CEO Yahoo Dipecat Melalui Telefon

CEO Yahoo, Caro Bartz dipecat melalui telefon pada Selasa lalu. Bartz kemudian mengirimkan email kepada semua pegawai Yahoo melalui iPad menyatakan pengunduran dia bukan dengan kerelaan dirinya melainkan dipecat oleh pihak pengurusan atasan Yahoo.

Carol Bartz

“ Dengan rasa sedih, saya ingin memaklumkan bahawa saya telah dipecat melalui telefon oleh Pengerusi Lembaga Pengarah Yahoo. Saya gembira sepanjang bekerja dengan anda semua dan saya juga berharap yang terbaik untuk anda,”

demikian kandungan emel tersebut.

Carol akan digantikan dengan Tim Morse sebagai pemangku sehingga Yahoo melantik CEO baru. BArtz menjadi CEO sejak Januari 2009 untuk membaikpulihkan kedudukan Yahoo setelah Yahoo menolak pembelian dari Microsof bernilai USD44.6 million. Sejak itu Bartz bekerja keras untuk mengukuhkan kembali kedudukan Yahoo termasuk menutup Zimbra, Geocities dan Delicious, dan melakukan pemotongan belanjawan.

Bart dikatakan gagal meningkatkan pertumbuhan sejak 2 tahun terakhir, menurut penganalisis teknologi Larry Magid. Yahoo jugak gagal bersaing dengan Facebook dan Google walaupun Yahoo dilihat sebagai antara enjin carian popular.

p/s: saya suka guna enjn carian Google, tak suka Yahoo hehe!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Responses to “CEO Yahoo Dipecat Melalui Telefon”

  1. macamnilah says:

    yahoo dah tak best mcm dulu2, tapi info2 terkini dari yahoo okey jugek,.
    jom singgah ke blog saya , ada pelbagai info2 terkini lagi sengsasi,
    tajuk utama hari ini,
    pondan gagal bawa lari bf yg disimbah asid,
    permintaan tinggi punca pemilik petknoted abaikan kucing hingga ada yang mati dan kebuluran,
    janda disyaki bakar rumah kekasih.
    dan pelbagai info2 terkini lagi sengsasi di blog saya, jom ramai2 terjah blog sy,.

  2. tipskerjaya says:

    entahlah,, kalau dulu mmg yahoo lah faveret,, tapi sekarang nampak macam tak berkuasa jer,, kalau membuat carian juga kurang tepat,, tu yang malas nak guna yahoo search

Leave a Reply

CommentLuv badge
Powered by WordPress | Designed by: backlinks | Thanks to personal loans, payday loans and world of warcraft gold