Biodata Neelofa

Neelofa kini aktif berlakon drama dan filem Azura 2011 dia menjadi heroin bersama pelakon kacak Shah Jaszle  bakal ditayangkan di pawagam pada 2.2 2012. Bakat lakonan Neelofa sekarang makin kerap dicungkil dalam drama, antara lakonannya dalam Pusing Raya, dan Jiwa dan Lara yang sekarang di tv3. Digosipkan bercinta dengan Shah Jaszel dulu namun Neelofa menafikan gosip tu.

Sinopsis filem Azura 2011

Meh tengok sikit Biodata Neelofa ni

Nama penuh :Noor Neelofa Mohd. Noor

Umur : 22 tahun

Tarikh Lahir: 10 Feb 1989
Asal: Pasir Mas Kelantan

Ibu kacukan arab dan Pakistan dan sebelah bapa melayu.

Mempunyai perniagaan menjual kasut, yang menggunakan nama sendiri bagi jenama produk yang dijualnya.

Blog Neelofa : neelofaheels.blogspot.com

Adik Beradik : enam adik beradik perempuan dan dua lelaki

Maksud nama  Neelofa yang bermaksud cahaya bunga biru
Pendidikan:  Keputusan 5A dalam Ujian Penilaian Rendah (UPSR), 8A untuk Penilaian Menengah Rendah (PMR) 10A bagi Sijil Pelajaran Malaysia (SPM).

Menamatkan A Level di Kolej Damansara Utama (KDU)

Pelajar jurusan Perniagaaan yang mengkhusus dalam Perdagangan Antarabangsa dan Pemasaran di Sunway University College, Petaling Jaya Selangor

Pemenang dewi remaja 2010

Filem Azura 2011 akan datang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

9 Responses to “Biodata Neelofa”

  1. [...] 13hb September 2011 . Jam 10.30 malam dalam slot Samarinda. LAGU LAGU OST dalam Jiwa dan Lara BIODATA heroin Jiwa dan Lara : NEELOFA mek kelate Pelakon Jiwa dan [...]

  2. shielalatif says:

    uik…bijak rupanya neelofa ni… :)

  3. Juan says:

    laaaa, pandai juga dia nih, good

  4. nad says:

    memang pandai…budak mrsm langkawi ni…
    humble senior…

  5. hadiq says:

    Sayangnya budak sebegini cerdik, cantik dan berbetik boleh ‘tersesat’ haluan?

  6. [...] . BIODATA Noor Neelofa Kasut [...]

  7. TheWorldisGhettho says:

    Ko dah la padai…jadi artis wat aper..diok neelofa, baik ko sambung study jadi doktor ker engineer ker…jadi artis..boleh cari makan ker…?? org pandai patut golong dlm orng pandai..bkn mcm artis yang spm pon fail….jauh lagi perjalanan mu dik lofa oiiii

  8. Prihatin says:

    neelofa…style kut name tuh. pergh! ape yang au perasan tentang artis sorang ni, bukan nyer punyai rupa yang menawan, tapi juga kebijaksanaan. Orang kate, ada otak jugaklah kan… Aku perasan artikel dlm pancaindera ker, dia tulis dengan butir kata yang bagus, ade fakta, dan jgak susunan bahasa dan tatabahasa yang setanding dgn penulis artikel majalah2 berilmu terutama sekali tulisan dia pasal idolanya, Tun Dr. Mahathir. Olahan nya bagus..sama cam Jehan Miskin.

    Aku harap dengan ade otaknya yang bijaksana itu, aku harap dia boleh fikir mengenai maruah dan kehormatan diri. Biler aku google, ada pakaian nya agak terdedah hingga nampak kan pusat dan skirt paras separuh peha gebunya terdedah. Kecantikan perempuan sejati terletak cara bagaimana dia menyembunyikan kecantikan nya itu dari pandangan mata lelaki ajnabi dan perempuan kafir. Baru lah ngan: cantik+bijak–>solehah. Tak molek rasa nya jika ada orang dapat intai senyap2 kecantikan kita itu.

    aku rasa dia punyai masa depan yang cerah berbekalkan segulung ijazah dalam perniagaan. Semoga sukses dlam hidup ya, Neelofa.

  9. yatie72har says:

    cantik dan bijak…alhamdulillah, smg diberikan petunjuk dan hidayahNya utk suatu hari nanti, kembali ke jalan yang diredhai…tutup aurat tentu lagi cantik..labuhkan tudungmu hingga menutupi dada dan jauhkan dari penglihatan lelaki yang bukan mahram…banyak fitnah(gosip) menanti, insyaallah…dok kelate kena ikut nasihat tok guru.

Leave a Reply

CommentLuv badge
Powered by WordPress | Designed by: backlinks | Thanks to personal loans, payday loans and world of warcraft gold