Pelancaran dan Pengumuman 10 Calon Imam Muda Musim ke 2

Setelah mendapat sambutan hangat di dalam dan luar negeri, rancangan Imam Muda kini kembali sekali lagi utk musim kedua. Pelancaran dan pengumuman 10 calon Imam Muda musim kedua 2 akan bermula pada 18hb April jam 9 malam. Penonton boleh tonton di Astro Oasis saluran 106. Siapakah 10 calon anak muda yang layak masuk ni. Semalam Nuriz sempat tengok ujibakat yang diadakan di Kedah. Nampaknya ramai orang Kedah yang datang untuk ujian layak lebih daripada yang diperlukan..wow!! Kenyataan ni bukan Nuriz kata tapi Dato’ Hassan Mahmud Al-Hafiz yang kata semalam. Tahniah anak muda Kedah :)

UPDATE : SENARAI NAMA  10 CALON IMAM MUDA

Dengar dengar khabar jugak dari 10 calon yang terpilih untuk Imam Muda musim kedua ni, ada 2 orang calon yang punya keistimewaan dalam bidang perubatan Islam, yg menggunakan ayat suci Al quran ( bukan tokmoh jampi serapah ye). Menarik kan. Kita nak tau jugak dari mana asalnya dan siapakah 2 calon yang dimaksudkan tu.Tak sabaq pulak rasanya nak tau.

Semalam Nuriz tengok ujian semasa nak pilih Imam Muda ni, bukan saja kebolehan membaca ayat quran dengan betul, calon jugak diuji sama ada boleh speaking London ke tak. Bukan calang calang calon boleh masuk ye. English education pun dipentingkan jugak dalam pemilihan Imam Muda ni. English edukesyennn tu penting, bak kata Usop wilca hehe!!

Jangan lupa tunggu siaran langsung Imam Muda musim 2 di 106  Astro Oasis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

15 Responses to “Pelancaran dan Pengumuman 10 Calon Imam Muda Musim ke 2”

  1. syamila says:

    skrg ni jarang sgt layan tv…selalu je miss nak tgk program2 menarik…

  2. macamnilah says:

    ske rancanganb imam muda tapi kannnnn,.. takde astro ler

  3. astro tak ada macam mana nak tengok…

    apa pun thanks nuris kasi link…..

  4. burnkelana says:

    agak2 sapelah Imam Muda episod kali nie yerk.. bukan senang nak jadi pemimpin.. berat tanggungjawabnyer.

  5. yas says:

    Wehhhh….cayalah program imam muda nih…makin lama makin mantap gak.
    yas recently posted..Sepang F1 2011 Lotus Renault ketiga

  6. decrewz says:

    Adik Jai dulu teringin nak masuk imam muda, tapi umurnya x panjang.. Gud luck untuk semua calon..

  7. apikpehe says:

    laaa..dah start ker?huhu..apik terlepas kali ni
    apikpehe recently posted..Menjamu Sebutir Durian

  8. cik aish says:

    mesti rancangan ni tak ramai yang tengok kan? tapi apa pun, bagus gak buat rancangan macam ni. takla kita focus pd af atau mentor je.. hope rancangan mcm ni boleh mencungkil lagi ramai calon calon imam muda yang ada kredibiliti..!

  9. Bie says:

    Rancangan nie yang ditunggu sangat2…lain dari yang lain.

  10. teringin dni nak tengok tau.. tapi tak ado astro. sob sob..

  11. DAT says:

    alhamdulillah… ada juge bekas anak murid ketika beliau besekolh rendh dulu… penah juge mmbimbing ‘calon’ tersebut shhg mnjd johan ptndgn nasyid prkt daerah brsama rkn2 ner yg lain st ktika dulu…

Leave a Reply

CommentLuv badge
Powered by WordPress | Designed by: backlinks | Thanks to personal loans, payday loans and world of warcraft gold