Episod Akhir Cinta Melody, Kesudahan Yang Tak Berapa Best

Kebanyakan penonton dan peminat sinetron kisah cinta, pasti berharap akan kesudahan cerita di episod akhir yang happy ending.  Episod akhir sinetron Cinta Melody (episod 36)  tidak le happy ending.  Haha!! korang terus rasa tak suka ke, kalau Elang tak bersama Melody. Alahai Melody comel tu, kenapa tak boleh hidup bersama Elang?

Kenapa ye penulis cerita Cinta Melody buatkan ending yang tak berapa happy. Mungkin penulis cerita ni  nak jalan cerita ni nampak tak “cliche”. Nak buat suprise ending, nak lain dari yg lain gamaknye. Selalu drama cinta mesti happy ending mcm cerita Kejora dan Bintang hero dan heroin akhirnya bersatu. Korang tak kan boleh tengok le Elang dan Melody kawin di episod akhir cerita ni..hehe!! Cinta tak selalunya boleh dimiliki..cewahh!! Akhirnya Melody bersama dengan Raffi (lakonan Fendy Chow)

Korang rasa macam mana, patut ke Elang dan Melody bersama di akhir cerita..apa nak buat kan penulis dan pengarah nak cerita camtu..:)

Ini sikit snapshot dari episod akhir, yang mana Melody dan Bharata bos Melody (ayah kandung Melody yang mengidap lupa ingatan, nama asal Fajar yang hilang dalam kemalanagan)  telah bertemu kembali.  Elang pun anak Bharata tapi mak lain (Anggika.)

Maaf buat peminat Cinta Melody, memang ada kesilapan , Elang bukan anak Bharata. Tapi yang pasti ENDING Elang tak kan bersatu dengan Melody. Ending Melody dgn Raffi.

Komen dari salah seorang peminat Cinta Melody mengenai episod akhir :

i saw the ending already. sedih gile, elang bawak melody masuk jumpe raffi yg sakit as melody told elang, dia tak mau kehilangan suami dia. elang menangis gile dengar. then after that elang chiow, and melody told raffi yg dia cinta raffi, elang on the way out, stop sekejap, dengan muka sedih and chiow keluar. that was the ending, but sangat sedih..

Episod Akhir Cinta Meloody

Episod 18 (info dr pembaca)

Episod Akhir  36 Cinta Melody ( thanks to  Rashid )

Nampaknya ramai peminat sangat teruja dengan cerita Elang dan Melody ni, banyak komen komen dari peminat yang pernah tengok cerita ni, so jangan lupa baca komen mereka jugak :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

86 Responses to “Episod Akhir Cinta Melody, Kesudahan Yang Tak Berapa Best”

    • waniwana says:

      TIDAKKK!!! sedihnye…elang dh la ensem + comel + cute, melody pn comel, tp ending x bsame plak dh..haduii..kuciwenye gue..

    • bellavee says:

      oh noooooooooooo…..x bestlah kalau ending cinta melody nie melody x dgn elang..dorang tue sweet sgt2…elang & melody sama comel…part plg best time Elang pujuk melody yg elang bawa zivillia band penyanyi asal sinetron nie..lucu sgt time tue elang,cara dia pujuk melody..elang nie budak nakal tol lee…cm ali setan…tp x lah sesetan ali hehehe.. :)

  1. sarahnajwan says:

    aloh la..adik badik la puloks dos..
    xpe..napok mcm sket je episod tu..
    akak layan layie citer ni..hahaha

  2. norliza says:

    mesti x bes kan…bila ending dia melody ngan elang x kahwin…ehm, tp nak wat camna layan je lah..crita ni bes sgt,,huhu

  3. maryani says:

    x larat la nk nengok citer indon ni..huhu..pasni ade citer baru plak kan nk kuar kt ria..pngantin remaja..huhu..

    mengeluh panjang..heee

  4. Inka Medina says:

    Salam kalian,

    Salah statement tu, Elang bukan anak pak Bharata [Fajar], tak der kaitan darah pun dgn MELODY, Isteri [Agginka] & Elang adalah hasil perkahwinan lama beliau dgn bekas suami beliau. Dgn Bharata dia tidak ada anak.Kalau nak tahu bukti ini, lihat episod 2, dimana perbualan anggika sewaktu di kamar bersama Bharata & Elang, ” Walaupun Elang bukan anakmu, namun kau layan seperti anakmu”..[ FInd

    So sudah pasti good news and happy ending for both couple…

  5. jungrara says:

    alaaaaa……benci r ending mcm ni….alaaa

  6. apishku says:

    lah .asl laa ending citer nih camnih ?mmg xbest lah kalau camtu .makne nyer elang adik melody lahh kalau camtuh .huh ! benci …..

  7. Nnnnnn says:

    I think you got it wrong, they both will have kids together in the middle of the series, and elang is not bharata’s son. Elang is anggika son with another guy (this was told in the very 1st episode). can you please confirm from where you got to know the ending.

  8. nurizspace says:

    Semua peminat Cinta Melody..saya ada kesilapan tentang hubungan adik beradik tu.. Elang dan Melody bukan adik beradik, benar mcm komen Nnnnnnn

    cuma endingnya Melody tetap bersama Raffi jugak.

  9. Fajar Mentari says:

    Salam 1Malaysia, wah agak dasyat sambutan penonton Malaysia kat drama Indon ni ye…hehe, almaklumla citer cinta romantik, hero kacak, heroin cantik… apa2pun aku lagi suka citer ni dari Kejora & Bintang yang agak tak masuk akal jalan storynya… aku suka citer ni sbb suka tgk Melody je…hehe cute bangat..macam bini gue je..hahaha

  10. Melodyindah says:

    La..ye ke?xptut btol ler,sejak bla sinetron indon ske wt ending cenggini,adoyai..ptutnye dorg brsme,sweet couple,melody dan rmbutnya sgt comel,lyn je la cter nie wlupn dh tawu ape nk jd..huhu..

  11. berto says:

    tidakkkk…kenapa dia buat ending mcm ni? T___T

  12. hamba Allah says:

    x best lah kalau ending dye camtu….huhuhu…

  13. asiyo says:

    what??raffi mana pulak ni…Alaaa…bru nak follow citer ni..:((

  14. Nnnnn says:

    yes, they are not gonna be together!!!!!! argghhh, it’s stressing me out.. but elang would not be with any other girl, his love is still with melody, from what i read it seems like the ending is hanging. so maybe ade season 2.

  15. Nnnnn says:

    so lets hope ade season 2… and it goes with the ashiteru song lyrics. mmg elang still mengharap melody utk kembali.

  16. nurizspace says:

    Dari apa saya baca, elang hilang entah ke mana..jadi ending macam tergantung le jugak..mcm Nnnnnn komen

  17. tyty says:

    astga…..bidanya kalu bgni….lain!!!xbest lh law ending bgni!!gantung…..hahahhahaha

  18. Nnnnn says:

    kan nuriz, i am glad that i can talk abt the drama over here. but if you go thru the aishiteru lyrics pun it seems like their cinta mmg tergantung as the guy mmg mengharapkan the girl untuk kembali. One other thing, since melody dah kahwin ngan rafi, mmg tak logic la dia nak tinggal kan marriage dia kan. but if u read the script of how elang meluahkan semua rasa cinta dia to melody, waaaaaaa, nak nangis pun ade.

  19. ladybear says:

    jap2….
    tp melody ngn elang bernikah kan???
    pastu melody kan mengandung…pastu elang hilang… pastu…
    due ekor iblis tuh berusaha nk gugurkan kandungan die…
    adehh.. kesian lak si elang..si
    raffi nie lah.. menyemak je masuk dlm citer nie

  20. syamila says:

    tk best lak bila elang hilang ntah ke mana…

  21. keyrol says:

    halo.. saya suka sangat tgk cinta melody.. memang tak kan terlepas. hehhhe.. melody comel.. jelita n ajeng tak lawa.. tapi tak best la kenapa melody tk bersama elang. raffi bukan best. elang best mmg serasi dgn melody… kalau i pengarah i pasti kahwinkan mereka berdua. raffi fuck off hhehe

    • nadia says:

      benci…..kenape elang ngan melody x kahwin….x best lah cerite ni..hrp ade season 2 dan elang ngan melody bersama….

  22. Siti says:

    Ep 15 Elang akan berkahwin dgn Melody, so maksudnya mre dah pun bergelar suami isteri tatapi kehadiran og ketiga memisahkan mereka disamping ibu elang yang memang membenci perhubungan mereka. Anyway hopely ada season ke 2, mana ada melody kahwin dengan rafi episod berapa tu?

  23. rashid says:

    hehe..mcm2 org comment…pasal cite ini..;) untuk makluman kalian pada episod 18 saya dapat tau melody ada anak dengan elang…..saya check lagi apa kesudahan kisah melody dengan elang..;)..selanjutnya bole tgk sini..http://www.youtube.com/watch?v=v_Vqu5ieM88

  24. Nnnnnn says:

    hmm, i dont think elang+melody kahwin, they make out after mama melody meninggal, or maybe after that they all kahwin, i am not sure. but yes, from the things that i read, melody kahwin ngan raffi, but she has never let raffi to sentuh her. but after all raffi yg saved her from hanny and jelita. yg confirm, mmg elang sampai ke akhir nya cinta dia hanya untuk melody, but melody knows it so well, but she asyik menangis je, so far i cant find of anything about dialogue melody to elang. all i can find is dialogue elang to melody, mmg dia sampai mati pun, cinta kat melody sorang je. but i think ending maybe hanging. but didnt show anything that melody goes back to elang.
    so mmg stress!!!

  25. rashid says:

    Episode 15

    Elang yang tahu Nisa meninggal, mendatangi Melody di pemakaman. Elang minta maaf padanya dan berjanji tidak akan pernah meninggalkannya. Melody dan Elang lalu menikah.

  26. Nnnnnn says:

    i dont know how to interpret well when indonesian said “menikah” as i think it could be they did the hubungan as pasangan yg sudah menikah. as ade gambar from that makam, to melody home yg both of them basah kuyup, and the next thing is melody dah takde baju, and elang was sleeping next to her. then after that elang pujuk dia, i dont know what he said la, becoz it’s from some pictures. but maybe they menikah after, i am not sure as there were pictures of them together on bed, and elang sarung kan dia cincin. i think you guys better pay extra attention to ep15 and 16. then after that, you MAYBE cant see them together anymore. sad :(

  27. Siti says:

    Yes, i think elang n melody will married as elang sarung cincin di tangan melody (bertunag saja kot). They will have a kid di episod 18, but melody said that kid is anak luar nikah that i’m not understand. Anyway this sinetron is loveling n make it pengajaran 4 ours. Jagailah cinta yang telah disemai hingga akhir hayat walaupun tidak memiliki

  28. ina says:

    erhmmm nasib baik la 36episod je… nak la tgk jgk… tp klu beratus episod mcm safa marwah tu… x larat nak ikottt…. huhuhu :)

  29. amansyah says:

    nampaknya citer ni banyak sambutan dari peminat di malaysia tetapi sad ending itu yang tak best. but anyway jadikan ia suati pengajaran dan ikhtibar buat diri kita sendiri. stay tune bagi yan g sedang dialam percintaan……CINTA YANG ABADI HANYA PADANYA

  30. Cinta Melody says:

    nnti la aku buat Cinta Melody part II…. hehehe

  31. luv randy says:

    whhhyyyy!!!!
    knp ending mcm ny!!!
    cdey sgt..
    knp dyowg x bsme…
    APA NY!!!

  32. Nnnnnn says:

    nuriz,
    i saw the ending already. sedih gile, elang bawak melody masuk jumpe raffi yg sakit as melody told elang, dia tak mau kehilangan suami dia. elang menangis gile dengar. then after that elang chiow, and melody told raffi yg dia cinta raffi, elang on the way out, stop sekejap, dengan muka sedih and chiow keluar. that was the ending, but sangat sedih. oh speaking of randy pangalila, dia baru break up again ngan gf dia rani ramadhani, model + musician (drummer).. tu pun sedih gak, haih…

    • nurizspace says:

      tq Nnnnnn bg info pasal episod akhir ni. Kalau ada info lain tentang sinetron baru leh le share nanti :)

  33. Nnnnnn says:

    haha, i am out of sudden suke gila kat randy pangalila. after cinta kirana. i tak pernah tgk citer indo pun before that. now indo tgh screen nada cinta sinetron. randy and one young girl nama i tak ingat, but not as cute as nia ramadhani and chelsea olivia. oh one more thing, aishiteru song OST cinta melody and cinta melody sinetron is the most googled item on google now by msians. gila dahsyat gak pengaruh orang orang cam kite ni, hahahahaha..
    but still tak suke ending citer ni. ape ape hal, jgn lupe esok episode 15!!! then maybe kite takleh tgk melody and elang together lagi :(
    Take care!

  34. Siti says:

    Yes, i seen already the last episode…so sad, hopely ada sambungan part 2, citer terbaru randy cerita muzikal that girl taklah sweet sgt like chelsea…nmpk citer tu mcm sdp gak n bila nak siar disini ye? So don’t forget ep 15 tomorrow…..make it ending no need to wait until ep 36…see next scene from randy, chelsea n nia. Betul ke randy dah break dgn girlfriend…so sad

  35. Nnnnn says:

    Siti, i follow both of them on twitter. that randy guy is just so sweet la, but since last week, his tweets didnt sound good, and yesterday, he deleted their pic, and both of them deleted their profile details that says they love each other. so no more. i think. and his gf pun cam broken hearted la, well, i was analysing from their tweets. and i saw randy’s sister like console him on twitter too, saying whatever happened, the earth still stood still. something like that.
    but what i read today, this randy will act with elfira loy, i think a combo of indon + msian drama. but why la elfira, haha, amik la juliana evans ke, yg cun sikit la.. apa apa hal pun, kalau that drama jadi, means elfira tu sgt la best dapat berlakon adegan cinta ngan si randy. indah nye ciptaan tuhan si randy tu.. :)
    yes, looking fwd for tomorrow’s ep15. i just hate today’s episode, so menyakit kan hati. tapi kalau tak menyakitkan hati, tak sinetron la namenya kan. so guys, thanks thou, for mendengar bebelan saya yg panjang ini, hahahaha… til we meet again!

  36. sesape je says:

    alaaa bodohnye director cite ni…x de hrpn da aq nk tngk crite ni..huh!

  37. bluechild says:

    damn d ending!
    ape2 pon terbaik dari ladang..

  38. jieda says:

    Alamak… macam tu ke endingnya.Dah la sekarang ni memang tengah addict ngan citer tu.Tak bestnya.Ingatkan dapatlah Elang dan Melody bersatu hu3

  39. LUV RANDY says:

    waduhhhh ! apsal endingnye mcm tu plak ? ye ye aku tgk dari awal , ingtkan ELANG dgn MELODY bersatu . dahlah ELANG tu cute + ensem . MELODY plak cantik + cute . ape lah ? x pe . biar aku buat CINTA MELODY 2 . kali ni MELODY dgn ELANG bersatu . baru puas hati aku . X best lah pengarah mcm ni . CINTA MELODY best . tp ending x best , hancur semua . lg best CINTA KIRANA . ape2 pon . RANDY PANGALILA THE BEST . I LOVE U !

  40. Siti says:

    Ok Nnnn, i agree what are you saying about randay, so sweet actually i just reach home come back from office, just want to see today episode n i will make it ending today no more Cinta Melody start tomorrow. If Randy will act with Elfira what the tittle is it Nada Cinta? Look like ok sinetron tu tapi that girl not so sweet…ok see you all

  41. nurul says:

    why? ending cerita nie x best,,,sambung lah creat the 2nd part,,supaya elang and melody bersatu,,,,baru best….

  42. raffi @ melody says:

    hahaha,..ending yg best sgt..bagus pun melody tak bersama elang.. korang semua ingat tak pe yg elang buat kat melody, die siap hina melody lagi..so, xde salahnya kalo die tak terima elang lagi.. sy ske sgt ending die.. tu pendapat sy laa..best2… sygggg melodyy..

  43. Namikaze Minato says:

    alahai….story ready the best..but why the ending so ….so…not have fill…im very frust about this….

  44. pneumedic says:

    giler ahhh…bnyk sungguh peminat citer ni..even awek aku pun kuar dating sanggup ajak blik sebelum 6.30pm..mesti kene smpai umah dah..cisss..

  45. Nnnnnn says:

    Ep24:

    Elang : “aq hrs mencegah pernikahan melodi…apa pun rintangannya harus aq lewati…
    Melodi : “pagi ini aq akan menikah dengan raffi…dan saat itu juga aq hrs bisa melupakan seorang pria yg sangat aq sayangi…

    Episode 25_
    Elang : “kenapa semuanya berakhir seperti ini…??
    Raffi : “mulai hari ini aku bersumpah,aku akan menjadi payung dalam kehidupan kamu…melindungi kamu dari hujan dan sinar matahari yang akan mengenai kamu…
    Melodi : “Dia masih hidup…?

    Elang : Tuhan mmbri aq ksmptn brtmu Melody tp disisi laen Melody brsma lelaki laen

    Episode 26_
    Melodi: “ya Allah…Elang…dia ada di sini…dia ada di dekatku…
    Elang: “ini pertama kalinya aku menggendong darah dagingku sendiri…
    Raffi: “lang, kalo waktu di rumah sakit, kamu ketemu sama melodi, aku sama melodi pasti gk jadi menikah..

    Eps 29 seruu nih..

    Melodi menatap Raffi dengan wajah pucat, sementara tangan elang masih memegang tangannya.

    Melodi dengan cepat menarik tangannya dari pegangan Elang.

    Foto foto Rayya disekeliling kamar Elang.

    Mata Elang berkaca-kaca memikirkan Melodi yang datang menemuinya. Ia menatap tangannya…

    Elang mengangkat tangannya yang tadi dipegang Melodi, dia lalu mencium tangan itu.

    ELANGKalau Aja, tadi
    Raffi gak datang, aku pasti
    Udah bicara sama Melodi..
    Aku juga yakin, Melodi
    Akan bilang, kalau
    Dia masih cinta
    Sama aku..
    (Sedih)
    Kenapa Raffi harus
    Datang, disaat..

    MELODI (v.o)
    Ya Allah… kenapa
    Aku harus mikirin Elang?Kenapa aku cemas saat denger
    Keadaannya? Aku pikir, aku kesana
    Karna merasa bersalah, tapi..
    Baru aja aku ngeliat Raffi seperti
    Elang… Apa itu… berarti,
    Aku masih mencintai
    Elang?

    Tanpa sadar Melodi merosot duduk diatas lantai dan menangis sedih.

    Melodi makin tak bisa menghilangan Elang dari pikirannya. Semua ini membuat Melodi kerap menangis. Raffi yang diam-diam melihat semua ini sedih, karena merasa Melodi belum bisa melupakan ayah kandung Rayya yang sudah tiada.

    Raffi lalu menceritakan keresahannya pada Elang. Elang senang, karena itu berarti Melodi masih mencintainya. Melodi yang tak ingin menyakiti Raffi, lalu mengajak Raffi pindah keluar kota, agar mereka bisa lebih dekat. Raffi setuju.

  46. Nnnnnn says:

    Ep 29:
    MELODI (v.o)
    Ya Allah… kenapa
    Aku harus mikirin Elang?Kenapa aku cemas saat denger
    Keadaannya? Aku pikir, aku kesana
    Karna merasa bersalah, tapi..
    Baru aja aku ngeliat Raffi seperti
    Elang… Apa itu… berarti,
    Aku masih mencintai
    Elang?

    Tanpa sadar Melodi merosot duduk diatas lantai dan menangis sedih.

    Melodi makin tak bisa menghilangan Elang dari pikirannya. Semua ini membuat Melodi kerap menangis. Raffi yang diam-diam melihat semua ini sedih, karena merasa Melodi belum bisa melupakan ayah kandung Rayya yang sudah tiada.

    Raffi lalu menceritakan keresahannya pada Elang. Elang senang, karena itu berarti Melodi masih mencintainya. Melodi yang tak ingin menyakiti Raffi, lalu mengajak Raffi pindah keluar kota, agar mereka bisa lebih dekat. Raffi setuju.

  47. Nnnnnn says:

    i think why she chose raffi is becoz he’s her husband, and he has being nice to her. coz when she got married to raffi, dia tak tau elang masih hidup. so yes, i think logically, in real world, cinta you adelah cinta you, but once you got married, you need to learn to love ur husband la kan, thou if kite terjumpe cinta lama pun, so, yes the writter didnt do cliche ending. Elang pun in the middle tak sanggup nak merampas kebahagian raffi. so he’s the hero!

    oh their rating was down after mel kawen ngan raffi in episode berape tah, but episode 21 baru elang and mel bertemu balik but sekadar berada di tempat yg sama, so 24/25 baru mel jumpe elang 4 eyes.

  48. Nnnnnn says:

    Ep31:

    Sonia yang duduk di hadapan Melodi menggeleng dengan mata membasah.

    SONIA
    Elang datang ke
    tempat itu, untuk
    membebaskan kamu dan
    Rayya, Mel!

    Melodi terpaku dengan wajah shock.

    FLASHES TO FLASHBACK :
    (diiringi lagu sedih yang romantis)

    - Saat Melodi menampar Elang.
    - Saat Melodi menghardik Elang dan berkata dia menyesal pernah jatuh cinta padanya.

    FLASHES TO PRESENT :

    Melodi menutup mulutnya dengan wajah tak percaya.

    MELODI
    Ya Allah.. aku udah
    salah menuduh Elang.
    Aku udah nyakitin
    hati Elang..

    Air mata Melodi perlahan menitik turun. Sonia menatap Melodi.

    SONIA
    Elang gak pernah
    berenti mencintai kamu,
    Melodi. Dalam setiap
    ingatannya.. dalam tiap
    hembusan nafasnya..
    selalu ada nama
    kamu, Mel.

    Melodi tertegun menatap Sonia.

    SONIA
    (dengan mata membasah)
    Melodi, kamu gak hanya
    udah ngehukum Elang
    dengan sikap kamu.
    Tapi kamu juga udah
    menghukum diri kamu sendiri.
    Karena aku tau, kalian
    masih saling mencintai.
    Kamu dan Elang..
    kalian ditakdirin
    untuk bersama.

    Melodi menatap Sonia, lalu berucap lembut.

    MELODI
    Lalu untuk apa tangis
    di mata kamu itu?
    Kamu menyimpan perasaan
    untuk Elang, kan?

    Sonia tersenyum tipis.

    SONIA
    Aku mencintai Elang,
    seperti Raffi mencintai
    kamu, Mel. Tapi aku
    sadar, aku dan Raffi gak
    akan pernah bisa melenyapkan
    ikatan di antara kamu
    dan Elang. Elang mencintai
    kamu, Mel. Dan dia
    ngerasa hancur, saat
    kamu bilang kamu
    ngebenci dia.

    C.U Melodi menatap Sonia dengan wajah terguncang. Air matanya menetes.

  49. naj says:

    APE NIEH..!!!!!!!!!!!!??????????!!!!!!!!

    KENAPE ELANG X BRSAME MELODY..

    BENCINYERRRRRR

  50. nurdizz777 says:

    wa!!!!!!!!!!tk bbrp bez lh ending citer nie…igtkn brstu jua melody and elang tp…sbliknyer…klu ending nye happy…confirm tgk citer nie smpai hbis…i hope sinetron slps cinta melody ending nye bez…

  51. Siti says:

    Wow,Nnnnn so sweet n tragis, its true as a wife u must stay tune with your husband. Elang as a hero in this sinetron n melody cannot do anything coz she didnt know that elang still life. Actually i stop seen this sinetron start from ep 16, sakitnya hati…maybe continue in ep 29 n 31 just 4 that couple. In this world as long as you married must give fully cooperation with your married. So thats why this sinetron ending like this…Elang memang sepenuh mati menyintai Melody, but situation tidak menyebelahi mereka, if melody know that elang still life 4 sure she didnt married with raffi….

  52. hana says:

    ya allah sumpah dow tade mood aku tgk last skali fari bkn nyer encm pun
    alahaiiiiii walang nyer nasib jap! abez anak si melody tuh anak sape elang ke? or fafi?

  53. Siti says:

    Hana, actually that kid belong to melody n elang, bukti cinta elang 4 melody di ep15, n elang promise to married her but ajeng tolak elang di sungai…..as long as u wife you must setia with your hubby n family, elang n melody make their lover menghargai cinta masing-masing

  54. bion chong says:

    sya sedih oh……klu tayangan cinta melody dah habis…tak bestlah klu cam tu…

  55. Aimi Nadia says:

    damn it!!!! x ske la ending cinte melody…penat2 je folow nak tgk melody ngan elang last2 melody ngan rafi…eeeeeeeeeeeeeeeeeeeee…such a waste

  56. Nnnnnn says:

    siti,
    you kena tgk ep21. when i think elang accident, raffi selamatkan, and at the same time melody pun cam kena accident, so both melody and elang pengsan. so they were both in the same car, melody baring kat seat belakang, elang kat passenger seat depan, but their hands met! so mase kat hospital pun, they baring on bed sebelah each other.
    so sakit jiwa la citer ni, tapi raffi pun i think sampai ke akhir nya, baru dia tau, melody and elang tu bercinta and rayya anak elang.

  57. farhan says:

    elang…..melody…..mngapa cinta melody kpada elang tidk sedalam cinta nissa kpada fajar…shingga hembusn nafas yg terakhir nissa msih prcya yg fajar msih hidup krana mayat fajar tidk prnah ditemui…tetapi melody?????? syg sribu kali syg elang trpksa merelakan org yg trsayang brsama org lain….

  58. mizs nisa says:

    nk wat camne..?? lagipon bukannye real. kal0 real tu xper gak klau nanges smpai nk trcbut bji mata………… relaks ar, aq p0n x caye ending dye camni… tapi, macam mane ngan ank melody ngan elang…?? raffi jage ker..? kesian elang. . . :)

    p/s: aq benci ko raffffi..!!! kacaulain la ko ni..!!! isssh.!! dtg dri semak mane ntah mngacau ank dare org. buat jiwa kacau jer nengok muke hang sorang..!!

  59. siti says:

    Nnnn, tq very much 4 your information, i will see on ep 21 just 4 that scene. Actually my heart so broken with these sinetron, cinta tidak kesampaian….. till the end…so meet you in episod 21, i will give my comment after episode 21, it is on thursday?

  60. aaa says:

    ape pon nak jgn elang n melody sama2….x kira

  61. aaa says:

    komen atas tu silap!!…nak elang ngan melody sama2…nak jgk…

  62. tarz says:

    bosanllaa .. elang n melody laaaa

  63. noi says:

    it’s just a story tell us about how life can be in our decision….dont sad lah……but awal ceta mmmg best last x pla happy ending..but melody still with her love without elang….that’s happy ending jg namanya….

  64. malikundang says:

    aduh ape citer ni.macam x best lak ending dia.hmm.busukk la

  65. malikundang says:

    x kisah la.janji nenek belah mak tiri dia suka.tapi memang masam ending macam.

  66. malikundang says:

    ala x kisah la melody nak kawin ngan sape pon.asal dorang bahagia.janji elang da dapat pecahkan dara dia.raffi cuci pinggan je la.tol tak.setuju angkat tangan. ;p

  67. nina..:) says:

    sedeyh sehh…elang x ngan melody…tpi kan selalu hero ngan heroin…:( x pelah cume cerita kan..

  68. siti says:

    noi …… sacrificed 4 our lover is too paint but why we choose this way….

  69. Aleza says:

    Emmmmm……Elang memng lelaki gentlement dlm cerita ini walaupun kesudahannya dia menderita……Tapi jika saya Melody….Elang tetap cinta pertama dan terakhir…..kerana berbeza cintanya pada Raffi hanya bersandarkan pada simpati….I love u Elang…..

  70. avinSTRESS says:

    arghhhh…aku stress gile2 tgk cit ni..ending xbes..asal la pengarah dia wat ending sedih..xbahagia…elanggg…aduh cian elang aku..patot dia ngn melodi…stressss tgk cinta melody ni…elang..aduh..

  71. asap says:

    aq dah patah hati tgk citer nie….jln citer die tunjuk cam karakternye sume ‘slow’klu diaorg cam dah nak b’temu mesti x jumpe2…ish!! menyeksa perasaan btollah…apepon hrp pengganti citer nie ade lagi elang berlakon n endingnyer kene best..

  72. pencinta says:

    komen korang pun x ley ubh endingnya..layan aja la..dah jalan cerita camtu nak wat cmna kan…apa punya pengarah citer ni,,x pikir effect pada penonton ke..

  73. sara says:

    Eii..i suke ending nih..u all pun stereotype sgt..sekali skala ending mcm ni kn bgos..i suke raffi compare ngan elang..sbb raffi tinggi..,elang pendek..wa ka ka..

Leave a Reply

CommentLuv badge
Powered by WordPress | Designed by: backlinks | Thanks to personal loans, payday loans and world of warcraft gold