Dazrin Kamarudin Pelakon Geisha Melayu Terakhir

Dazrin Kamarudin ialah pelakon baru yang nampak menyerlah dalam drama Geisha Melayu Terakhir, dia berlakon jadi tentera askar Jepun membawa watak Mejar Shiro yang suka kepada Suraya (Scha Al Yahya) dalam drama tu dia berubut Scha dari tangan askar bawahan lakonan Fir AF.

Rupanya Dazrin ni awal lagi dah diambil berlakon oleh pengarah terkenal Mamat Khalid yang berjaya mencungkil bakat lakonan Dazrin untuk filem baru Apokalips, tapi filem yang memulakan pengambaran tahun 2010 tu tak lagi ditayangkan..tak apa jadi dengan filem tu. Apokalips berdasarkan komik manga Jepun, sebab tu gaya Dazrin dah macam pelakon Takeshi Kaneishiro je. Dalam filem Apokalips dia membawa watak seorang cina bernama Chin Long, memang muka dia cam chinese je.

Walaupun nama Dazrin belum popular lagi tapi melihatkan lakonan dia dalam drama tu, pasti nanti pengarah drama akan ambil dia lagi untuk berlakon, lama lama nanti mesti popular jugak kann, sebab rupa dan ada..hensem lagi..ada iras iras pelakon Jepun tu Takeshi Kaneshiro.. :) bakat pun ada.

Sikit Biodata Dazrin Kamarudin, dia dilahirkan di Melaka, dan pada usia 12 tahun dia dibawa ke Michigan Amerika Syarikat kerana mengikut ibu bapanya yang melanjutkan pelajaran di sana, kemudian ke Manchester UK.  Hingga tahun 2000 barulah Dazrin pulang ke Malaysia. Bapanya Kamarudin Md Shah menjadi Yang Dipertua Majlis Bandaraya Melaka dan ibunya Dr Yasmin Hussin, Ketua Jabatan Institut  Prguruan Perempuan Durian Daun Melaka.

Lahir : 10 Mei 1988

Umur : 22 tahun

Tinggi : 180 cm

Pendidikan : Ijazah tahun akhir untuk 2 Ijazah sekaligus iaitu Ijazah Filem, Video dan Media dan Ijazah Perhubungan Antarabangsa di Universiti Western Michigan, Amerika Syarikat. Dijangka tamat pada Disember 2011 ni.

Dazrin mempunyai kebolehan asas dalam taekwando, karate dan silat.

Kerjaya lain: pernah menjadi model sambilan

Gambar Dazrin Kamarudin

Dazrin jadi Mejar Shiro

ada iras cam Takeshi dak..hehe

Mungkin anda nak tahu BIODATA Neelofa pelakon dari Kelate ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

4 Responses to “Dazrin Kamarudin Pelakon Geisha Melayu Terakhir”

 1. Pacifista says:

  macam jepun je muka dia…
  Pacifista recently posted..Contest: Review Alexa @ Pacifista.my

 2. Juan says:

  memang ader iras muka dia mcm cina dan jepun, kalau bakat dia baik, kompem boleh laku

 3. Noridah says:

  baru je tengok drama ni, setelah berhari2 download. broadband tak berapa nak laju. huhuhu…ok la drama. as always Tiz superb lakonannya. Dazrin ni ok juga la.

 4. [...] masa berlakon jadi tentera Jepun dalam Geisha Melayu Terakhir, Fir berebut Scha dari Dazrin Kamarudin(pelakon baru) yg boleh tahan hot jugak cam [...]

Leave a Reply

CommentLuv badge
Powered by WordPress | Designed by: backlinks | Thanks to personal loans, payday loans and world of warcraft gold