Chef Wan Kritik Majlis Resepsi Norman Mamey Yang Kebaratan

Rata rata media dan orang awam yang mengikuti perkembangan majlis resepsi 12 juta persandingan Memey dan Norman Hakim yang telah berlangsung di Kuala Lumpur Rabu lepas , memberikan komen dan respon negatif. Chef Wan antara selebriti yang mengkritik pedas mengenai majlis New York Look tema resepsi persandingan Memey dan Norman di KL tu. Chef Wan hadir kerana mendapat jemputan ke majlis yang dikatakan Wedding Of  The Year.

KAKAK Norman Hakim balas balik komen Chef  Wan

Lihat Majlis Resepsi Norman dan Memey di KL

Chef  Wan kritik pasal majlis Memey dan Norman di laman Facebook miliknya, Chef Wan Fan Club, meskipun majlis yang menelan belanja sebanyak RM12 juta itu berlangsung dengan jayanya namun kedua pasangan pengantin baru itu hanya berperanan sebagai peragawan dan peragawati di majlis itu.

“If u asked me for my honest opinion is just a wedding that Rafelessia organised to promote their Products non stop the entire evening as i expected too comercialised that it ruined the event for all the guests i have spoken.

“Both Pengantin just play their game since its being sponsored.There nothing wrong with that except it served the purposed to used the Pengantin as their so call model la,” komen Chef Wan di laman Facebook miliknya itu.

Chef  Wan menyifatkan Gaun Memey macam baru keluar dari mesin basuh serta tidak sepadan dengan kos tajaan majlis yang sangat mahal itu.

“Setakat Berlian and pearls berjuta tu non of the pengantin can take the jewellery pun.Entah2 mlm ni jugak kena telanjang lepas tu Rafelessia ambil la balik simpan.”

“Wedding gown rm500,000 by Vera Wang tu i gelak sungguh mcm Wedding gown biasa yg kecut masuk dlm washing machine depan memey tu yg i wasnt impressed at all likewise her veil mcm beli di globe silkstore! Ala di taja esok pulang la balik.


Mungkin ini yang dimaksudkan oleh Chef  Wan, gaun Memey yang konon juta2 tapi nampak kecut

Gaun Memey yang simple

tak pasti tang mana yang mahal sangat ni?

“So my honest opinion i really dont know what the fuss about this 12 miilion sponsorship is all about,”

Menurut Chef Wan lagi, ramai media yang hadir di majlis itu memberikan reaksi negatif terhadap lagu-lagu gereja yang dinyanyikan, malah tiada doa selamat pun dibuat sedangkan majlis itu merupakan majlis perkahwinan pasangan Islam.

Di majlis tu ada lagu gereja orang putih kahwin

“Ramai Press tak suka Choir yg menyanyikan lagu2 gereja kawin ni kata mereka sedangkan ini Wedding org islam satu doa selamat pun tak buat and thema pulak Blacktie and evening dress glam habis.

“I am not sure about the choir song gereja ni even though i heard because i sendiri tak tahu apa itu song gereja for wedding. That what the press upset about. Aiyo mesti controversial lepas ni lah. Kita baca la media nanti,”

Chef Wan menyimpulkan bahawa majlis tersebut bukanlah merupakan majlis perkahwinan Norman dan Memey, namun ia lebih kepada majlis keramaian Rafflesia bertujuan untuk mempromosikan barangan kemas mereka dan ‘menenggelamkan’ pasangan itu.

Komen dari artis selebriti lain yang lebih memuji majlis Memey dan Norman:

Antara yang paling mengagumi gaun Memey ialah Neelofa dan Fazura

Mereka berdua  menyifatkan pasangan bahagia ini begitu bertuah kerana semua yang dirancang buat majlis persandingan ini adalah yang terbaik.

“Saya memang begitu tertarik melihat busana Vera Wang yang disarungkan Memey malam ini kerana perinciannya begitu indah dan halus sangat bersesuaian dengan pengantin.

“Apabila dia berjalan menuju dewan memperagakan pakaian itu lengkap dengan kasut rekaan Datuk Jimmy Choo, sebagai wanita saya begitu cemburu kerana semuanya lengkap.

“Apa yang penting sekarang adalah saya mendoakan agar pasangan ini bahagia dan terus menguatkan lagi kasih sayang yang ada untuk memimpin keluarga ke akhir hayat. Moga cepat dapat anak dan terus menjadi pasangan romantis.

“Perwatakan Memey yang sememangnya lemah lembut dengan sikap penyayang Norman memang terserlah malam persandingan ini,”

Komen Marsha AF

Sebaik tiba di sini, saya sudah menjangkakan ia akan menjadi satu sejarah tersendiri kerana setiap satunya dirancang sebaik mungkin. Bukan sekadar menu hidangan lazat serta rangkaian persembahan menarik, malah pengantin diraikan dengan begitu teliti dan meriah.

“Pengapit pengantin juga sudah jelas betapa seronoknya majlis ini. Saya harap Norman dan Memey kekal bahagia dan cepat-cepat menimang cahaya mata,”

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

25 Responses to “Chef Wan Kritik Majlis Resepsi Norman Mamey Yang Kebaratan”

  1. mbmmm says:

    hahhaah gaun pun macam kelambu jer aku nengok, baik kelambu umah aku lagi lawa dari tu hahahaha!! hudusssss sangat, amik wat kain buruk je le

  2. chef 2 says:

    bodo punya olang, kena jadi balaci je. kena nyanyi lagu gereja lak, takde doa selamat, memang dipergunakan sungguh le oleh org kapirunnn

  3. az says:

    macam taik je tak menarik langsung

  4. bottoxx says:

    cenggitu je ke 12 juta?? tekejuttt mak nokkkk!!

  5. leyer says:

    aku sokong apa chef wan komen hehehe

  6. Mama Hanim says:

    setuju, nmpk sgt mcm majlis promosi produk penaja je tu.

    Gambar Majlis Resepsi Ashraf Muslim Di Gombak
    Mama Hanim recently posted..(Gambar) Pernikahan Nabil Dan Nazirah Pramugari AirAsia

  7. orgkg says:

    sanggup ke letak gaun ni kat Muzium Negara, siapa le yang nak sangat tengok baju pengantin tu.memalukan

  8. akubiomed says:

    Ini dikatakan ‘rumah siap pahat berbunyi’

  9. yas says:

    nampak sgt mmg dipergunakan org lain…derang x cek dlu ke sblm majlis derang tu start?? Kawin sampai x de doa selamat…nyanyi lagu church???
    mak aihhh…bia betul nihh………….
    yas recently posted..Isu Namewee – Gua BOIKOT NASI LEMAK 2.0!!!

  10. awien says:

    setuju ! macam kelambu :(

  11. aien atiqah says:

    apelah nak jd dgn si memey yg malang nie,sudah la kne tangkap bsah,pastu dpt tajaan juta2,kawen xberseri pun,bj pun xkelihatan semahal harganye,sbb dipakaikn pd org yg harga drinya sgt rendah,siap nak tayangkn bj pengantin dier kt muzium,klu pelancong dtg,bertanya,bj pengantin spe kh ini??nak jwp pe??selain jwp bj pengantin seorg pelakon yg xpopular dek bakat,tp popular dek sikap perampas suami org,siap kne tangkap basah kuyup gitu…sian kn??

  12. Pacifista says:

    ntah la,tak tau kat mana kebenarannya.dunia hiburan ni memang macam ni.ada yang suka,ada jugak yang sakit hati.alahai…
    Pacifista recently posted..Kalaulah Aku Menang RM 100,000…

  13. Juan says:

    ala mcm ni pon nak bising bising, kecik jer hal nih

  14. kecik says:

    rase cm nak gelak beso kn dgr citer dowg ber2 ni..wat malu dri sndri jew..nak kawen tu,kawen jew la..xyah la nak heboh2 sgt wat wedding smpi 12juta.atau dowg ni saje jew sbnarnye nak bg ABBY ABADI jeles kot!!!u all fikir sedangkn SITI NURHALIZA time kawen xde pon gaun kawen dia nak frame kt muzium.dia tu sape??nak kate pelakon top xde sgt pon..biasa2 jew,cm chipsmore kejap ada kejap xde..

  15. motar says:

    dah kawen dah pun biar je le dorang dgn hidup dorang tuh, ala chef wan pun penah pakai spenda tepi pantai gak kan..hahaha!! tiru mat salleh gak

  16. kopipanas says:

    memang gaya tak sepadan dengan kos jutaan rgt

    nak tengok Fida bertopi ala ala dato CT dan Mamat pakai seluar pendek dating dgn Fida
    http://kopipanas2u.blogspot.com/2011/10/fida-dengan-gaya-ala-ala-serkuptopi.html

  17. chipsmore says:

    TAHNIAH!!!grend GILER mjlis korang..kalah “DATO SITI”…bju lawaaa…sngat..tapii…jd x lawa la bla tuan punya badan tu pkai…bleh x klau nk wat baju tido??pnjam2..baju tdo sya sbijik mcm tu..tp baru kuar dri mesin..hah hah hah

  18. nrz says:

    Lihat apa yang menarik tapi..iklan tak seSEXY baju Memey, tak sePANAS baju Memey hehe

    Tak sepanas baju pengantin memey

  19. [...] ( artikel Chef Wan kritik majlis Norman dan Memey) [...]

  20. siti suri says:

    yahudi freemason melalui syarikat2 berideologi budaya sama dengannya menaja mawi khawin,kemudian syarikat2 yg lebih kurang sama budaya ideologinya menaja norman kawin pulak…kononnya juta juta,,,ape agenda mereka..ingat kedua dua melayu islam ni ada rekod lelaki lupa siapa diri mereka sebenarnya…mereka bukan contoh sebaik baik…begitu juga pasangan mereka..jgn puja puja sangat mereka tu..mereka bukan ade ape pun…didombakan oleh puak puak rahsia barat…khawin macam yahudi..kononnya celebriti…(bakat mereka dalam asean pun tercorot)kalau tak ade agenda takkan orang nak taja…rosakkk umat melayu islam ni….tak payah komen banyak banyak majlis dia orang tu…insaflahhhhh

  21. Batinduyung says:

    Pebuatan dan lisan manusia dlm dunia ni kalau tanpa iman… kan palsu blake dokk…camtulah ketentuan Nya…dunia glamour… 2 X 5 …

  22. geli jer says:

    Yakk!!.. Tuihh…

  23. Diyana says:

    lah…itu je ke gaunnyer? ingatkan gaun rupa canne la nk tayang kt muzium….ceh….tak menarik tertarik kau mmg da bomb langsung….

  24. fifi says:

    sy sokong chef wan..perkahwinan memey&norman hakim seumpama penganut kristian…x de adat melayu..artis lain adelah jgk adat melayu..

  25. manishamid says:

    ala…. mjls jer bt bsr2.. eth2 xbhgia pom…tgk2 xsampai stahun kluar brite memey dan norman sudah divorce..xk naye cam 2..wt habis duit jer..baik derma kt org yg memerlukan jew 12 juta 2..skurang2nyer bleh wt amal cikit..dh larh xde wt doa selamat..skrang2 nyer wt larh yg bleh mndekatkan diri ngn TUHAN..bkan mengikuti jalan syaitan ke arah neraka..gerenti tak bahagia la kalau memey tu asalnya rampas husband orang..bukan setakat rampas husband orang tapi telah menghancurkan mahligai kebahagiaan orang lain..eth2 norman tu kena ubat guna2..hai…apa laa nasib..macam tak ada lelaki lain kat muka bumi ini..suami orang juga dia nak…hooo…tak sangka separah itu..apa-apa pun..saya sokong dengn kritikan chef wan…anyway..sorry to say laa law de wt someone tersinggung..

Leave a Reply

CommentLuv badge
Powered by WordPress | Designed by: backlinks | Thanks to personal loans, payday loans and world of warcraft gold