Elia Tak Tahu Khairul Fahmi Nak Putuskan Pertunangan

Elia bekas tunang Khairul Fahmi Che Mat tidak tahu menahu langsung hal putus tunang dengan Khairul Fahmi Che Mat. Elia hanya dapat tahu hal tu melalui akhbar Harian Metro hari Ahad. Elia memberitahu akhbar Metro, Khairul tak pernah cakap atau berbincang dengannya hal nak putuskan pertunangan, sebelum Khairul/Apek buat keputusan tu.


Alasan Apek Tiada Orang Ketiga

Luahan hati APEK dan keputusan putus tunang

Dahlia Teck model dari Kelantan yang digossipkan dengan KFCM

Elia menyatakan Apek selalu bagi alasan bila diajak berbincang dan dan bagi Elia, kenyataan Apek yang dia langsung tidak ada hubungan dengan wanita lain adalah alasan Apek untuk melepaskan dirinnya. Huhu..panas panass..
Elia berkata lagi, dia ada bukti kukuh yang menunjukkan Apek ada hubungan dengan wanita lain selain dari dirinya. Semua yang Apek bagi alasan tiada orang ketiga hanya nak selamatkan dirinya, kata Elia lagi.

Ikuti luahan hati Elia pulak pada Metro..

Saya langsung tidak tahu dia mahu putuskan pertunangan kami. Saya hanya mengetahuinya melalui akhbar (Metro Ahad) hari ini (semalam),” kata Aimie Harmelia Mohd Hashumi, 22, tunang penjaga gol nombor satu negara, Khairul Fahmi Che Mat.

Sehubungan itu, Aimie Harmelia atau lebih mesra dengan panggilan Elia menafikan dakwaan Khairul Fahmi keputusan memutuskan pertunangan diambil selepas berbincang dengannya.

Dia tidak pernah cakap apa-apa mengenai keputusannya (putus tunang), tiba-tiba dia keluarkan kenyataan dalam akhbar membuatkan saya dan keluarga begitu terkejut,” katanya ketika dihubungi, semalam.

Elia berkata, pergolakan dalam hubungan mereka sudah berlarutan sejak sebulan lalu dan lebih memburukkan keadaan apabila Khairul Fahmi enggan berjumpanya bagi menyelesaikan masalah mereka.

“Apabila diajak berbincang, pelbagai alasan diberikan malah saya pergi berjumpanya selepas perlawanan persahabatan skuad negara menentang Liverpool pertengahan bulan lalu untuk menyelesaikan masalah kami, namun ditolaknya,” katanya.

Mengenai kenyataan Khairul Fahmi pertunangan mereka berakhir bukan kerana orang ketiga, Elia menegaskan kenyataan itu hanya helah Khairul Fahmi untuk `menyelamatkan’ dirinya sedangkan banyak bukti menunjukkan dia ada hubungan dengan wanita lain.

Elia kata ada bukti Apek ada orang ketiga

“Pada saya punca sebenar masalah kami memang disebabkan orang ketiga dan saya mempunyai bukti kukuh mengenainya. Mungkin disebabkan itu dia enggan bertemu saya,” dakwanya.

Elia mendakwa, kewujudan orang ketiga dalam perhubungannya dengan Khairul Fahmi sudah diketahuinya sejak awal Julai lalu melalui pelbagai petunjuk, malah selepas diselidikinya dia percaya Khairul Fahmi ada hubungan dengan wanita lain sebelum mereka bertunang lagi.

Sehubungan itu, Aimie Harmelia atau lebih mesra dengan panggilan Elia menafikan dakwaan Khairul Fahmi keputusan memutuskan pertunangan diambil selepas berbincang dengannya.

“Saya tidak henti-henti berdoa supaya Allah berikan petunjuk bagi menyelesaikan kemelut yang berlaku antara kami. Tak sangka, tak lama selepas itu ada seorang wanita datang berjumpa saya dan mengaku ada hubungan istimewa dengan Khairul Fahmi,” katanya.

Status Facebook Elia kata Apek tengking ibunya


Menjawab satu soalan, Elia mengaku ada mengeluarkan kenyataan dalam laman sosial facebook mengenai tindakan Khairul Fahmi menengking ibunya (Elia).

“Mungkin tindakan itu salah saya, tapi selepas itu saya mendiamkan diri dan tidak keluarkan sebarang kenyataan lagi sebab ingin memberi masa kepadanya memulihkan keadaan. Tidak sangka pula dia sudah buat keputusan dan menghebahkan di akhbar tanpa berbincang terlebih dulu dengan saya,” katanya.

Elia berkata, tindakan Khairul Fahmi memutuskan pertunangan memang dikesalinya kerana dia sudah menyiapkan sedikit sebanyak persiapan untuk perkahwinan mereka yang sepatutnya berlangsung pada hujung Oktober ini.

Sementara itu, ibu Elia yang enggan namanya disiarkan berkata, walaupun sedih dengan apa yang berlaku dia bersyukur kerana Allah memberikan petunjuk sebelum perkahwinan anaknya berlangsung. “Namun, mak cik minta dia (Khairul Fahmi) selesaikan semua ini dengan cara baik. Jika dulu dia meminang anak mak cik dengan cara baik, seeloknya mahu putus pun biarlah dengan cara baik, bukan cara sebegini,” katanya.

P/s: Mungkin Apek malu dengan status facebook Elia yang menghebahkan kepda smua peminat( memandangkan Elia juga selebriti kini), peminat akan baca status tersebut, walaupun itu bukan puncanya (kita pun tak tau, hanya Apek dan Elia je tahu).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Responses to “Elia Tak Tahu Khairul Fahmi Nak Putuskan Pertunangan”

  1. titan says:

    bagi aku..dua-dua salah. Itu aje. So..benda dah jadi bubur. End of story.

  2. Depends on your decision it is very normal situation to go for an engagement.

Leave a Reply

CommentLuv badge
Powered by WordPress | Designed by: backlinks | Thanks to personal loans, payday loans and world of warcraft gold