Follow Memfollow Ikut Suka Saya Ler

Salam Satu Malaysia..salam semua blogger blogger hehe!! Semoga sihat dan ceria selalu. Hari saja nak tulis pasal follow memfollow versi Nuriz. Masa Nuriz mula berblog dulu, Nuriz suka pi ke blog mana mana pun dan kalau Nuriz terasa nak follow .. follow je la. Tak kisah pun orang nak follow balik ka tak. Tapi kalau blog yang idaman  tu follow balik..aduhaii terasa jugak orang nampak kehadiran kita tu..ehehe!! Tajuk atas tu saja je tu..sebenarnya saya nak cerita kelebihan Follow, Blogwalking dan beri komen..:)

Semalam ada blogger follow Nuriz lepas tu dia tak letak link url dalam profile dia..nasib Nuriz nampak di ishoutbox tu..jadi Nuriz pi la semula blog dia dan follow(bukan main suka lagi tuan blog tu)..apa nak buat kan dah Nuriz ni suka follow..hehe!! Lain la kalau blog tu tak letak link dalam profile dia, memang payah nak jejak semula. Oleh tu letak la link url blog anda kat profile ye(sila baca cara -caranya).

Nuriz pegang satu kata kata dari seorang blogger jugak, dia kata kalau kita nak follow orang tu tak payah le nak “kedekut” sangat atau berkira sangat sebab tak rugi apa apa pun kalau kita follow orang tu..tak luak pun. Tu pendapat blogger tersebut, dan Nuriz setuju jugak la dgn pendapat dia tu, mungkin anda tak setuju, tak pa la kan..tu citarasa dan pendapat masing masing. Kalau tuan punya blog tak follow balik pun takpe, mungkin orang lain yang nampak icon kita kat blog tu teringin nak follow dan datang blog kita..kan tak rugi tu. Cuma nak ingat mengingatye,  janganle kita memaksa orang dalam Follow Memfollow ni. Biarlah ikhlas. Jangan le kita mendesak desak orang kalau orang tu tak Follow kita..tak manis ye.

Nak cerita Blogwalking pulak, kalau kita pi blog orang tu, tapi orang tu tak datang balik blog kita..tak payah la nak kecik hati sebab orang lain ada ramai lagi yang nampak nama nick name kita kat shoutbox tu(kalau kita letak nama kat shotbox le). Tuan blog tak datang blog kita, orang lain pun boleh datang..heheh..tak jadi hal kan. Orang Kedah kata buat muka hemoy pi la. Hang tak mai orang lain leh mai :)

Macam komen jugak le, tak payah nak terasa hati kalau orang tak balas komen pun..(dulu saya terasa jugak..hehe) tapi la ni disebabkan saya baca tip tip dari Denai hati, beliau kata, kita tak payah kisah la kalau blog page rank 3 tu yang kita komen kat blog dia tu tak datang semula komen blog kita, sebab kita tak rugi apa apa..ni tip bagi kelebihan beri komen di page rank 3 atau page rank yang tinggi ye. Sedara Denai hati kata, bila kita komen blog pagerank tinggi, tu membantu jugak untuk blog kita naik ke page rank sterusnya. Nak tau tip tip lagi pi sila belajar dengan Denai Hati..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
You can leave a response, or trackback from your own site.

21 Responses to “Follow Memfollow Ikut Suka Saya Ler”

  1. siTokei says:

    “i follow” jer.mana2 yang suker hihihhhi..
    kalu yg blog cerita personal sgt tu xde la nak follow..hiihihi

  2. Aisya says:

    Assalam nuriz..
    bagus2,tips ni..:)
    tu laa, ramai gak follow sye tpi tk letk link..nak cri tk reti…huhu
    Tu laa kan, kte jgn berharap utk org membalas sebab nanti kte jdi tk best berblogging ble org tk dtg kt kite…kan2??:)

  3. sicKo^ says:

    Aku sama cam ko gak.. Aku suka follow blog orang sebab aku suka baca.. Klau org folo aku lak, mesti auk folo balik.. klau tak folo pun, tapi dah masuk blog aku, selalunya aku folo gak..

  4. yas says:

    Yup…gua pun setuju…dulu mase mula2 stat blogging dulu asik dok polo orang jerr..tak kisah

  5. belalang says:

    belalang pun ikut dan jer follow2 nih…

    komen pun same, asal rase tajuk tu mcm menarik sure bc…

    kalau perlu drop komen…

  6. noreason says:

    aha betul dah tu..sokong..hehe

  7. cci says:

    wah stuju la nuriz..
    tq ekh.. for sharing tips2
    ni.. neway tanx gak
    sbb folo kite.. weeeee ;)

  8. tul tue.. macam nuriz la angah perasan jer bila u dtg teratak angah hehehee

  9. sarahnajwan says:

    akak igt ayat skema akak time mabuk folo blog dolo2:
    “jom folo2″..hahhaa..sopan tak ayat tu..

    nuriz..jom folo2 deh..hhee

  10. Cekodok™ says:

    good info… berani komen la blog gua ramai2… hhahaha

  11. Seksi Bani says:

    aku tak tau nak cakap apa2.. keke.. baru dalam dunia blog2 ni..

    tapi aku suka follow dan org follow blog aku.. kawan biar ramai, tak rugi satu sen pun.. keekeke…

  12. H.S says:

    suka hati la kan..negara demokrasi kan..
    hu hu.
    aku follow blog yg aku suka baca je.
    tp ada blog yg aku tak follo aku subscribe or bookmark je.
    taknak kasi tuan dia thu aku follo die..
    ada la sebab2nye nape aku wat camtu. hehehh

  13. hazwan says:

    hot jugak topik folow memolow ni erk….

  14. qhaizaa says:

    penah gak gaduh dgn mber sendiri sebab ni…..:)
    boleh check entry “beruk gila dapat laptop”..huhuhuhu

  15. papabear says:

    betul tu nuriz. tak yah ler nak berkecik2 hati pasal follow mollow and komen ngomen :)

  16. Suara Kalbu says:

    Betul tu Nuriz. SK pun follow je yang mana-mana dah follow SK tu dengan syarat mereka letak link. Kalau nak godek sendiri link depa tu dapek la. Tak patah tangan pun setakat nak follow balik. Tak yah la duk buat-buat entry hangin sebab kes folow memolo ni. Nak ikut sudah, tak nak ikut pun sudah. Sama je. Semua orang bermula dari bawah sebelum mereka ada di atas skrg ni . betul tak ?

Leave a Reply

CommentLuv badge
Powered by WordPress | Designed by: backlinks | Thanks to personal loans, payday loans and world of warcraft gold