Bandwith Limit Exceeded, Serverfreak Terbaik

Petang tadi blog Nuriz tak boleh diakses sebab bandwith limit exceeded..kuang3!! tak pernah pernah jadi le. Selepas bertukar ke wordpress ni, usia blog ni di bawah server freak dan wordpress ialah lebih kurang 3bulan ..keh keh keh!! baru nak jadi bandwith limit exceeded ke..

Sebelum ni Nuriz tak periksa sangat kat dalam cpanel tu, jarang le tengok bandwith dah tinggal berapa sebab trafik sedang sedang aje. Bulan Mac ni lain macam demam dia..huhu mcm tuan blog ni jugak ler..demam jugak( baru lega). Suhu dia naik agak tinggi sikit le, tapi dalam keadaan statik.

Menggelabah jugak tetiba blog tak boleh akses. Padan muka aku.. keh keh keh!!

Nuriz pun email le pihak server freak ni utk atasi masalah tu. Sepantas kilat je pihak serverfreak bagi maklumbalas. Akhirnya diorang cadangkan Nuriz tambah lagi 10GB bandwith. Sebelum ni Nuriz duk baca dari maklumat2 blogger2 yang pernah guna perkhidmatan Serverfreak ni, memang cepat dan mesra alam betul. Terima kasih kepada Emery Tan dan Ikhwan yang sudi menjawab email.

Ramai blogger  dah guna Serverfreak ni. Memang cepat depa bagi perkhidmatan. Kalau email, tu cepat je jawab. Kalau ada soalan soalan apa pun pasti pihak serverfreak akan jawab. Tak yah tunggu lama lama. Siapa pernah guna serverfreak pasti akan mengakui, perkhidmatan diorang ni memang baik dan cekap.

Nak live chat dengan pihak serverfreak pun boleh. Tanya le soalan apa pun , pasti Sam (staf serverfreak yang glemer tu akan jawab dan layan anda dgn baik ).  Silap silap dia bagi diskaun atau free bandwith.. heheh!! punya le baik. Nuriz pun ada chat dengan Sam, dia kata awat tak tambah lagi /upgrade lagi, takpa le, Nuriz kata tengok dulu trend trafik bulan depan macam mana. Kalau ada keperluan dan terjadi kecemasan leh le tambah sikit lagi. Mintak diskaun kat Sam. Sam kata boleh je heheh!!

Akhirnya dalam masa tak sampai 5 minit lepas dapat 10gb tu , blog nurizspace.com dah ok.

Harap harap selamat le sampai bulan mac ni..kalau tak ..Sam tulunggg!! mintak free bandwith boleh ker??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

21 Responses to “Bandwith Limit Exceeded, Serverfreak Terbaik”

  1. hanani says:

    macam best gak guna serverfreak ni. Saya pun slalu gak over limit. :)

    Entri Terkini: Produk HPA untuk rambutku..

  2. bestnya ada domain sendiri dan bandwith exceed. tu menandakan kemajuan blog nuriz ni. hehe. apa2 pon nnt rasanya akan try serverfreak kot kalau nk pakai domain sendiri :)
    ekspresiruang recently posted..Unsur Alam Bersatu Dengan Kediaman Moden

  3. apikpehe says:

    hehehe..apik pon ader gak nk pasang citer2 beli hosting..hehe

  4. Fitrihadi says:

    napa cepat abis bandwith ar?? awak upload gambar dalam hosting blog ni ke?? saya nak jimat bandwidth blog, gambar tu saya upload kat picassa/blogspot je.. takde ar makan bandwith blog..

    anyway saya memang guna serverfreak.. dan ramai blogger top yang guna serverfreak ni.. terbaik woo :)
    .
    Fitrihadi recently posted..Yamaha 135LC Versi 2011 Terbaru Kini Tiba Perghh Terujanya!

  5. yas says:

    Hehehe…perasan gak…petang td mmg ade tulih bandwith limit exceed…pas tu try lg dh ok….cepat tul laa…

    Tp gua blom bersedia guna .com lagi….hehehe banyak kne korban rm ke nuriz?
    yas recently posted..Bila cuti sekolah

  6. yeay! dni pon suka serverfreak.. mesra lak tu kan :)

  7. papabear says:

    serverfreak memang tip top when it comes to customer services. hosting pun very stable and fast. Sam memang baik. Kekadang jam 2 pagi pun saya kacau dia and dia layan :)

    btw, traffic tetiba naik kot yg buat blog ni abis bandwidth… biasanya dalam 10GB+ cukup untuk sebulan…

    • nurizspace says:

      betul2 Sam memang baik dan rajin melayan org

    • yas says:

      Ohhh…papabear pun guna serverfreak gak ker…

      just nak tanye…susah ke guna .com? Apa masaalah yg selalu blogger hadapi yek? Mungkin nuriz boleh buat sikit entri kot..
      yas recently posted..Bila cuti sekolah

      • nuriz says:

        takda masalah sgt, dalam blogspot pun kita belajar dari bawah nak godek godek html code dan mcm2 lagi, kalau wordpress takda masalah tu. cuma masa nak start mula pasang wordpress kena le belajar. Saya pun baru masih belajar lagi byk yg blum khatam.

        bandwith ni pun sebab saya beli yg murah jadi sikit le dapat. so kena tambah lagi, bukan masalah besar pun. hehehe

        cuma kebaikan utk blogspot free je la. takda masalh bndwith.

        spam yg jadi masalah jugak, utk blogspot spam tak kacau sangat.

        Dulu saya pun kial kial jugak tapi tu lumrah dalam belajar benda baru.

  8. cemomoi says:

    layan mana yang ada… kekadang tenet lembab tutup je terusss

  9. Daus says:

    Nak GUna Jugak la alalla

  10. decrewz says:

    Belum pernah kena lagi tapi sekarang mmg guna serverfreak.. Dengar citer rakan2 blogger, senyum la sikit kalau jadi pape..he3

  11. macam ni lah says:

    saye bloger baru tak tau selok belok lagi,. kalau ada salah silap mintak tunjuk ajar

  12. Kalamhati says:

    mcm best..nnt nak cuba guna yg ni..murah dah tu

  13. esempoi says:

    blog esempoi.com pun host kat serverfreak
    memang best..

Leave a Reply

CommentLuv badge
Powered by WordPress | Designed by: backlinks | Thanks to personal loans, payday loans and world of warcraft gold