Jom Belajar Lukis Mata

Lama dah Nuriz tak lukis, ada sorang kawan suruh Nuriz lukis gambo dia. Jadi dalam sibuk sibuk ni tak mau menghampakan dia saya terima jugak le, lagi pun dapat jugak pitih heheh!!

Lukisan ni memang minat saya dari kecik, cuma suka suka, jadi hobi masa lapang, kemudian ada le kawan kawan dan sedara tempah. Cuma Nuriz habaq le kat depa, kalau nak , kena tunggu lama sikit sebab kadang kadang nak lukis ni kena ambil masa dan mood, kalau tak nanti hasilnya tak memuaskan.

Sapa sapa yang minat lukis, dan nak belajar sikit sikit melukis jom try tengok cara ni..asas asas nak lukis mata. Boleh tengok lagi cara cara nak lukis dan tip tip dari video di you tube.
Nuriz suka tengok video video ni, sebab banyak tip dan ilmu, boleh nak perbaiki lukisan nanti hehehe!!

P/S: Pernah sorang pelukis kata setiap kali kita melihat hasil lukisan kita, setiap kali tu kita tak akan berpuas hati dengan hasil lukisan tu…kita nak perbaiki dan baiki lagi hingga puas hati.

ni tambahan bagi yang suka nak lukis mata kartun Manga

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

6 Responses to “Jom Belajar Lukis Mata”

  1. ayung says:

    perghhh…cantek la lukisan nih…
    ayung xdak bakat dalam melukis….gmba org lidi jadi la..hihi:D

  2. jom3 :) hehe comelnye!

    p/s: sis dni dalam usha nak letak balik bloglist tu cam kena tukar layout je sebab yang skang ni masukkan link blog tak kua2. heran btol huhu

  3. Bie says:

    cantiknya…Bie kalau nak lukis mata je selalu tak menjadi Hahaha

  4. amal says:

    very nice! memang bertuahla orang yg ada bakat melukis ni. tak semua boleh. macam saya, tangan keras macam kayu ehehe

  5. Dah lama tak melukis ni, jari-jari pun dah keras ni. :D
    Sabahan Bloggers Club recently posted..SBC My Sabah Trip Contest

  6. zik says:

    nak lukis yang senang2, yang atas macam pro lah pulak..
    zik recently posted..Pemanasan Global cetus krisis makanan dunia

Leave a Reply

CommentLuv badge
Powered by WordPress | Designed by: backlinks | Thanks to personal loans, payday loans and world of warcraft gold