Letak Pautan Link Blog Dalam Profil Anda

Salam semua blogger blogger se Malaysia :), sudah kah korang letak pautan link blog sendiri dalam profil korang? Kenapa penting sangat nak letak pautan link blog dalam tu?  Bagi saya penting. Mungkin korang dah letak link nama blog tapi link tu tak muncul dalam Google friend connect bila klik gambar korang… tak ada link blog pun, yang  ada cuma senarai blog blog lain yang korang dah follow.

Rugi  kat situ, macam mana rakan2 lain nak kesan link url blog korang. Nama blog lain ada tapi nama blog korang tak da pulak sedangkan yang tu profil korang. Jadi korang kena setting balik le kalau link blog tak muncul dalam gadget google friend connect tu.

Contoh 2 profil dalam follower blog Nuriz ni..harap maap, Nuriz ambil profil anda buat contoh ye..

Gambar atas, satu profil takda link blog, satu lagi ada pautan link ke blog nye..nampak bulatan merah tu

Letak url blog dan share dalam google friend connect tu penting, kalau korang dah selesai follow sesebuah blog tu, lepas tu tuan blog atau orang lain yang tengok gambar korang dalam gadget Follower tu, diorang tertarik nak follow korang pulak, bila klik je link url blog korang takda, jadi payah la nak cari balik dan follow. Jangan le marah kalau tuan blog tak follow korang, bukan tak mau follow tapi url link blog korang takda….tak dapat dikesan ..harap maap ye.

Cara cara nak setting dan letak link blog dalam profil:

Cara mudah semasa nak follow blog orang, kena sign in dulu kan, dalam gadget google friend connect tu, dekat tepi butang Follow ada more option…pilih more option.

atau bila sign in ..pilih site settings

Tambah link url blog – add links

Masukkan url dan nama

Tekan add

dah siap

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

16 Responses to “Letak Pautan Link Blog Dalam Profil Anda”

  1. oo patutla sesetengah blog tade link, kan.. hehe dni kena mengendap gak ni :)

  2. sy dh letak.. kan.. ? heheh..

  3. cik aish says:

    thanks for the info…
    sy da buat td..tapi tatau aa hasilnya camne..ade ke tak link tu..

  4. lin azlina says:

    nak kena check pasni…hope dah aderla

  5. Daus says:

    Rugi2..nak letak la ^^

  6. yas says:

    Betul2…dulu ade gak baut entri pasal nih…

  7. eyqasara says:

    btul tu… mmg pyah nak terjah balik blog dorg… rse serba slah plak ketuk2 hati nie.. wah? hihi..

  8. S.3.V.3.N says:

    emm betul tu..ramai yg follow x tgglkn link. dah la x tgglkn komen. at least komen lebih permanent drpd tggl link kt shoutbox.

  9. cik aish says:

    saya tag awak dalam entry saya .. :)

  10. laili says:

    tq 4 info.. patutlah x ramai yg follow blog saya. rupanya sebab xde wat camtu.. just follow je.. :(

  11. oh..patutlah..saya budak baru belajar hehe..

  12. [...] Semalam ada blogger follow Nuriz lepas tu dia tak letak link url dalam profile dia..nasib Nuriz nampak di ishoutbox tu..jadi Nuriz pi la semula blog dia dan follow(bukan main suka lagi tuan blog tu)..apa nak buat kan dah Nuriz ni suka follow..hehe!! Lain la kalau blog tu tak letak link dalam profile dia, memang payah nak jejak semula. Oleh tu letak la link url blog anda kat profile ye(sila baca cara -caranya). [...]

  13. [...] Letak pautan link dalam Profil Anda [...]

Leave a Reply

CommentLuv badge
Powered by WordPress | Designed by: backlinks | Thanks to personal loans, payday loans and world of warcraft gold