Guna Open Subtitle Translator Untuk Terjemah Subtitle Movie

Jika anda ada masalah untuk mendapatkan subtitle untuk movie/filemĀ  kegemaran anda dalam bahasa yang boleh difahami, masalah tu boleh diatasi dengan cara menggunakan software Open Subtitle Translator.

Contohnya, anda dah dapat filem kegemaran tapi subtitle yang anda jumpa hanyalah dalam bahasa Arab, bahasa Romania atau lain2 bahasa asing.

Anda boleh guna subtitle bahasa asing tu tapi diterjemahkan menggunakan software Open Subtitle Translator dalam bahasa yang difahami, contohnya dalam bahasa Inggeris, bahasa melayu, atau lain2 bahasa.

Download Open Subtitle Translator

Perisian ini memerlukan Java, jadi pastikan komputer anda ada Java sebelum perisian ni berjaya digunakan.

Cara nak guna boleh tengok video di bawah:

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

8 Responses to “Guna Open Subtitle Translator Untuk Terjemah Subtitle Movie”

  1. dnoBiz says:

    menarik ni..
    Memang dah banyak kali aku kena masalah macam ni
    Thank nuriZ.. :D
    dnoBiz recently posted..Madu terlampau – Dimadu oleh madu madu

  2. akubiomed says:

    Sudah tentu terngaga apabila tidak faham :-)

  3. Juan says:

    saya pon pernah alami benda mcm ni, jumpa subtitle yg x dalam english, nak tunggu english ntah bila, ooo jadi benda ni convert satu bahasa ker dalam bahasa yg lain, ermmm,,, menarik :)

    • nurizspace says:

      dalam tu ada banyak bahasa, kalau bi boleh translate dalam mcm2 bahasa, nak terjemah dari bahasa lain ke bi pun boleh. malay pun ada. kena guna masa on line. memang membantu sgt benda ni

  4. nurizspace says:

    rasanya ada jugak yang guna software ni membuat subtitle dalam bahasa lain kemudian diorang save dan upload untuk kegunaan orang lain, subtitle ni boleh save dan guna bila nak tgk movie.

  5. puanbee says:

    maknanya kena guna di komputer je lah ek..

Leave a Reply

CommentLuv badge
Powered by WordPress | Designed by: backlinks | Thanks to personal loans, payday loans and world of warcraft gold