Chef Wan Minta Maaf Pasal Komen Pedas Majlis Norman Hakim

Chef Wan memberi komen pedas mengenai majlis resepsi Norman Hakim dan Memey yang kosnya bernilai 12 juta di laman Facebooknya, ekoran dari itu, beliau memohon maaf jika pihak Norman dan Memey tersinggung dengan komen dan kritikan dia. Namun begitu Chef Wan tetap mempertahankan kritikan itu, katanya segala komen datang dari hati yang ikhlas dan pengalaman jujurnya.

Beliau menulis kata maaf  itu dan penjelasan di laman Facebooknya:

“I honestly take this apportunity to appologised to Norman and Memey if apa yg i cakap terguris hati sebab abg tak niat mcm tu cuma menyampaikan pengalaman abg mlm tu secara jujur.

“Kan abg kata the decor memang cantik likewise all yg pakaian and everything to be fair tapi yg berjuta tu rupanya pearl tu semua.Infact u also cannot blame the pengantin if the sponsor nak meraikan wedding mereka….its their choice.its their wedding tapi silap besar is being Propa berjuta and wedding of the year sekali indah khabar dari rupa tu yg jadi sensasi!,”

Bagi Chef Wan dia merasakan Norman dan Memey seolah-olah hanya model di majlis mereka sendiri biarpun majlis itu menelan jutaan rinngit.

Kakak Norman sedih dengan kritikan Chef Wan

Isu itu menjadi hangat apabila kakak Norman, Norish Zaid pula meluahkan rasa terkilan dan sedih dengan komen yang diberikan Chef Wan itu.

Kakak Norman menyifatkan komen dari Chef Wan agak keterlaluan dan pandangan serta kritikan dari pihak yang menyokong adalah bersifat cemburu.

Baca respon dan jawapan balas kakak Norman Hakim

Menurut Norish, mereka (dirinya dan ahli keluarga) serta pasangan tersebut dilayan dengan baik oleh pihak penaja dan Rafflesia Pearl Centre dari awal lagi memaklumkan bahawa majlis berkenaan sememangnya bertujuan untuk mempromosikan industri mutiara negara dan perkahwinan itu ke seluruh dunia.

Apa reaksi dari Chef wan pulak:

“This is my facebook and i have the freedom to express my thoughts on my daily life,”. (Ini adalah Facebook saya dan saya ada kebebasan untuk meluahkan pandangan berhubung kehidupan harian saya).

Wow baru terbaca tadi when one of my fan sent the link which i assume is someone blog that kata Kak Norman Hakim tu was upset by my comment on the wedding.As a celebrity ramai my fans yg nak tahu pun and minta wan cerita secara jujur.U know i cannot lie what i see plus my experiences also is pengalaman ramai press2 yg bersungut berbisik pada Wan as they were totally shocked likewise all the VIP guests at my table sampai keluar sahaja first course saya pun balik lah rumah kerana rasa mcm tertipu la pulak asyik sponsor promote barang mlm tu.

Tapi i said to myself no problem tak siapa paksa kita to stay on pun if u dont enjoy what u see mlm tu so saya balik la even a few dato at my table to pujuk Wan to stay on.For Kakak Norman to say i am jealous tu i dont think is right la because nak jealous apahal? Kau nak jahit satu badan dgn permata pun yg orang “SPONSOR ya KAK HOI” I repeat incase tak tahu apa itu SPONSOR pi buka dictionery ok.Sorry Kak my english also always very the terrible pun kena buka dictionery.Tak malu la kita sekolah dapur siang i dah surrender pun.

Does not make sense i nak jealous.Baca betul2 all my comments tu ok.Jangan serang orang tak baca dan faham2 what i wrote.Bukan nak mengumpat tetapi berkongsi pengalaman secara jujur! Whats so wrong about that? Dah my fans mintak comment i cerita lah.This is my facebook and i have the freedom to express my thoughts on my daily life.Cerita Choir lagu gereja kan Wan kata itu press yg told me tetapi i dah kata i sendiri cannot sahkan as i dont know what choir church is all about.ADA FAHAM? Baca balik what i just said! Kita menyampai kan what other had voice their opinion.

Bila cakap baju tu kecut mcm keluar dari Wahing machine is my reference as to how pendek depan gown tu sampai nak ..malas la sebut kan.Sendiri tengok tahu lah.I make that comment because tak habis2 Bill Bora tu pukul heboh harga RM500,000 mcm kita ni bodoh tak tahu nilai sebenarnya…propa tak habis.Silap siapa sampai kan ramai rasa meluat nak jemput kita datang orang kawin ke nak campaign barang? Baju apa yg bolih beli sebiji rumah tu?

We as guests to be honest that evening also have our right to be invited as guests to the wedding which we though betul2 lah wedding rupanya i felt used by the sponsors and the entire event by just being there.Tapi as a respect to both Pengantin which i have nothing against them both and that is why i still supported them to be there Wahai KAK NORMAN tu tolong fikir sikit i ni pun sibuk dan sakit tekak hari tu tapi datang jugak nak support pengantin tu nak jealous buat apa?

Kan i said in my comment to be fair and wise to everyone i dont blame anyone.What did i say in my comment dalam Galaxi live over TV 9 hari tu..The wedding is about the sponsor nak merai pengantin to promote their products.Sampai sanggup kata Wedding of the year yg create too high expectation to the public offcourse curious la nak tahu apa dia yg berjuta juta tu.Campaign habis2an Akhirnya semua Propa lebih.Cuba sponsor tak heboh2 pasal tajaan tu tak lah orang rasa di propa.So next time learn to be modest la.

Just to show Kak Norman to how happy all the press were covering the wedding ahad yg lalu i tercari cari jugak gambar2 dan cerita2 Wedding of the year tu tapi haram tak jumpa pun dalam paper.I saw at least 50 juru gambar easily.My opinion is not just Wan seorang tetapi ramai lah mlm tu.Dah buat silap telan sudah lah.Sampai keluar embassy ni semua dapat bilik free la ada aku kisah? Dah di taja mesti lah dapat Free…Kak Norman tolong buka dictionery cari perkataan Free tu apa?

I honestly take this apportunity to appologised to Norman and Memey if apa yg i cakap terguris hati sebab abg tak niat mcm tu cuma menyampaikan pengalaman abg mlm tu secara jujur.Kan abg kata the decor memang cantik likewise all yg pakaian and everything to be fair tapi yg berjuta tu rupanya pearl tu semua.Infact u also cannot blame the pengantin if the sponsor nak meraikan wedding mereka….its their choice.its their wedding tapi silap besar is being Propa berjuta and wedding of the year sekali indah khabar dari rupa tu yg jadi sensasi!

My 2 cents wise advice to all celebrities next time nak kawin dapat kan sponsor jika berani nak heboh2 kan wedding of the year or harga berjuta juta ni jangan terus percaya What the sponsor can deliver..look at the nature of the agreement and spell it out clearly to all the press supaya the public tak termakan cerita tu semua.Bila dah jadi mcm ni kita nak melenting apa pasal? Masa dapat cerita sponsorship kita senyum now that it was not deliver as what the public and media expect kena la jugak terima kenyataan.Indeed its a gamble la.As i always say nothing is free in life.u just got to pay a price for it!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Responses to “Chef Wan Minta Maaf Pasal Komen Pedas Majlis Norman Hakim”

  1. akubiomed says:

    Hmm..ini masalahnya rumah siap pahat berrbunyi
    akubiomed recently posted..Contest menang iPad2 dengan 5 Gum Mystery Hunt

  2. titan says:

    haha..pedas bukan main chew wah bahannn..
    titan recently posted..Komisen kedua dari PakarCoklat.com

Leave a Reply

CommentLuv badge
Powered by WordPress | Designed by: backlinks | Thanks to personal loans, payday loans and world of warcraft gold