Pesta Godam Laman Web Malaysia dah bermula

Berita pasal kumpulan penggodam dari luar negara nak godam web Malaysia dah kita tau, tapi penggodam dari Malaysia rupanya dah bermula awa awal lagi..

Antara laman laman web yang telah digodam ialah SabahTourism.com, cidb.gov.my, Land public Transport commision, Malaysia Meteorological service, Minisstry of Education (moe), Suruhanjaya Pilihanraya Malaysia, Bomba, Perbendaharaan Malaysia, Parlimen Malaysia, Kementerian Kerja Raya, JobsMalaysia, UITM cawangan Pulau Pinang Official website, http://ezi2care.jkm.gov.my/, http://jbiotech.gov.my/admin/  selain tu www.tourmalaysia.com.my pun kena godam jugak.

Laman web KRU studios pun mungkin digodam atau ditutup, kenapa KRU, haha!! ni sebab Norman Abd Halim dan RIM  bersuara jugak  pasal hakcipta lagu lagu, dan di sinar.fm  petang tadi dengar berita , Norman mencadangkan jiwang org disekat kerana banyak lagu lagu dimuat turun secara percuma. Disebabkan tu jugak fan page /facebook si Norman pun kena tutup di Facebook.

Kebanyakan laman web yang digodam tu  dipercayai dilakukan oleh kumpulan penggodam Malaysia, menamakan diri mereka Kambeng Merah dengan lambang Dragon Force.

“DO NOT BLOCK US FROM FREEDOM OF USING INTERNET!!”

Some of Malaysian  voices


laman web uitm pulau pinang yang digodam

Berita dari Reuters

Sekurang-kurangnya 41 laman web agensi kerajaan mengalami gangguan selepas digodam sejak kelmarin tetapi tiada data peribadi atau kewangan yang terancam, menurut Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia.

Dalam serangan oleh kumpulan penggodam antarabangsa yang menggelar diri mereka “Anonymous”, 51 laman web agensi kerajaan menjadi sasaran. Laman web SKMM sendiri juga mengalami gangguan dari penggodam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

21 Responses to “Pesta Godam Laman Web Malaysia dah bermula”

  1. eii takutnya…. benci r cmni. Blog cempakabiru dah di hacked. Kang buatnye blog chempakasari dihacked habis la saya…

  2. Rasanya ramai kumpulan pengodam ni yang join. Bukan anonymous jer….
    Sabahan Bloggers Club recently posted..Access block website with DNS IP

  3. iqfaizal says:

    wahhh gempak gler.. memg tero la geng ni..

  4. debuja says:

    apasal la uitm pulau pinang? bekas student ke?huhu

  5. MDHAFiZ.NET says:

    perang hackers….semakin panas nampaknya sekarang :)

  6. eee jahatkan depa tu huhu

  7. wadud says:

    ekh thanks info baru.. :)
    wadud baru tau pasal web2 yang kene hack neh..
    yang wadud tau drang dalam perancangan..
    huh bahaya betol..

  8. farass says:

    semakin menganas mereka sekarang ni

  9. APAN says:

    tah la…kalau dorang nak gadoh ngan norman, aku support geng hackers ni.haha…

    pe yg dorang buat mmg mcm x patot.tpi cool ma.haha…
    APAN recently posted..Susulan Website TourMalaysia Selepas Di-hack!

  10. zik says:

    memang berpesta lh jawabnya… siap ada lagu happy burday tuh… tak menahan..keh2..
    zik recently posted..Gambar-gambar gerhana bulan 16 Jun 2011-

  11. amin besut says:

    guna DDOs,wkwkwkwkwkwk

    senang jerk

  12. yas says:

    banyak gak yg kene godam tu….jenuh la pakar IT kerajaan nak tangani isu nih…
    yas recently posted..Gunung berapi Puyehue Chile

  13. barung maut says:

    biasalah kalau website kene hack ini menunjukan wall tak power

  14. lori says:

    Terima kasih ,RIM (dan tak lupa jua, Norman)

    :p

    lori
    jiwang.ws

  15. mario says:

    hebat dorang ni kan…siap bagi tau dulu tuu…

  16. [...] banyak web file sharing yang telah disekat oleh kerajaan dan disebabkan tu jugak berlaku le pesta godam menggodam web kemarin, ini ada beberapa cara nak masuk ke web yang tak disekat. Cara nak atasi masalah web disekat ni [...]

  17. kebebasan says:

    kenapa rakyat malaysia tak bangkang ? Sebab bukan semua rakyat malaysia celik IT rakyat tak faham apa itu file sharing bagi segelintir rakyat yg faham IT diorang tau.Alasan kenapa ->industri filem/muzik tempatan malaysia tak berapa laku dalam dan luar negara.KRU mencadangkan kerajaan block 10 file sharing sebab copyright.Copyright apa……? Industri filem/muzik tempatan buat product cakar ayam! nak paksa kami tengok! kalau makanan tak sedap korang nak makan tak?file sharing memudahkan kami buat kerja menghantar file besar ingat e-mel boleh tampung ke? ingat internet kerajaan bayar ke? kami bayar bulan2 ingat free? dah la khidmat internet malaysia cam setan ni baru2 ni block pula 10 file sharing.Dah sah kerajaan nak sekat kebebasan berinternet di malaysia ni!! Sedar la rakyat malaysia mari kita membangkang policy yg menyekat kebebasan berinternet di malaysia ini sebelum terlambat!! facebook mempunyai banyak jumlah ahli yg menentang join la mereka 1malaysia unblock file sharing.

Leave a Reply

CommentLuv badge
Powered by WordPress | Designed by: backlinks | Thanks to personal loans, payday loans and world of warcraft gold