Calon UPSR 46,012 Dapat 5A

Tahniah kepada semua pelajar pelajar yang telah pun mendapat keputusan cemerlang dalam UPSR yang diumumkan pada hari ini. Tahniah jugak kepada anak sedara Nuriz, Ayim yang dapat 5A. Sujud syukur, Alhamdulillah. Semua keluarga gembira dengan keputusan cemerlang tu :) Tak sia sia guru guru yang telah bertungkus-lumus mengajar anak-anak murid, yang buat kelas tambahan dan sebagainya. Kepada calon calon lain yang tak berapa bernasib baik, jangan lemah semangat dan putus asa, masih jauh lagi perjalanan, dan peluang, teruskan usaha.

Petikan dari berita harian:

Pencapaian keseleluruhan 497,691 calon Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) tahun ini adalah yang terbaik sejak 2008 mengikut Gred Purata Nasional (GPN) dengan jumlah calon memperoleh cemerlang semua A sebanyak 46,012 orang.

Keputusan itu diumumkan Ketua Pengarah Pelajaran, Datuk Seri Abdul Ghafar Mahmud pada sesi pengumuman Analisis Keputusan UPSR 2011, di sini, sebentar tadi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

4 Responses to “Calon UPSR 46,012 Dapat 5A”

 1. Miziey says:

  Bgs2.. makin ramai bdk dpt 5A.. dpt melahirkan makhluk yg genius lg bijak.. tp kena ingat, baru UPSR.. blom PMR, SPM, final exam kt kolej, ujian kehidupan.. heheh.. ini baru permulaan.. :)

  • nurizspace says:

   betul tu ujian semakin besar lagi di masa depan tapi buat masa ini sesuai la dengan umur dan keupayaan, belajar dari pengalaman hidup..belajar hingga liah lahad

 2. zik says:

  mantap2.. budak2 makin pandai… yang pandai tuhla bahaya kalau tak dikawal.. huhu

 3. berita baik .. Kesempurnaan adalah perkara amalan dan amalan adalah satu perkara … Tahniah kepada semua guru-guru yang melakukan usaha terbaik mereka dan ini mungkin kerja keras.

Leave a Reply

CommentLuv badge
Powered by WordPress | Designed by: backlinks | Thanks to personal loans, payday loans and world of warcraft gold