Seronok belajar Photoshop ni, jom jom belajar

Lama  tak buat tutorial pasal Photoshop, trick dan tip dalam Photoshop, sekarang tak sempat buat, kalau nak buat tutorial makan masa dan agak penat jugak sebenarnya nak buat tutorial ni huhuhu!!

So Nuriz buat review je le ye pasal Photoshop macam ulang kaji balik la heheh!! cuba le jangan segan segan..

1. Buat gambar macam lakaran pensil, memang menarik

2. Cara buat watermark stamp /cop mohor atas gambar korang dengan Photoshop

yang teknik stamp watermark ni memang ramai suka, banyak orang bertanya cara caranya jadi Nuriz pun try buat tutorial ni

3. Cara nak install font yang pelbagai jenis dalam photoshop

Cara ni yg Nuriz jumpa ada yg jenis payah, tapi rupanya mudah je nak pasang.so try le cara mudah :)

4 . Cara nak letak watermark atas gambar

5. Buat tulisan dengan gambar / text bercorak gambar.Memang bestt!! ni

kreatifkan diri anda  dengan cara ni..hehe

6. Tukar warna anak mata- nak jadi biru hijau, hazel nut ..boleh je

7. Tutorial nak cantikkan wajah dan hilangkan jerawat dan parut – fuh!! macam artis tu

Syok jugak ni nak buat muka berjerawat jadi licin sehalus muka lisa surihani :)

8. Buat hujan dalam gambar

9. Tukar warna baju sekelip mata ni kalau baju korang tak banyak warna :)

Kalau takda Photoshop atau belum install lagi photoshop, jom jom Install cepat!! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

6 Responses to “Seronok belajar Photoshop ni, jom jom belajar”

  1. yas says:

    Pehh…terer gak Nuriz ngan photoshop ekkk….cayalah.
    yas tau hak basic2 jerr…x lalu dh nk belaja edit2 guna p/shop nihh…:(
    yas recently posted..Video azan didalam gereja

  2. ayung says:

    hehe…
    ayung pun baru2 jer blja pS nih…
    dr belog nuriz nih jugak..:)

    seronok bila menjadik..
    tapi, hangin bila x jadi n cari keyword xjumpa..
    hehe..

  3. Bolehlah belajar balik guna tutorial yang nuriz bagi ni. Dah lama dah lupa Photoshop. :)
    Sabahan Bloggers Club recently posted..Idea for 1Malaysia

  4. [...] Belajar EDIT gambar yang MUDAH  dgn Photoshop [...]

  5. akubiomed says:

    Lembutnya tangan dia godek feature PhotoShop boleh menuntut dari Sifu Nuriz :-) Saya pakai daripada sumber terbuka sahaja. Mengikut kajian software foto editing pilihan ada Light Room.
    akubiomed recently posted..Teknik foto Selective Colour dengan Picnik

Leave a Reply

CommentLuv badge
Powered by WordPress | Designed by: backlinks | Thanks to personal loans, payday loans and world of warcraft gold