Selesai masalah IDM dan Mozilla Firefox 4

Mozilla firefox 4 dah lama keluar, tapi saya baru je nak try try guna..heheh!! ketinggalan keretapi betui le kan..ternyata best jugak le mozilla 4 ni, laju je. Tak tau le kot lama lama dia buat hal. Baru baru ni ok le, laju je buka website. Install dan upgrade ke mozilla firefox 4 semudah 1,2 3…tapi tadi ada masalah pulak dengan IDM (internet download manager). Tak compatible dengan mozilla firefox 4. Aduii!! ni yang lemah ni..IDM penting tu..kalau tak dapat selesai jugak baik tak payah upgrade le. Sapa sapa yang pernah ada masalah IDM dengan Mozilla firefox 4 ni, sila ikut cara cara kat bawah ni:

Senang je rupanya, tak payah upgrade IDM ke latest version atau tak payah nak marah2 dengan mozilla firefox 4 ni..senang je mcm makan kacang..hehe!! jangan risau..

Sekarang anda ada mozilla firefox 4 kan

Copy dan paste kan dekat address bar link ini http://www.internetdownloadmanager.com/idmmzcc/idmmzcc.xpi

Atasi masalah IDM dan mozilla 4

Tunggu dan Install.

Lepas tu Restart le mozilla.

Nak test, cuba buka you tube, tengok dah ada balik button download IDM.

Selamat mencuba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

6 Responses to “Selesai masalah IDM dan Mozilla Firefox 4”

  1. eddy says:

    IDM version lame ker…aku pakai version baru releks je..x yah nak serabut2

  2. macamnilah says:

    skrg guna chrome ,. nti sy cuba try download modzilla 4 ni

  3. dni guna ritu asik crash pastu tuka guna yang 3 balik…

    hehe… ni nak try balik.. best guna yang 4 punya kan ^__^

  4. yas says:

    Malam ni x sempat nk cuba lagii…sok2 arr..tima kasih kongsi ilmu…
    nulis ngan mata yg layuuu….
    (errr bru blk dr kmpg)

  5. APAN says:

    sy pun baru hari ni update mozila yg ni…nampak cam gogle chrome sket pun ade. huhu…

    yg pasal IDM tu x install lagi kat laptop baru ni. xtau la jdi prob gitu gak ke nanti…tpi xpe la. cam da ada solution je tu. huhu…
    APAN recently posted..2011-05-08-Manchester United 2 – Chelsea 1-EPL

Leave a Reply

CommentLuv badge
Powered by WordPress | Designed by: backlinks | Thanks to personal loans, payday loans and world of warcraft gold