Blackberry Playbook di Malaysia

Blackberry Playbook dilancarkan di Malaysia pada hari ni, Jumaat.  Nampaknya Blackberry tak mau ketinggalan, sama sama nak menarik perhatian penggemar penggemar gajet.  Apple dengan ipad (tak lama lagi ipad 2) dan Blackberry dgn playbook nya pulak. Gajet ni merupakan komputer tablet pertama keluaran Blackberry.

Blackberry Playbook

Spesifikasi Blackberry playbook ni ,
Skrin LCD berukuran 7 inci (1024 x 600) , multi touch dan multi gesture.
Menggunakan OS jenis symmetric multiprocessing iaitu sokongan 2 processor sekaligus,
Memori : cip pemprosesan 1 GHz dual-core dan mempunyai RAM 1GB.
Flash storage up to 64GB

Kamera:
Ada kamera di depan dgn 3megapixel dan kamera di belakang dgn 5 megapixel.
Video playback merangkumi, H.264, mpeg, DivX , HD Video dan wmv.
Audio playback : mp3, AAC dan wma.
Mampu merakam video dengan resolusi  High Definition 1080p.

Pandangan belakang

Tak lupa jugak WiFi dan bluetooh.
Blackberry Playbook ni jugak menyokong Adobe Flash dan HTML 5, jadi mudah nak tengok video, melayayri laman web dan sebagainya, nak main game pun boleh dgn playbook ni.
Aplikasi lain: Adobe Reader, dan Java

Dimensi : 5.1″x7.6″x 0.4″ (130mm x 193 mm x 10mm)
Beratnya : 400g
Ada 3G dan 4G

Harga Blackberry Playbook di Malaysia tak tau berapa..sebab baru dilancarkan pada hari ni, jadi sapa yang tau harga boleh le share sini :)
Kalau yang dah beli ipad, tau le harganya dalam linkungan RM 1,500 kan..kalau blacberry ni tak tau le , tapi kalau dalam US dollar dalam $500 bagi 16GB .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Responses to “Blackberry Playbook di Malaysia”

  1. apikpehe says:

    wahhh..semua orang da nk pakai benda cmni..apik jer belom
    apikpehe recently posted..Tersangat- sangat lah

  2. MDHAFiZ.NET says:

    berlumba-lumba nampaknya mereka nak buat siapa lebih hebat :)
    sipa dpt pakai yg lebih canggih :)

Leave a Reply

CommentLuv badge
Powered by WordPress | Designed by: backlinks | Thanks to personal loans, payday loans and world of warcraft gold