Akasia Nora Elena Tv3

Sebuah drama baru dalam Akasia tv3 bertajuk Nora Elena akan ditayangkan  pada 9hb Mei 2011. Nora Elena kisah dari novel karya Meen Zulaikha, Kasih Yang Suci. Para pelakon dalam Nora Elena ialah Siti Saleha sebagai Nora Elena, Hero Aaron Aziz sebagai Seth Tan, Wan Sharmila sebagai Yvonne. Sapa yang pernah baca novel Meen Zulaikha ni pasti dah tau jalan cerita dan watak watak dalam Nora Elena ni kan.

 

Akasia Nora Elena TV3

Nora Elena

Sinopsis Nora Elena

Nora Elena ialah kisah seorang  gadis  yang telah dinodai oleh seseorang semasa dia berusia 15 tahun. Nora Elena telah ditinggalkan oleh tunangnya apabila tunangnya mendapat tahu dia dah tak suci lagi.. Dalam kekecewaan tu, muncul le hero bernama Seth Tan, seorang lelaki berketurunan Baba Nyonya, sanggup berkahwin di bagi menggantikan tunang Nora kerana hari perkahwinan semakin dekat.

Konflik berlaku apabila, Nora dan Seth Tan ni berkahwin, baru lah Nora dapat tahu Seth ni rupanya lelaki yang telah menodainya 10 tahun lalu. Malangnya Nora ketika tu dah berkahwin dengan Seth dan bakal melahirkan anak Seth. Walaupun Seth dah memeluk Islam dan telah insaf tapi Nora Elena tetap tak dapat memaafkan suaminya tu. Bagaimana ye Seth nak mengatasi sikap benci Nora terhadapnya, Nora sering menyakiti hati Seth. Sebagai saudara Islam, dapatkan Seth menghadapi dugaan yang besar dalam hidupnya. Nora Elena menggugut akan meninggalkan Seth setelah bersalin kelak. Seth yg terlalu sayangkan Nora Elena akan cuba sedaya upaya memikat kembali Nora Elena. Mesti ada banyak babak romantik dan mencairkan hati semua penonton..hehe!! Watak Seth dipegang oleh Aaron Aziz ni yang macho dan hensem kena memikat hati Siti Saleha watak Nora elena tu. Macam mana ye…ada yang tak sabaq sabaq ka nak tengok Nora Elena. Seperti biasa Akasia jam 7 petang, tv3 (Isnin – Khamis)

Pelakon lain dalam Nora Elena: Miera Liyana sebagai Maria Tan, Ery Putra, Zul Ariffin sebagai Eid, Fateen sebagai Adila, Ana Dahlia sebagai Azira, dan Shah Iskandar sebagai Malik.

Nuriz tak pernah baca novel ni tapi dari sinopsis cerita ni dah boleh bayangkan dah macam mana jalan cerita dalam drama ni pasti menarik macam novel ni jugak.  Watak Nora Elena digambarkan seorang yang ayu dan cantik telah mencairkan hati lelaki. Watak Seth sebagai hero pulak seorang yang hensem, penyayang dan berusaha sedaya upaya mendapatkan cinta sucinya. Teruja le nak tengok hehe!!

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

30 Responses to “Akasia Nora Elena Tv3”

  1. amal says:

    hmmm.. macam menarik jugak jalan cerita ni.. babak romantik sure banyak tu.. tapi napela nama aaron dalam cerita ni Seth Tan.. Susahnye nak menyebut.. kang bunyi lain plak hihihi..

  2. serry says:

    penah baca novel ni dulu2… memang best gile….lelaki tu noda dia sbb kira mcm nak “chop” @ nak booking yg Nora tu dia punya..seth pun sanggup bersunat sbb nak kawin dgn Nora… Tak sabar la nak tngk cite ni… tQ very2 much sbb bgtau ye…

  3. liyana says:

    x penah bace novel ni, tp mcm ade persamaan je jln cite die dgn novel ombak rindu? huhuh

    • nurizspace says:

      Ombak rindu pun saya tak baca hehe..tapi tau le ada nanti filem ombak rindu lakonan Aaron dgn Maya Karin

  4. ayung says:

    nih gnti kn cita kul 7 tuh ker???

  5. nurizspace says:

    Akasia jam 7ptg Isnin -Khamis tv3

  6. cik aish says:

    wahhh harus tengok! last sekali tgk citer mcm ni, dulu la citer tiramisu. hehe. tapi tu la nape la time tayang dia tak sesuai..time magrib ..susah tul la..

  7. farass says:

    x sabar nak tggu…..

    cerite yang diadaptasi dari novel sume besh2…
    mcm cite trilogi cinte… hehhehe…

    thanks bgtawu info…hehhehe

  8. ellen says:

    wah..macam best jer ni sis..nak tengok la nanti..thks for sharing ya

  9. SyafzMagz says:

    kenapa nama pelakon ni pelik semacam jer…hmmm
    SyafzMagz recently posted..Kreatif – Komik Harry Potter

  10. nasri says:

    ouh..nie rupenyer cite yg nak ganti drama cinta antra kita.. drama tv3 kompom best2..wajib tgok nie..haha!

  11. pneumedic says:

    oo..ni berdasarkan novel kan..mcm prnh bace..tpi xabis..

  12. wow ada aaron aziz..
    hiksss machooo machoo :D

  13. puterishakila says:

    dah pernah baca novel ni memang best jalan ceritanya…..

  14. MDHAFiZ.NET says:

    mcm best je cite nih…

  15. macamnilah says:

    wowww pandai nye mengarang cerita,. kesian kat seth tan tu,. harap nora tak tinggalkan seth tan,.
    jom jalan2 ke blog sy,.
    sy dah buat header dan design baru,..

  16. rabiatul says:

    dah agak dah..
    bila tgok nora elena, eid.. n seth tan!!
    trus terigat novel kasih yang suci.. sweet~
    tapi jalan crite tu ada yg diolah sikit..
    best3!!

    • awasalmiah says:

      btul2 rabiatul…sy pn da bce..menangis smpai bengkak mate..heheh..tkejut tgk cite tu td..tetibe tingat novel meen zulaika ni..sbb nm lelaki seth tan..kalu bce cpt2 jd “setan” ngee..hehe..

  17. rosse says:

    Salam semua. I mmg minat giler dgn Meen Zulaikha ni. I’ve read all those 4 novels – Kasih yang Suci(Nora Elena), Warna Hati, Gerimis Rindu & the latest one Rindu di Awan Biru.

    B’ckp psl penulis – Meen Zulaikha ni, u all dah KENAL ke Kak Meen ni?

    Haa…kalau nak kenal MEEN ZULAIKHA ni, jgn lupa tengok Nora Elena kat TV3 Isnin-Khamis jam 7-8 pm. Kak Meen la yang memegang watak KAK PAH ORANG GAJI SETH tu..

    Tak nampak kekok pun K.Meen blakon.
    Chaiyok Kak Meen!

  18. Noridah says:

    penulis novel pun berlakon juga ke. kena tengok balik ni. best juga drama ni. nanti novel Adam dan Hawa la pulak jadi drama bersiri for astro

  19. Zul's Stuff says:

    kepada sesiap yg x sempat nak tgk kt tv…
    bleh la download kt cni..

    http://zulmovie.blogspot.com/2011/05/nora-elena-tv3-akasia-avi.html

    SHARING IS CARING!!!

  20. nurizspace says:

    watak yvone kalau dalam novel kasih suci meninggal akhirnya. Kenapa yvone meninggal ye. Dalam Nora elena adakah watak wan sharmila akan dimatikan?

  21. wenzbajik says:

    citer ni best sgt2..,rase cm xnk ttggl 1 episod pun…,nora elena n seth tan so sweet…

    wlupun sy xpnh bce novel ni..,tp ble tgk nme pelakonnye..,sy dpt merasekn cte ni mmg best…,lg2 citer yg bkisarkn pcintaan slps bkahwin…,so sweet sgt2….

    teruskan menonton nora elena k…

    lau perlu..,bwklah cter ni mjengah pawagam kelak spt citer nur kasih..,mst ramai yg tgk..,mudah2n amin….

Leave a Reply

CommentLuv badge
Powered by WordPress | Designed by: backlinks | Thanks to personal loans, payday loans and world of warcraft gold