Rakam Screen Komputer Dengan Snag It

Ada banyak perisian yang bleh kita guna untuk rakam atau ambil screen shot di komputer. Kali ni Nuriz nak cerita pasal Snag It, salah satu perisian yang pintar jugak untuk rakam screen di komputer selain tu boleh buat screen shot  dan edit gambar macam photoshop.

Size Snag It ni agak besar dalam 31 MB. Saya dah try guna Snag it ni, memang banyak pilihan dalam tu untuk edit gambar2 dan jugak nak rakam screen pc. Perisian Snag It ni tak free. Kalau nak yang free korang boleh try Debut Video Capture atau BBFlash, atau Take Screen Recorder ( sekadar bebrapa contoh).

Download Snag It. trial 30 hari.


Boleh buat pilihan size kawasan yang nak dirakam di screen komputer

Drag garisan kuning tu untuk tetapkan kawasan yang nak dirakam jika tak nak rakam keseluruhan screen pc.

Gambar atas ni, saya tengah buat untuk rakam video di pc. Video yang dirakam boleh disimpan dalam bentuk avi.

Selamat mencuba.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

8 Responses to “Rakam Screen Komputer Dengan Snag It”

  1. menarik ni.. harus cuba

  2. pneumedic says:

    ni untuk kita crop pic dkt screen pc kn?..sy gune mozilla firefox 4, jadi ade satu add on yg mmg kita leh install dkt firefox 4 ni..mmg mudah..boleh edit pic juga..nama die awesome screenshot..

    • nurizspace says:

      yang mozilla 4 tu memang utk capture screen, memang cool jugak. Snag it ni boleh buat dua kerja rakam dlm bentuk video dan capture screen.

  3. yas says:

    Cam menarik gak ni…donlod dulu pe2 hal pun hehehe…
    yas recently posted..Cara buat pages kat bawah header Blogspot

  4. syokdownload says:

    Nice ..
    saya guna FScapture ..simple dan laju dan full ..uhuk..crack

  5. SyafzMagz says:

    thanks. Haritu ingat nak buat video tutorial pasal edit blog, tapi tak tahu nak cari kat mana software rakam screen computer…try software ni best jugak

  6. [...] Boley try guna Snag it untuk rakam video dan capture screen pc Posted in info it Tags: rakam screen komputer, rakam video dengan webcam « Maaf.. Aku Berjiwang Sebentar..Ahaks! Gambar Cheng Guorong Pengemis Kacak Yang Kaya » Both comments and pings are currently closed. nuffnang_bid = "7c71f760fa6755449fdbdc63c8aaf65a"; [...]

  7. [...] Nuriz dah guna snag it ni, memang cool giler la. Best macam macam ada. Boleh capture text, imej, video dan kita boleh edit gambar, letak watermark dan lain2. Download dan guna  Snag it . [...]

Leave a Reply

CommentLuv badge
Powered by WordPress | Designed by: backlinks | Thanks to personal loans, payday loans and world of warcraft gold