Kutipan Kongsi 8 Juta, kerana aura SAM

Kutipan filem kongsi 8 juta setelah 3 minggu ditayangkan bermula 12hb Mei. Kos bikin filem ialah RM 1.82 juta, kira dah balik modal dan untung sangat sangat dah le ni. Hujung tahun Farid Kamil dan Sam mesti dapat banyak ang pau lor..manyak ong la..

Review dan komen dari penonton yang dah lihat filem ni rata rata kurang berpuas hati, saya pun dah tengok Kongsi..huhu memang

Kutipan filem kongsi

dulu sebelum tengok, mengharapkan sesuatu yang lebih menarik dari segi jalan ceritanya, tapi jalan cerita tak berapa best pulak. Ending mcm tergantung mcm Sam tergantung di kren tu le. Tak berapa paham le Sam yang pegang watak org siam ni dia nak lawan siapa..agak pening kat situ..agak kecewa jugak gak le.

Kenapa kutipan Kongsi sampai 8 juta? jawapnnya sebab ada Sam, pelakon paling laku dan paling popular di Malaysia. Aura Sam sangat kuat, lepas ni Sam ada filem baru dengan Syamsul Yusuf lagi, tajuk dia SAM..filem cinta Saya Amat Mencintaimu kalau tak silap. Dapat tau je filem ada Sam yg berlakon awal lagi orang dah berpusu pusu beli tiket wayang. Filem SAM yg ni pun pasti dapat sambutan menggalakkan, Syamsul pulak yang buat  kan..dengan promosi dia lagi..tunggu filem SAM..hehe!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

9 Responses to “Kutipan Kongsi 8 Juta, kerana aura SAM”

  1. eii… tak adilnya duni. Cerita berkualiti macam Nur Kasih tak dapat pun 8 juta. So kita dapat tgk lah kan mentaliti orang melayu macamne.

    XOXO, Chempaka Sari

  2. EDtv says:

    Filem kongsi menghampakan penonton.. Kepada Shaheizy Sam, tolong selektif sikit bila berlakon filem..

  3. skinner says:

    xpala janji melayu kita yang untung. bkn org lain…

  4. Nasib baik cuti sekolah, kalau tak malam ni juga saya tengok Kongsi.
    Cuti sekolah ni, ramai orang kat panggung…. :(
    Sabahan Bloggers Club recently posted..Dofollow commentluv blogs

  5. zik says:

    dah tengok dah… agak kureng , betullah. Jalan cerita dia tergantung macam tuh jer… yang lain2.. dia punya joke still have a fun..
    zik recently posted..Abang Aku terpilih Dana belia 1 Malaysia

  6. ramai yg kata kurang best, tapi mcm biasa trailernya nampak best he tapi TE tak tengok lagi

  7. abu kongsi... says:

    alar filem luar tu lg truk lh….hidup mlayu…hidup david teo…

  8. abu kongsi... says:

    alar filem luar tu lg truk lh…. hidup david teo…hidup sam….

  9. Rosy says:

    Dah tengok filem kongsi dalam Astro First. Bila dah 3 kali tengok baru faham seluruh cerita dia. Memang kelakar. Tapi cuma tertanya, betul ke polis akan korbankan 2 biji kereta dia semata-mata nak tangkap pembunuh upahan kongsi gelap? hmm.

    Dari segi cerita bila dah faham mmg best, sebab gaya perbualan yang menarik dan tidak kaku macam cerita keluaran Skop Production (psst: harap Syamsul mengarah sajalah..berlakun kena belajar tonasi lagi). Semua characters menjadi terutama taiko besar Pak Maliki, Victor dan Jimmy. Lakonan polis cuma “Yati” je ok, Farid Kamil kelakar, Fizo biasa, Ola pun biasa juga. Azad kelakar habis..

Leave a Reply

CommentLuv badge
Powered by WordPress | Designed by: backlinks | Thanks to personal loans, payday loans and world of warcraft gold