Kutipan KL Gangster Hari Keempat RM6.2 juta

Kutipan filem KL Gangster sudah mencapai RM 6.2 juta setelah 4 hari ditayangkan di pawagam. Fuhh!! hebat betul ye, baru 4 hari tu. Syamsul Yusof menulis di wall facebooknya,

“Siapa kata filem kita tidak mampu pergi jauh? Kutipan hari keempat KL Gangster sudah mencecah RM6.2 juta. Terima kasih buat semua ! Jutaan syukur. Kejayaan ini untuk semua penggiat seni tempatan. Dan untuk semua rakyat Malaysia, Brunei dan Singapura.

“Saya sayangkan anda semua!! Anda semua adalah inspirasi saya.

“Ini bukti rakyat kita dahagakan karya anak-anak tempatan dan mampu memberi sokongan 100 peratus pada industri. Dengan penuh  rasa rendah diri, aku bersyukur dan berterima kasih pada tuhan dan kalian. Alhamdulillah.

Dengan kutipn yang membanggakan tu, Syamsul menyifatkan ia sebagai satu sejarah  kutipan tertinggi filem tempatan

Tahniah, anak dengan bapak sama hebat ye.

KL Gangster sinopsis dan video trailer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

16 Responses to “Kutipan KL Gangster Hari Keempat RM6.2 juta”

  1. farass says:

    wargh… gile la…

    fara x sempat lagi pergi tgok…

  2. respek. mmg bapak borek anak rintik :)
    ekspresiruang recently posted..Rumah Agam RM272 Juta Catat Rekod Hartanah Tertinggi Di New York!!!

  3. Malam ni nak gi tengk KL gangster lar…. cam best jer…. :)
    Sabahan Bloggers Club recently posted..Top 5 blog paling kerap dilawati 2011

  4. muse says:

    mmg hebat ler syamsul ni tapi khabarnya pekida nak saman dia pulak?

  5. BroZooL says:

    Wah..memang hebat filem syamsul ni..dato yusuf haslam mesti kasi bonus lagi nnt kat pelakon2 ni..huhu..tak sempat lagi nk tengok wayang skrg..nak kena ajak nuriz sekali ni..=)
    BroZooL recently posted..Kelas Khas Asas Blog

  6. APAN says:

    6 juta tu termasuk sumbangan rm10 dari saya…haha…
    APAN recently posted..Muhammad Zulhelmee Muhammad Saidin

  7. zik says:

    baru 4 hari tuh….. ada can nak potong box office,,,
    zik recently posted..Imam muda 2 2011- minggu ke 7 di ambang kematian

  8. tak lama lagi masuk Astro First.. lepas tu pi Pirate DVD lak… :D

  9. yas says:

    Mmg hebat gak laa…tp lagi hebat kalau dia buat cerita yg lebih bernilai…
    Aku nak tgk dia buat citer sejarah lak…
    yas recently posted..11 Fatwa orang Yahudi Orthodoks

  10. takut nanti ramai pulak pengarah nak buat filem aksi ..kita kan selalu je macam cendawan tumbuh selepas hujan ..

  11. cik tom says:

    wah tinggi ek kutipan muvi ni..tahniah..hebat!

  12. MDHAFiZ.NET says:

    ada zizan raja lawak kan dalam cite nih? Macam best je… :)
    rugi aku tak tengok aritu..

  13. akubiomed says:

    Nampaknya filem tempatan sudah mampu bersaing dengan filem barat yang dimainkan di Malaysia. Harapan filem Malaysia turut mendapat kutipan box office diperingkat antarabangsa. Macam filem Super 8 mendapat kutipan 38 juta dolar Amerika walaupun tewas kutipannya di Malaysia
    akubiomed recently posted..Kutipan Super 8 mengatasi X-Men

Leave a Reply

CommentLuv badge
Powered by WordPress | Designed by: backlinks | Thanks to personal loans, payday loans and world of warcraft gold