung tahun ini,”

Lagu OST untuk telemovie Biar Mimpi Sampai ke Bintang

Lagu Cinta Dalam Hati- Ungu

mungkin ini memang jalan takdirku

mengagumi tanpa di cintai

tak mengapa bagiku asal kau pun bahagia

dengan hidupmu, dengan hidupmu

telah lama kupendam perasaan itu

menunggu hatimu menyambut diriku

tak mengapa bagiku cintaimu pun adalah

bahagia untukku, bahagia untukku

reff:

ku ingin kau tahu diriku di sini menanti dirimu

meski ku tunggu hingga ujung waktuku

dan berharap rasa ini kan abadi untuk selamanya

dan ijinkan aku memeluk dirimu kali ini saja

tuk ucapkan selamat tinggal untuk selamanya

dan biarkan rasa ini bahagia untuk sekejab saja

repeat reff

Lagu Untuk Mencintaimu – Seventeen


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

9 Responses to “Telemovie Biar Mimpi Sampai Ke Bintang( Randy Pangalila & Elfira Loy)”

  1. AZREENA says:

    UWAHH ! mmg best nii citer , tgok dia punya vdeo promo pun dah tau citer nii bestiez ! , x sbar nak tgok kat astro nnt lah . .Huhayyy !

  2. kopipanas says:

    randy pangalila menjadi kegilaan peminat di malaysia
    kopipanas recently posted..Gambar Siti Saleha dan Sam Bunkface + Kisah Latar Belakang Keluarganya

  3. nurizspace says:

    sorry to say u better wash out heheh!!!

  4. nazurah says:

    cerita ni memeang best!!
    Pukul 11 tadi baru habis.
    Cerita ni.. memang ‘rach-rach’ dengan komedi-romantik.
    Terbaik (:

  5. kopipanas says:

    menarik jugak cerita ni, elfira loy best jugak dia berlakon
    kopipanas recently posted..Adam Adli Dikatakan Gay dan Gambar Adam Adli Lucah Tersebar

  6. Nurul says:

    Sharifah sakinah…. lu best giler

  7. rainny says:

    tapi watak pembantu bagi saya lebih menyerlah.
    err..sorry to say sorry to say.

  8. nur fatimah azzahra says:

    wah best lah sape yg dapat tgk citer ni…saye xdapat tgk pon…saye nak sangat tgk..ermmm…but the way tgk sikit2 pon jadi lah kat sini walaupon citer dye xsampai abis…erm…yang pasti terbaek lah BIAR MIMPI SAMPAI KE BINTANG…………..

    ~LOVE FAZRA~

Leave a Reply

CommentLuv badge
Powered by WordPress | Designed by: backlinks | Thanks to personal loans, payday loans and world of warcraft gold