Kemalangan Bas Ekspress di Km 245.9 Lebuh Raya Utara Selatan

Berita terkini, mengenai kemalangan bas ekspress di Km 245.9 lebuhraya utara selatan (PLUS) pada pukul 3.30 petang tadi. Bas ekspress tu nak menghala ke Kluang dari Kl, tiba tiba terbabas, nasib baik 40 penumpang selamat. Punca kemalangan ialah kerana tayar pecah.

Berita lanjut:

Seramai 40 penumpang terselamat selepas sebuah bas ekspres yang mereka naiki dalam perjalanan ke Johor terbabas ke laluan bertentangan di Kilometer 245.9 Lebuhraya Utara Selatan (PLUS) berhampiran Tol Pedas-Linggi, dekat sini, Khamis.

Dalam kejadian pukul 3.30 petang itu, pemandu bas Transnasional dalam perjalanan dari Kuala Lumpur ke Kluang itu dikatakan hilang kawalan dan melanggar pembahagi jalan sebelum terbabas ke laluan bertentangan.

Bagaimanapun, bas itu tidak dirempuh oleh kenderaan lain di laluan bertentangan itu.

Sejurus selepas kemalangan itu, pemandu bas berkenaan, Sabri Sharom, 48, telah membuat laporan di Ibupejabat Polis Daerah Seremban 2 di sini.

Ketika ditemui, Sabri berkata beliau tidak dapat mengawal bas tersebut selepas tayar depan sebelah kanan bas itu tiba-tiba pecah.

Dua buah jentera Bomba dan Penyelamat dari Rembau dan Seremban 2 bersama 12 anggota dikejarkan ke tempat kejadian untuk membersihkan tumpahan minyak di atas lebuh raya berkenaan.

Kemalangan itu menyebabkan kesesakan sepanjang lima kilometer di kedua-dua arah lebuh raya itu.

-Bernama

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Responses to “Kemalangan Bas Ekspress di Km 245.9 Lebuh Raya Utara Selatan”

  1. tikuzza says:

    cepat btul update dgn berita ni yer….bahaya betul bas ekspres skrang ni kan?…anyway da follow….jgn lupe follow saye k ..

  2. Cik Ila says:

    Alhamdulillah,nasib baik semuanya selamat…

Leave a Reply

CommentLuv badge
Powered by WordPress | Designed by: backlinks | Thanks to personal loans, payday loans and world of warcraft gold