Kakak Norman Hakim Balas Komen Chef Wan

Kritikan Che Wan yang agak lantang dan pedas di laman Facebooknya telah membuatkan kakak kepada Norman Hakim, “Norish Zaid” menjawab balik kritikan itu dan membela adiknya dari terus dikecam dan dikritik negatif ekoran Majlis Resepsi yang ditaja secara besar-besaran. Norish membalas kenyatan di laman FB jugak dgn meletak nama sbg  Norish Zaid ‘NORMAN’S FAMILY REPRESENTATIVE / BIG SISTER’.

Kita memang tahu mulut Chef Wan ni boleh tahan lazer nya jugak..ternyata apa yg dikata Chef Wan tu telah mengguris hati pihak yang berkenaan.

Memangla Chef Wan kata dia komen di laman FB dia hak dia la nak kata apa kan..tapi disebabkan dia tu selebriti, lainlah sikit jadinya, orang mesti ambil tahu dan isu ni menjadi agak panas gitu…Nak tau apa respon Chef  Wan / jawapan balas selepas beliau mengeluarkan kenyataan pedas tu (sila baca artilel ni)

Respon kakak Norman , Norish Zaid

“Personally I felt a number of Chef Wan’s statements were a little bit too much. (Secara peribadi, saya merasakan beberapa komen Chef Wan sebagai agak keterlaluan)

“Especially ‘menyifatkan gaun yang dipakai Memey seolah-olah baru keluar dari mesin basuh & Setakat Berlian and pearls berjuta tu non of the pengantin can take the jewellery pun. Entah2 mlm ni jugak kena telanjang lepas tu Rafelessia ambil la balik simpan.’ IS ACTUALLY TOO MUCH” katanya di ruangan komen berita Mynewshub.my, semalam.

Mengikut penjelasan kakak Norman, mereka semua dilayan baik oleh Rafflesia

“We & They were actually served very well by Rafflesis’s group etc throughout the whole wedding preparation – In a Royal Suite for a couple of days & nights, no such thing as ‘diorang kena telanhjang terus, laa…!!!’….Rafflessia’s crews were all NICE PEOPLE specially selected to be the main SPONSORS…all the suits were taken care of perfectly well by the crews + the specially hired guards.

“I (as a concerned sister & as critical minded as chef wan—or may be more) had observed & analysed it myself…& we  (family) were also made known earlier that the 12million is not actually for them, (kan dah buat completely dah 3 hari 3 malam di Tenggaroh) but for the WHOLE CEREMONY which is actually aimed to promote Malaysian Pearl Industry & Wedding to the whole wide world” katanya lagi.

Orang cemburu

“Norman & Sweet Memey r selected as their embassy after a number of job done & good record performed to this company long b4 this —tak salah kan? To help promote Malaysia? (see— MALAYs ..stop NEGATIVITY & jealousy-correct ur mind set, please!!!…(..or u r one of them after u’ve gone so far?” ujarnya mempersoalkan pihak yang mempertikaikan majlis tersebut.

Penjelasan kakak Norman mengenai Majlis Resepsi itu

majlis tersebut sebenarnya dimulakan dengan bacaan doa yang diadakan di bilik suite hotel berkenaan sebelum majlis dengan Rafflesia dilangsungkan.

Beliau juga menyatakan bahawa majlis Khatam Al-Quran, solat hajat dan bacaan doa selamat turut diadakan pada majlis perkahwinan asal pasangan tersebut yang berlangsung selama tiga hari tiga malam di rumah keluarga masing-masing sebelum ini.

Dalam satu komen berasingan, Norish juga memberitahu bahawa tiada sebarang lagu gereja dimainkan pada majlis perkahwinan adiknya itu sebaliknya yang ada adalah lagu rentak perlahan yang dinyanyikan kumpulan koir yang disertai sebahagian besar anak-anak Melayu.

Penjelasan lagu koir

“Correction-lagu tu, bukan lagu gereja….ahli choir tu, majority anak2 melayu kita dari satu club choir—- lagu2 tu,  memang begitu syahdu & sedap (takkan nak nyanyi rock atau dangdut)….munkin Chef Wan nak lagu nasyid kot? atau tak pernah dengar Choir , kot? Dia hanya ingat choir hanya di gereja?,”

Chef  Wan patut bersikap matang

Norish turut meminta Chef Wan sebagai ‘orang tua’ dan bertaraf ‘bintang’ terkenal agar berfikiran bijak serta matang dalam membuat pertimbangan, bersikap positif serta terbuka di dalam memberikan pendapat kepada umum.

Itu respon dari Norish  ‘NORMAN’S FAMILY REPRESENTATIVE / BIG SISTER’,

Sumber : dari mynewshub.my

Artikel lain: Komen Chef  Wan mengenai Chef Riz palsukan kelayakan dalam Profil Masterchef Malaysia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

4 Responses to “Kakak Norman Hakim Balas Komen Chef Wan”

  1. akubiomed says:

    Saya rasa komen yang dilontar agak terkelaluan. Harap peristiwa ini dapat diselesaikan cara baik oleh kedua-dua pihak lagi dan tidak berpanjangan
    akubiomed recently posted..Contest menang iPad2 dengan 5 Gum Mystery Hunt

  2. adeq says:

    ea, dier punye pasal ler nk ckp cam tu…mmg adeq dier jntan xbtol..memey plak pompuan gampang…kena sgt lah tuh…yg korg lorat2 wat pe…ko bkn dpt pki pon….org2 ‘patung untuk pertunjukan’ je dpt pki….kakak dier dah tentu arah lerw nak glamer tu yg bls komen chef wan….maklumler, adeq penoh kontroversi…syabas chef wan..xyah mntak maaf…..u pon manusia jgk, ade hak nak luahkan..artis bukan tuhan pon xblh slh ckp….i love u chef wan :)

  3. titan says:

    bagi aku, dua-dua salah. :)
    titan recently posted..Komisen kedua dari PakarCoklat.com

  4. dinda says:

    argh..biar padan muka norman ngan perempuan tu…dua2 muka xtahu malu…betul ckp chef wan tuh…

Leave a Reply

CommentLuv badge
Powered by WordPress | Designed by: backlinks | Thanks to personal loans, payday loans and world of warcraft gold